Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ukrainas izlases galvenais treneris: "Porziņģis atbalstīja Latviju pat traumēts"

Ints Megnis
Ints Megnis

Ukrainas izlases galvenais treneris: "Porziņģis atbalstīja Latviju pat traumēts"
Ukrainas basketbola izlases galvenais treneris Jevgēņijs Murzins
Foto: fbu.ua

Ukrainas basketbola izlases galvenais treneris Jevgēņijs Murzins paudis lielu neapmierinātību ar savas valsts slavenāko spēlētāju rīcību, atgādinot, ka latviešu superzvaigzne Kristaps Porziņģis pirmdien, kaut ir traumēts, apmeklēja nacionālās izlases pārbaudes spēli ar Krieviju.

Šonedēļ gaidāmas 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pirmā posma noslēdzošās spēles, Latvijai ceturtdien viesojoties Zviedrijā, bet svētdien - Ukrainā. Paši ukraiņi pirms tam ceturtdien uzņems Turciju. Situācija apakšgrupā ir ļoti saspringta un Latvijai būtu vēlams uzvarēt abus mačos.

"Laika vienmēr ir par maz, tomēr esam pieraduši strādāt ekstremālās situācijās," Murzins komentējis vai pietika laika sagatavoties šīs nedēļas mačiem. "Plānojām treniņu procesu, lai to izdotos realizēt maksimāli īsā laikā. Tomēr papildus grūtības rada, ka joprojām mums nav pievienojis Sergijs Gladirs (svētdien zaudēja Francijas čempionāta izšķirošajā finālspēlē), tomēr ceru, ka šovakar (otrdien) viņš būs komandas rīcībā. Mums viņam nāksies atkārtot aizsardzības un uzbrukuma kombinācijas. Tomēr puišu noskaņojums man patīk, ar nepacietību gaidu šīs divas spēles."

Ja Latvija aizvadījusi vienu pārbaudes spēli, kurā piekāpās Krievijai, Ukraina jau 16. jūnijā ar 68:80 piekāpās Čehijai, bet pagājušajā nedēļas nogalē ar 90:91 zaudēja arī Izraēlai. "Mani iepriecināja spēle ar Izraēlu, ko gan nevaru teikt par maču ar Čehiju. Tomēr tas zaudējums deva grūdienu, lai puiši aizdomātos par savu stāvokli, sāktu profesionālāk attiekties pret treniņprocesa prasībām," pauda Murzins. "Spēle pret Izraēlu parādīja, ka esam uz pareizā ceļa. Izraēlai šobrīd ir jauna un ātra komanda, jauns treneris. Mums bija diezgan daudz brāķa, bet tāpat spējām parādīt, ka ejam pareizajā virzienā."

"Vakar skatījos Latvijas spēli ar Krieviju un mani satrieca daudzas lietas. Pirmkārt, Porziņģa klātbūtne. Viņš ir NBA zvaigzne, traumēts, tomēr tajā pat laikā pievienojās komandai, lai morāli atbalstītu partnerus," Murzins atbildēja uz jautājumu, ka Ukrainā ir NBA spēlētāji, kas nekad nepievienojas izlasei, kamēr Turcijas un Latvijas aizokeāna leģionāri pievienojas pēc pirmā uzaicinājuma. "Kas mums ir atbraucis no aizokeāna? Mums bija četri cilvēki draftā, divi spēlētāji ir NBA. Būtu vismaz atbraukuši atbalstīt puišus. Tomēr, kur viņi ir? Dāvis Bertāns - NBA spēlētājs, kurš atbrauca. Mozgovs - arī spēlēja Krievijas rindās. Bet kur mūsējie?"

Pagājušajā nedēļā notikušajā NBA draftā ar 40. numuru no Latvijas tika izvēlēts Rodions Kurucs, kurš arī bija ieradies uz pirmdienas pārbaudes spēli, kamēr ukraiņiem ar attiecīgi 44. un 47. numuru izvēlējās Isufu Sanonu un Svjatoslavu Mihaiļuku. Tāpat par vietu NBA cīnās ukrainis Aleksejs Leņs un Džoels Bolombojs, Murzinam sakot, ka apnikusi situācija ar šiem abiem spēlētājiem, kuri regulāri tiekot gaidīti izlasē. "Tomēr vairs es viņus negaidu. Man ir spēlētāji, kuri sitas un "mirst" laukumā."

"Latvijas izlasē notikušas lielas pārmaiņas. Redzēju sastāvā Jāni Timmu, ir Strēlnieks, brāļi Bertāni," Murzins komentēja situāciju konkurentu sastāvā, kad vēl nebija zināms, ka Timma gaidāmajos divos mačos nepiedalīsies. "Salīdzinājumā ar mūsu iepriekšējo maču viņi pielikuši spēles organizācijā, agresijā."

Izmantotie resursi:
https://telegraf.com.ua/sport-cat/b...

     [+] [-]

, 2018-06-27 12:27, pirms 6 gadiem
Ja uzbruks un metīs kā ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē pēdējā pārbaudes spēlē, tad 40 minūšu laikā diez vai visa komanda spēs samest vairāk par 20 punktiem... Pat neatceros, kas pēdējā laikā vēl ir izskatījies tik bēdīgi... Gandrīz kā Klīvlenda pret Goldensteitu.

     [+] [-]

, 2018-06-27 12:51, pirms 6 gadiem
UKR treneris redzējis izlases sastāvā arī Jāni Timmu, malacis, viņš ir vienīgais kurš Jāni redzēja mačā pret RUS, tikai vajadzētu kādam viņu nomierināt, jo Jānis izlasē šajās spēlēs nespēlēs un viņam tam ir ļoti labs un respektējams iemesls.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-27 12:53, pirms 6 gadiem
Ukraiņiem šogad 2 drafta piki... pēdējo 5 gadu laikā, šķiet, 4 vai 5 draftētie, turklēt 2 gb. melnādainie, dzimuši Ukrainā Interesanta izlase varētu izveidoties tuvāko gadu laikā. Jau tagad nav zemē
metami.

  +5 [+] [-]

, 2018-06-27 15:51, pirms 6 gadiem
Tagad Bagija nolicēji varēs salīdzināt kā komanda izskatīsies ar citu galveno treneri. Pēdējos divos čempjos LV izlase bija ļoti sakārtota un spēlēja skatāmu basīti. Tagad notiek kaut kāds haoss, neviens nezina ko īsti laukumā darīt

  +4 [+] [-]

, 2018-06-27 15:57, pirms 6 gadiem
Nu redz, vismaz ukraiņiem notiek tieši tāds pats cepiens par nespēlēšanu izlasē, kā mums. Turklāt vēl vairāk pamatots. Bet man ir nelāgā aizdoma, ka Bagijbols mūs izlutinājis ar uzvarām, bet Vecvagarbols mūs noliks atpakaļ uz zemes. Tīri individuāli skatoties, ja sāksies strītbols, ukraiņi mūs paņems priekšā