Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Blūms: "Zviedri mājās spēlē ļoti labi, šis būs nenormāli smags mačs"

Andrejs Siliņš

Blūms: "Zviedri mājās spēlē ļoti labi, šis būs nenormāli smags mačs"
Jānis Blūms
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Esam augsta līmeņa spēlētāji, spēlējam labos klubos, parakstām labus līgumus - tik bezatbildīgi [kā pēdējās piecās minūtēs pret Krieviju] mēs nedrīkstam spēlēt," pirms Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Zviedriju un Ukrainu Latvijas basketbola valstsvienības kapteinis Jānis Blūms aicināja komandas biedrus arī smagās situācijās saglabāt ticību saviem spēkiem, nevis paļauties tikai uz Eirolīgas spēlētāju palīdzību. "Novembrī un februārī parādījām, ka varam spēlēt arī bez viņiem."

"Tikko bijām aizvadījuši tikai divus treniņus pilnā sastāvā. Sākot spēlēt agresīvāk un vairāk skriet, spēle aizgāja. Beigās bez Jāņa [Strēlnieka] un Daira [Bertāna] nenoticējām sev. Novembrī un februārī parādījām, ka varam spēlēt arī bez viņiem, bet tagad atkal pēdējās piecās minūtēs izskatījās, ka meklējam tikai Dairi un Jāni, kuri jau atradās uz soliņa," spēli pret Krieviju rezumēja Blūms.

"Esam augsta līmeņa spēlētāji, spēlējam labos klubos, parakstām labus līgumus - tik bezatbildīgi mēs nedrīkstam spēlēt," paškritisks par komandas sniegumu pēdējās piecās minūtēs mačā pret Krieviju bija kapteinis. "Paši esam pietiekami profesionāli, pietiekami patriotiski, lai saprastu, ka pret Krieviju - tā nav parasta draudzības spēle. Paši zinām vēsturi. Protams, gribējām uzvarēt. Kā sanāca - tas ir cits jautājums. Visas spēles gaitā bija labāki momenti, bija ne tik labi, taču tas, kā nospēlējām pēdējās piecas minūtes, ir nepiedodami."

"Trenerim šis ir smags pārbaudījums, jo kvalifikācijas spēles uzreiz bija jāaizvada bez pamata sastāva spēlētājiem. Tā tomēr ir liela atšķirība. Divas uzvaras un divi zaudējumi novembrī un februārī - ir O.K.. Skatīsimies, kā nospēlēsim šīs divas spēles - ja uzvarēsim, nekādu pārmetumu trenerim nevar būt. Treneru korpuss strādā profesionāli un dara visu, cik vien var. Katram trenerim ir savi plusi un mīnusi, arī [iepriekšējam valstsvienības trenerim Ainaram] Bagatskim tādi bija. Tāpat kā katram spēlētājam," Blūms nevēlējās piekrist atsevišķai izskanējušajai kritikai trenera Vecvagara virzienā.

"Atceros, ka savulaik jau vienā kvalifikācijā spēlējam pret zviedriem Zviedrijā. Tā bija ļoti grūta, ļoti fiziska spēle. Mājās toreiz uzvarējām tikai pagarinājumā. Zviedri mājās spēlē ļoti labi, šis būs nenormāli smags mačs. Domāju, ka tā tas būs līdz pat pašām beigām, tāpēc jāsaglabā koncentrēšanās un disciplīna. Nevaram pieļaut tādas kļūdas, kādas pieļāvām pret krieviem pēdējās piecās minūtēs. Noteikti zviedri šo spēli būs noskatījušies un izanalizējuši, kā varētu mūs izsist no līdzsvara, kad malā ir Strēlnieks. Labi ir tas, ka vēl ir laiks gan treneriem, gan mums pašiem, lai parunātu savā starpā."

"Šīs būs svarīgas spēles, kurās jāizcīna uzvaras.[..] Ukraiņi spēlē ļoti labi, jo viņiem ir gan labs saspēles vadītājs [Pū Džeters], gan labi centri, un arī pārējie ir normāli spēlētāji. Viņi izmanto savas stiprās puses - "pick'n'roll" spēle un garais gals. Kad aizsardzībā jāiet uz palīdzībām, pārējie var iemest tālmetienus. Pirmajā spēlē zaudējām bez variantiem, netikām galā ne ar "pick'n'roll", ne garajiem. Tagad mums ir bijis laiks analizēt un sagatavoties, lai nospēlētu labāk. Tāpat mums ir papildinājumi sastāvā, noteikti esam kļuvuši stiprāki."

Video intervija ar Jāni Blūmu pilnā garumā portālā Sportacentrs.com jau ceturtdien!

     [+] [-]

, 2018-06-27 18:08, pirms 6 gadiem
Un kā tad būs ar Ukrainu, ja pret Zviedriem mēs esam favorīti?

  -2 [+] [-]

, 2018-06-27 19:20, pirms 6 gadiem
Sabradāsim.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-27 19:24, pirms 6 gadiem
nu zviedrus varbūt? vēl vinnēs, tomēr jau pagarš iztrūkstošo, t.i., traumēto, atteikušos, nepalaisto, nepaņemto un nepārbaudīto saraksts: KP, Mejeris, Gražulis, Timma, Šķēle, Kurucs, Mālmanis, Ļaksa, Bērzs, Freimanis, Zaķis + vēl treneris kā snīpja un bagija ieliktenis..

  +1 [+] [-]

, 2018-06-27 20:35, pirms 6 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Sabradāsim.
uzvarēt jāuzvar, bet sabradāsim ir par skaļu teikts

  +1 [+] [-]

, 2018-06-27 20:40, pirms 6 gadiem
Kāds būs Zviedru sastāvs vēl jāzina.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-27 20:49, pirms 6 gadiem
Nu tad rādi priekšzīmi kaptein,nevis gudri pļāpā!

     [+] [-]

, 2018-06-27 21:11, pirms 6 gadiem
Principā brāļi Bertāni noraka spēli, lielā zvaigzne ne iemest var, ne aizsardzībā nospēlēt (nez kādu īgumu viņš NBA gaida), bet otrs laukumā uzvedas kā padsmitgadnieks.
Vecvagara kļūda, ka ļauj spēles beigās nevis Blūmam, bet Lomažam spēlēt ar bumbu, kurš vismaz trīsreiz sapinās un vai nu pazaudēja bumbu vai to atdeva kaut kur ne pa ķeksi, kas noveda pie bumbas zaudēšanas.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-27 21:13, pirms 6 gadiem
Blūms arī varētu pats vairāk samest, tāpat Dāvis un Pasečniks

     [+] [-]

, 2018-06-27 21:41, pirms 6 gadiem
Ja būs spēle kā pret RUS, tad nekas nespīd... Vēl joprojām nesaprotu, kā tādu ākstu kā Vecvagaru var ielikt par galveno treneri.

     [+] [-]

, 2018-06-27 22:21, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: nu zviedrus varbūt? vēl vinnēs, tomēr jau pagarš iztrūkstošo, t.i., traumēto, atteikušos, nepalaisto, nepaņemto un nepārbaudīto saraksts: KP, Mejeris, Gražulis, Timma, Šķēle, Kurucs, Mālmanis, Ļaksa, Bērzs, Freimanis, Zaķis + vēl treneris kā snīpja un bagija ieliktenis..
Nav nekā te ko pārbaudīt. Viss saraksts uzcepts pa tukšo. Tik daudz tintes izniekots.

     [+] [-]

, 2018-06-27 22:23, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: nu zviedrus varbūt? vēl vinnēs, tomēr jau pagarš iztrūkstošo, t.i., traumēto, atteikušos, nepalaisto, nepaņemto un nepārbaudīto saraksts: KP, Mejeris, Gražulis, Timma, Šķēle, Kurucs, Mālmanis, Ļaksa, Bērzs, Freimanis, Zaķis + vēl treneris kā snīpja un bagija ieliktenis..
Zaķis?

     [+] [-]

, 2018-06-27 22:27, pirms 6 gadiem
Pieredzes truukums Vecvagaram, uz taa pamata iespaido savus speeleetaajus, liek nervozeet un speele pajuuk.Vadiit komandu un pienemt vajadziigo leemumu, ir diezgan gruuti Vecvagaram.

     [+] [-]

, 2018-06-27 23:09, pirms 6 gadiem
Dzintars saplivinās truļus