Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dončičam 32 punkti uzvarā pār Brazīliju, traumā iedzīvojas Rauls Netu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dončičam 32 punkti uzvarā pār Brazīliju, traumā iedzīvojas Rauls Netu
Luka Dončičs. Foto: FIBA

Šodien pārbaudes spēles basketbolā aizvadīja ari citas izlases, kuras nākamnedēļ spēkosies par ceļazīmēm uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Pirmo maču izlasē šovasar aizvadīja Luka Dončičs, kurš ar 32 punktiem palīdzēja Slovēnijai pārspēt Brazīliju (86:80). Pretinieku rindās spēli priekšlaicīgi muskuļa traumas dēļ noslēdza Rauls Netu. Šovakar uzvaras arī Spānijai un Polijai.

Pārbaudes spēlē pirms Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas uzvarēja Spānija, kas ar 84:74 pieveica Dominikānas republiku. Izlases rindās atgriezās naturalizētais Lorenzo Brauns, kurš spēli pabeidza ar 14 punktiem un sešām rezultatīvajām piespēlēm. Nespēlējot Aleksam Abrinesam un Huanam Nunesam, debiju izlasē piedzīvoja 18 gadus vecais Seržio de Larea, kurš iemeta septiņus punktus. Dominikānas republika spēlēja bez savas lielākās zvaigznes Karla Entonija Taunsa. Viņa prombūtnē par rezultatīvāko kļuva Kriss Duarte ar 27 punktiem.

Ja pirmajā ceturtdaļā viena punkta pārsvaru iekrāja viesi, tad, sākot ar otro ceturtdaļu, Seržio Skariolo vadītā komanda pārņēma iniciatīvu. Uzvarot katrā no nākamajām ceturtdaļām, spāņi iekrāja desmit punktu pārsvaru, kas deva uzvaru. Abām komandām šī kļuva par noslēdzošo pārbaudes spēli pirms olimpiskās kvalifikācijas.

Graujošu panākumu svinēja Polija, kas ar 88:59 pieveica Jaunzēlandi. Džeremijs Sočans, kurš ikdienā spēlē Sanantonio ''Spurs'', 18:18 minūtēs guva septiņus punktus, izcīnīja četras bumbas zem groziem un atdeva divas piespēles. Rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Mateušs Poņitka, kurš realizēja visus četrus tālmetienus, deviņus no 12 soda metieniem un četrus divpunktu metienus.

Zaudējumu piedzīvoja Latvijas kvalifikācijā esošā Brazīlija, kas šodien ar 80:86 piekāpās Lukam Dončičam un Slovēnijas izlasei. Manāmā izrāvienu spēlē Brazīlija bija labāka pirmajā un trešajā ceturtdaļā, taču otrajā ceturtdaļā ielaida 29 punktus savā grozā.

Brazīlijas rindās nespēlēja viens no līderiem Jagu du Santušs, bet cits aizsargs Rauls Netu laukumā pavadīja tikai 5:14 minūtes. Tiek ziņots, ka viņš guva kājas muskuļa savainojumu un tamdēļ nav varējis turpināt spēli. Tā nopietnība šobrīd nav zināma. Brazīlijas sastāvā ar 19 punktiem par rezultatīvāko kļuva Belgradas ''Partizan'' sezonu pavadījušais Brunu Kabuklu, bet Slovēnijas rindās savā pirmajā spēlē valstsvienībā šovasar Luka Dončičs 31:36 minūtēs iemeta 32 punktus, atdeva septiņas rezultatīvās piespēles un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/olympi...

  +1 [+] [-]

, 2024-06-28 23:40, pirms 2 dienām
Lūka ir īsts SUPERSTAR! VIENMĒR VESELS GAN MENTĀLI, GAN FIZISKI. Gatavs kapāt par izlasi un valsti. Diemžēl mums tādu sen nav bijis, kopš Kambalas, Bagatska, Valtera.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-29 00:09, aizvakar
Man nav vispār nekādu šaubu, ka KP mentāli gribētu būt laukumā ar izlasi tik pat ļoti, cik Pončiks. Tomēr Pončika un KP traumas vispār nav salīdzināmas. Ne velti KP pus gads jāizlaiž. Visi redzējām, ka arī uz PČ KP gribēja būt. Neko nepadarīsi, ka tik traumatisks. Un,diemžēl, neticu,ka ar gadiem paliks labāk. Tagad izlaidīs pus gadu, pēc tam kāds sliktāks nogrieznis uzreiz pēc atgriešanās un nebrīnīšos, ka vismaz Bostonas līdzjutēji sāks runāt par viņa algu. It īpaši, ja sezona neizvērtīsies laba klubam. Un labs būs fināls kā minimums.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-29 00:17, aizvakar
Būs nereāli grūti pret tiem pašiem Brazīļiem

  -1 [+] [-]

, 2024-06-29 09:35, aizvakar
roliksis40 rakstīja: Būs nereāli grūti pret tiem pašiem Brazīļiem
Ja lādēs truļņikus ar 50 pročiem tuvu, tad tikai domāju ņems gan gruzīnus gan Brazīliju

     [+] [-]

, 2024-06-29 09:38, aizvakar
Rick Nash_NHL rakstīja: Lūka ir īsts SUPERSTAR! VIENMĒR VESELS GAN MENTĀLI, GAN FIZISKI. Gatavs kapāt par izlasi un valsti. Diemžēl mums tādu sen nav bijis, kopš Kambalas, Bagatska, Valtera.
Ko tieši tu pīpo? Mums šobrīd pilna izlase ar tādiem spelētajiem. Jā, viņi noteikti nav tik talantīgi kā Dontič, bet viņi vienmēr ir veseli gan mentāli, gan fiziski. Kurš vispār vēl ir tikpat talantīgs kā Luka šobrīd, Vembijs un viss... KP nav paveicies ar veselību, bet tas jau ir visai gaidāms.. šķiet priekš 220cm viņš vēsturiski tāpat ir viens no veselākajiem garajiem, kas ir tik gari. Bet sastāvā ir brāļi Bertāni, Lomažs, Šmits utt. viņi arī ar mikro traumām spēlēs izlasē un esmu pārliecināts ka arī KP spēlētu ar mazajām traumām, bet ko padarīt ja visu laiku ir figņās ar kurām nedrīkst skriet un lekt.

     [+] [-]

, 2024-06-29 09:57, aizvakar
Slovēnijas izlasei ir Dončičs uz parketa,kamēr Latvijas izlasei zvaigzne Porziņģis uz papīra(kā jau pierasts).

     [+] [-]

, 2024-06-29 15:14, aizvakar
kā var šitā ņuņņot - jā, mums nav dončičs, bet nevienai citai izlasei arī viņa nav.

otrkārt, salīdziniet paši KP un Lukas fiziskos parametrus, un paši padomājat, kura tipa spēlētāji biežāk traumējas.. gari skaliņi vai masīvi mazie.