Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kiriļenko: "Eirolīga ir ieņēmusi principiālu pozīciju"

Emils Ozerinskis

Kiriļenko: "Eirolīga ir ieņēmusi principiālu pozīciju"
Andrejs Kiriļenko. Foto: TASS/Scanpix

Krievijas basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko izteicis vēlmi, lai Eirolīga atmaigtu sabriedušajā konfliktā ar FIBA un tiktu atrasts risinājums sasāpējušajam izlašu jautājumam, taču atrisinājumu pie apvāršņa pagaidām redzēt nav iespējams.

Krievijas basketbola dzīves vadītājs Andrejs Kiriļenko sarunā ar Sports.ru izklāstīja savu nostāju Eirolīgas nepiekāpīgajā attieksmē pret izlašu spēlēm: "Es atbalstu izlašu logus. Bet, protams, tas būtu lieliski, ja Eirolīgas problēma varētu tikt atrisināta. Tas būtu prefekti. Kāpēc es runāju par Eirolīgu? Tas ir augstākais klubu basketbola turnīrs kontinentā. Ja Eirolīgas kalendārs tiktu pārtraukts izlašu logos, nacionālās izlase dabūtu augstākās klases spēlētājus un tas galu galā radītu lielāku interesi par pašu Eirolīgu."

"Izlašu logi ļauj biežāk redzēt nacionālo komandu spēles. Tas ir interesants basketbols. Klubu vēsture ir citāda. Ir divreiz patīkamāk just līdzi savai komandai un katrā valsī nacionālo izlasi uztver ar īpašu mīlestību un uzmanību," apgalvoja Kiriļenko, kura pārraudzībā esošā Krievijas izlase kvalificējās Eiropas čempionātam grupā ar Itāliju un Igauniju, aiz kvalifikācijas strīpas atstājot Ziemeļmaķedoniju.

Lai kā gribētos redzēt konflikta atrisinājumu, Kiriļenko šobrīd ātru atrisinājumu situāčijai neredz: "Šeit ir dažādi iemesli kādēļ sarunas nevirzās uz priekšu un ceļā ir nolikts ķieģelis. Man liekas, ka FIBA ir atvērta dialogam, lai atrisinātu šo iestrēgušo konfliktu tik drīz cik vien tas ir iespējams. Taču Eirolīga ir tā, kas ieņēmusi principālu pozīciju un visiem citiem būtu jāpakārto savs kalendārs. Tas nav iespējams, jo nacionālajās federācijās ir galvenā prioritāte. Diemžēl, es nedomāju, ka šī problēma tuvākajā laikā tiks atrisināta."

Jaunā FIBA izlašu sistēma jau vairākkārt smagi izmaksājusi komandām, kuru labākie spēlētāji pārstāv NBA un Eirolīgas klubus, bet spēlētāju resurss nav tik dziļš. Tā 2017. gada Eiropas čempione Slovēnija netika uz sekojošo Pasaules kausu. Savukārt smagāko klupienu šajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā piedzīvoja pēdējā Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvēja Latvija, nekvalificējoties kontinenta meistersacīkstēm, kamēr lietuvieši izglābās, ar viena punkta starpības tiesu Eiropas čempionātā neielaižot Dāniju.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/basketball/10...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 12:15, pirms 4 gadiem
Nekas traks, letiņi varēs fanot par citu izlašu spēlēm! Nebija ne bulgāri, ne grieķi neuzvarami!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 12:28, pirms 4 gadiem
Horvātija arī neiekļuva pagājušajā Pasaules kausā...

     [+] [-]

, 2021-02-25 13:50, pirms 4 gadiem
Latvijas basketbola izlase ir sliktākā attiecībā pret spēlētāju līmeni un iespētu starptautiskajās sacensībās. Labi špīleri, bet uz starptautiskās skatuves ir vienkārši nožēlojami