Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvai zem lielas jautājuma zīmes Valančūns un Sabonis, Itālija bez Gallināri

Agris Suveizda

Lietuvai zem lielas jautājuma zīmes Valančūns un Sabonis, Itālija bez Gallināri
Jons Valančūns
Foto: SIPA/Scanpix

Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Daiņus Adomaitis tuvāko dienu laikā paziņos sastāvu septembrī gaidāmajām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, taču tajā, ļoti iespējams, nebūs Nacionālās basketbola asociācijas centru Jona Valančūna un Domanta Saboņa, vēsta portāls 15min.lt.

Gan Toronto "Raptors", gan Indianas "Pacers" oficiālo gatavošanos jaunajai sezonai uzsāks 25. septembrī, tomēr "Raptors" jaunais galvenais treneris Niks Nērss vēlas savus spēlētājus redzēt jau agrāk, tādēļ Jonam Valančūnam jau septembra pirmajās nedēļās varētu nākties lidot uz Toronto. Līdzīga situācija esot Domantam Sabonim, jo "Pacers" vēlas, lai viņš kārtīgi sagatavotos nākamajai sezonai. 26 gadus vecais Valančūns 77 spēlēs vidēji aizvadīja 22,4 minūtes, guva 12,7 punktus un izcīnīja 8,6 atlēkušās bumbas. Savukārt 22 gadus vecais Sabonis, aizmainīts no Oklahomasitijas "Thunder", "Pacers" rindās piedalījās 74 spēlēs, starta pieciniekā sākot 19, un vidēji 24,5 minūtēs sakrāja 11,6 punktus un 7,7 atlēkušās bumbas.

Ja arī Valančūns un Sabonis nevarēs pārstāvēt Lietuvas izlasi, tā var rēķināties ar Milānas "Olimpia" centru Artūru Gudaiti, kurš Eirolīgā 29 spēlēs tika pie vidēji 10,3 punktiem un 6,3 atlēkušajām bumbām. Jāvārdu izlasei esot devis arī Gudaiša komandas biedrs Mindaugs Kuzminsks, Atēnu "Panathinaikos" saspēles vadītājs Luks Lekavičs, "Nanterre" aizsargs Ads Juškevičs un "Zaragoza" aizsargs Renalds Seibutis. Tāpat Adomaiša rīcībā būšot Mants Kalnietis, Eimants Bendžus un Roks Ģiedraitis. Toties Jons Mačulis visdrīzāk gatavosies sezonai kopā ar Atēnu AEK, un zem jautājuma zīmes esot arī Kauņas "Žalgira" uzbrucēji Edgars Ulanovs un Marjus Grigonis. Ķīnas "Golden Stars" spēlētājs Donāts Motejūns neesot uzaicināts.

Kamēr Lietuva 14. septembrī dosies uz Osijeku un 17. septembrī Viļņā uzņems Nīderlandi, šajā grupā spēles aizvadīs arī Itālija, kas vispirms Boloņā tiksies ar Poliju, bet pēc tam Debrecenā spēlēs pret Ungāriju. Itālija jau ir paziņojusi 15 spēlētāju sastāvu, un tajā nav Losandželosas "Clippers" uzbrucēja Danilo Gallināri. 30 gadus vecais uzbrucējs iepriekšējā sezonā aizvadīja tikai 21 spēli un pret spēlēšanu kvalifikācijā izlēma pēc apspriešanās ar "Clippers" ārstiem un savu aģentu. Gallināri 21 spēlē vidēji laukumā bija 32,0 minūtes un guva 15,3 punktus, kā arī izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.

J grupa

VKomandaUZ+/-
1.Lietuva60+160
2.Itālija42+69
3.Polija33+26
4.Nīderlande33+18
5.Horvātija33+12
6.Ungārija33-7

Itālijas izlase

PozīcijaSpēlētājsKlubs
AizsargiAndrea ČinčarīniMilano
Amedeo Della ValleMilano
Arjels FillojsAvellino
Djēgo FlakadoriTrentino
Stefāno TonutsUmana Reyer
Luka VitaliBrescia
Mikele VitaliAndorra (Spānija)
UzbrucējiAvudu AbassBrescia
Pjetro AradoriVirtus
Kristians BērnssMilano
Luidži DatomeFenerbahce (Turcija)
Nikolo MelliFenerbahce (Turcija)
Braiens SaketiBrescia
CentriPauls BiligaUmana Reyer
Amedeo TesitoriTreviso

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...
Training camp a Pinzolo. I 15 convocati di Meo...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-08-23 11:14, pirms 6 gadiem
Atcerieties, kad visi ar putam uz lupam teica, ka Amedeo Della Valle pieauguso basketbola nekas nebus, kad U-20 sameta mums zilos trinus un izvilka Italijas izlasi?

  +1 [+] [-]

, 2018-08-23 11:59, pirms 6 gadiem
Man bilde nelīmējas kopā.
Kāpēc Gudaiti un Kuzminskas laiž Milāna uz izlasi, bet Dairi nelaiž. Tie divi točna ir sākuma piecinieka spēlētāji.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-23 13:19, pirms 6 gadiem
NBAviedoklis rakstīja: Man bilde nelīmējas kopā.
Kāpēc Gudaiti un Kuzminskas laiž Milāna uz izlasi, bet Dairi nelaiž. Tie divi točna ir sākuma piecinieka spēlētāji.
to ka Dairim bija trauma un klubs vēlas lai viņš uz sezonas sākumu ir 100% vesels.

     [+] [-]

, 2018-08-23 14:00, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Atcerieties, kad visi ar putam uz lupam teica, ka Amedeo Della Valle pieauguso basketbola nekas nebus, kad U-20 sameta mums zilos trinus un izvilka Italijas izlasi?
Kas to teica? Della Valle tajā spēlē parādīja klasi.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-23 15:13, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Kas to teica? Della Valle tajā spēlē parādīja klasi.
Noteikti tie pasi, kas nevar Doncicu ciest...