Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Austrija naturalizē Eirolīgas čempionu Landesbergu

Andrejs Siliņš

Austrija naturalizē Eirolīgas čempionu Landesbergu
Silvens Landesbergs. Foto: Eurocup Basketball

Amerikāņu basketbolists Silvens Landesbergs ticis pie Austrijas pilsonības un plāno pārstāvēt Austrijas izlasi 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Pirms 28 ar pusi gadiem austriešu ebreja un trinidādietes ģimenē Bruklinā piedzima Silvens, kuram kopš dzimšanas bija ASV pilsonība. Vēlāk, savu profesionālo karjeru sākot Izraēlā, Landesbergs nokārtoja arī šīs valsts pilsonību, bet tagad ticis arī pie Austrijas pilsoņa pases. Tas vai Landesbergs plāno nokārtot arī Trinidādas un Tobāgo pilsonību, pagaidām nav skaidrs.

Pirmos septiņus profesionāļa karjeras gadus Landesbergs pavadīja Izraēlā, pārstāvot Haifas "Maccabi" un Telavivas "Maccabi". Pēdējās rindās Landesbergs pavadīja piecas sezonas un 2014. gadā Deivida Blata vadībā izcīnīja Eirolīgas čempiontitulu. Eirolīgā Landesbergs nospēlējis 95 mačus, vidēji gūstot 6,0 punktus.

Pagājušo sezonu Landesbergs pavadīja Madrides "Estudiantes", kļūstot par vienu no labākajiem ACB līgas spēlētājiem - vidēji mačā 20,1 punkts, 4,0 atlēkušās bumbas un 1,9 rezultatīvas piespēles. Šajā sezonā Landesbergs pārstāv Ankaras "Turk Telekom" vienību, Turcijas čempionātā pagaidām vidēji gūstot 19,1 punktu, bet ULEB Eiropas kausā - vidēji 17,6 punkti.

198 centimetrus garais Landesbergs Austrijas izlasē plāno debitēt jau šonedēļ - ceturtdien "EuroBasket 2021" kvalifikācijas turnīra mačā austrieši viesos tiksies ar Lielbritāniju. Pirmajā turnīra spēlē septembrī Austrija ar 72:69 pieveica Kipru, līdz ar to pagaidām atrodas pirmajā vietā trīs komandu konkurencē D grupā. Svētdien Austrija viesos aizvadīs atbildes spēli pret Kipru.