Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvai vēl viens zaudējums – Pasaules kausā nespēlēs arī Šmita komandas biedrs Butkēvičs

Agris Suveizda

Lietuvai vēl viens zaudējums – Pasaules kausā nespēlēs arī Šmita komandas biedrs Butkēvičs
Arns Butkēvičs. Foto: FIBA

Lietuvas vīriešu basketbola izlasei Pasaules kausa finālturnīrā Filipīnās nāksies iztikt arī bez divkārtējā Lietuvas čempiona Arna Butkēviča, paziņojis valstsvienības kapteinis Jons Valančūns.

"Pats uzzināju tikai nesen – ļoti skumjas un nepatīkamas ziņas," treniņnometnē šorīt sacīja Valančūns. "Vēlu viņam veselību – galvenais, lai viss būtu labi nākotnē. Viņš mums būtu ļoti vajadzīgs, taču veselība viņam ir vajadzīga vairāk. Nezinu, kas īsti viņam notika, bet zinu, ka problēma ir tik nopietna, ka, iespējams, būs nepieciešama pat operācija."

Portāls Delfi.lt ziņo, ka Butkēvičam jau pavisam drīz gaidāma potītes operācija, pēc kuras atlabšana varētu ilgt vairākus mēnešus. BasketNews piebilst, ka Butkēvičam, kurš vēlējies spēlēt Pasaules kausā, nav jauna savainojuma, bet gan operācija vajadzīga, lai novērstu potenciālas problēmas nākotnē.

Lietuva Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Ēģipti, Meksiku un Melnkalni. Bez Butkēviča finālturnīrā nespēlēs arī Domants Sabonis, Marjus Grigonis, Roks Giedraitis, Luks Lekavičs un Edgars Ulanovs. Kvalifikācijā Butkēvičs aizvadīja sešas spēles un vidēji 22,4 minūtēs tika pie 7,2 punktiem un 4,7 atlēkušajām bumbām. 2011. gadā Butkēvičs Latvijā kļuva par pasaules U19 čempionu, bet gadu vēlāk Slovēnijā izcīnīja Eiropas U20 zeltu.

2022. gadā Butkēvičs ar Viļņas "Rytas" kļuva par Lietuvas čempionu un finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, bet pēc sezonas pievienojās principiālākajam sāncensim Kauņas "Žalgirim", ar ko šā gada finālsērijā pieveica tieši "Rytas". Eirolīgā Butkēvičs sāka 11 no 37 spēlēm un vidēji 22,5 minūtēs tika pie 5,3 punktiem, 3,6 atlēkušajām bumbām, 1,6 rezultatīvām piespēlēm, 1,1 pārtvertas bumbas un 1,2 kļūdām.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-191133-...
https://www.delfi.lt/krepsinis/nauj...