Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lourenss: "D grupa, iespējams, ir tāda, kurā briti negribētu spēlēt"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lourenss: "D grupa, iespējams, ir tāda, kurā briti negribētu spēlēt"
Džo Prantijs 2016. gada 16. janvāra spēlē starp "Milwaukee Bucks" un "Charlotte Hornets" komandām
Foto: AP/Scanpix

"D grupā ir ļoti stipras komandas, taču mēs gaidām finālturnīru, jo varēsim spēlēt pret labākajām valstsvienībām," uzzinot "EuroBasket 2017" izlozes rezultātus, teica Lielbritānijas aizsargs Endrū Lourenss (Andrew Lawrence).

Lielbritānija kvalificējās Eiropas čempionātam ceturto reizi piecu mēģinājumu laikā (2009, 2011, 2013, 2017). Pirms diviem gadiem briti nespēja iekļūt 24 labāko komandu vidū, savukārt šovasar konkurencē ar Ungāriju, Maķedoniju un Luksemburgu ieņēma otro vietu savā grupā un kvalificējās finālturnīram.

Izlozes atspoguļojums britu medijos bija pieticīgāks nekā jebkur citur. Lielbritānijas basketbola federācijas mājas lapā pat piecas dienas pēc notikuma nav atrodams valstsvienības galvenā trenera Džo Prantija (Joe Prunty) komentārs.

Prantijs pēdējos 20 gadus pavadījis, trenējot NBA. Karjeras sākumā viņš deviņas sezonas nostrādāja kopā ar "San Antonio Spurs" galveno treneri Gregu Popoviču, palīdzot Teksasas klubam izcīnīt trīs titulus (1999, 2003, 2005).

Turpinājumā speciālists pārstāvējis Dalasas, Portlendas, Klīvlendas un Bruklinas klubus, bet pēdējā laikā veic “Milwaukee Bucks” galvenā trenera Džeisona Kida palīga pienākumus. Interesanti, ka Prantijs bija liecinieks Kristapa Porziņģa debijai līgā – “Knicks” latvietis pirmo spēli aizvadīja izbraukumā Milvokī.

Kamēr Prantija komentārs vēl tiek gaidīts, izlozi ar “Facebook Live” palīdzību komentējis aizsargs Endrjū Lourenss. “Esmu priecīgs, lai gan esam nokļuvuši ļoti sarežģītā grupā. Izloze bija smaga. D grupa ir, iespējams, tā, kurā mēs negribētu nokļūt. Ļoti stipras komandas, taču tā būs iespēja spēlēt pret labākajiem.”

Lourenss norāda, ka britiem būs grūti tikt ārā no grupas. "Turcija, Krievija, Serbija, Beļģija un Latvija – ļoti stipras komandas ar ļoti labiem nacionālajiem čempionātiem un puišiem, kuri spēlē NBA vai Eirolīgas līmenī, vai pārstāv ļoti labus Eiropas klubus. Būs smagi, taču mēs to gaidām. Spēlēšana pret labākajiem ļauj sevī atklāt labāko."

Glāzgovas “Rocks” uzbrucējs Kīrons Ahara (Kieron Achara) piekrīt kolēģim. “Spēlēšana finālturnīrā ir liels pluss, taču vieglu grupu nav. Turnīra līmenis ir ļoti augsts. Mani iepriecināja nokļūšana Stambulā, jo zinu, cik kaislīgi fani tur būs. Mēs esam spēlējuši pret Serbiju un viņi vienmēr ir stipri. Pat Beļģija kļuvusi daudz labāka. Mūs gaida pamatīgs izaicinājums pret visiem.”

Lielbritānija 1. septembrī spēlēs pret Beļģiju, savukārt nākamajā dienā tiksies ar mājinieci Turciju. Pēc atpūtas dienas sekos cīņas pret Latviju un Serbiju, bet grupas turnīra noslēdzošajā dienā gaida spēle pret Krieviju.

Britu zvaigznes Luols Dengs un Džoels Frīlends ilgu laiku nav pārstāvējuši valstsvienību, bet 2016. gada vasarā izlasei atteica arī Mailss Hesons (Myles Hesson). Lourenss neatmet cerību redzēt visus labākos. “Mums jāspēlē šajā līmenī. Ceru, ka vairāk pieredzējušie puiši atgriezīsies un spēlēs, lai uzlabotu mūsu izredzes. Manuprāt, ja visi spēlēs, mums parādīsies iespēja izkļūt no grupas.”

Izmantotie resursi:
2017 EuroBasket finals draw: Tough start for...
Great Britain learn their fate in EuroBasket...
GB HANDED TURKISH TRIP FOR EUROBASKET

     [+] [-]

, 2016-11-28 07:47, pirms 8 gadiem
Nu nezin vai Lielbritānija izkļūs no šīs grupas,bet kādam viņi var atņemt punktus.Ja mūsējie savāks labāko sastāvu no eiropas+abus NBA spēlētājus-domāju kad no grupas vajadzētu izkļūt.Un tālāk jau vis kaut kas var gadīties...Nu bet grupa mums gan ir trāpījusies tiešām stipra...

     [+] [-]

, 2016-11-28 08:20, pirms 8 gadiem
Štrunts par grupu, man nekas nebūtu pret ja šīs grupas spēles tiktu aizvadītas Somijā nevis Turcijā. Terorisms un pēdējā laikā kas tur notiek man liek domāt ka tur Turcijā nav droši.