Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Valdis Valters Slavas zālē tiks uzņemts kopā ar ASV Sapņu komandu un Šakilu O'Nīlu

Agris Suveizda

Valdis Valters Slavas zālē tiks uzņemts kopā ar ASV Sapņu komandu un Šakilu O'Nīlu
Foto: FIBA.com

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) savā mājaslapā paziņoja komandu, spēlētāju un treneru sarakstu, kas šogad tiks uzņemti FIBA Slavas zālē.

Kā jau vēstījām iepriekšējā nedēļā, šogad Slavas zālē tiks uzņemts leģendārais latviešu saspēles vadītājs Valdis Valters, bet tajā tiks uzņemts arī 1992. gada Barselonas olimpisko spēļu čempiones ASV sastāvs jeb tā sauktā Sapņu komanda. Slavas zālē Sapņu komanda īpašā kārtā tiks iekļauta, godinot 25. jubileju kopš šīs komandas triumfa.

Tāpat ceremonijā 30. septembrī Šveices pilsētā Ženēvā FIBA Slavas zālē tiks uzņemti spēlētāji Mikijs Berkovics (Izraēla), Pero Kamerons (Jaunzēlande), Tonijs Kukočs (Horvātija), Tazija Mujanovičs (Bosnija un Hervcegovina) un Šakils O'Nīls (ASV). Kā vienīgais treneris tiks uzņemts serbs Dušans Ivkovičs.

"2017. gada Slavas zāles izlaidums izceļas ar iespaidīgo panākumu skaitu, ko šīs personības nopelnījušas savu valstu labā," citēts FIBA prezidents Orasio Muratore. "Esam īpaši priecīgi par Sapņu komandas uzņemšanu 25 gadus pēc tam, kad viņi uzkāpa uz pasaules basketbola skatuves un panāca šā sporta veida revolūciju visā pasaulē."

Sapņu komanda bija pirmā ASV olimpisko spēļu izlase, kurā piedalījās NBA spēlētāji. Toreiz Sapņu komandas rindās bija Kristians Leitners, Deivids Robinsons, Patriks Jūings, Lerijs Bērds, Skotijs Pipens, Maikls Džordans, Klaids Drekslers, Kārls Melouns, Džons Stoktons, Kriss Malins, Čārlzs Bārklijs un Maģiskais Džonsons, bet vienību trenēja Čaks Deilijs.

Izmantotie resursi:
Dream Team, Shaq and Kukoc headline 2017 Class...

 +13 [+] [-]

, 2017-08-23 18:33, pirms 7 gadiem
VV, protams, ir liels muldētājs, taču viņa spēlētāja karjera iespaido

  +2 [+] [-]

, 2017-08-23 18:45, pirms 7 gadiem
hehe Valters dēļ tā cccp bildes un krekla ateiksies ?

  +3 [+] [-]

, 2017-08-23 18:46, pirms 7 gadiem
Brīnums, ka Sušvežda nav uzrakstījis Bērklijs

  -1 [+] [-]

, 2017-08-23 20:12, pirms 7 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: hehe Valters dēļ tā cccp bildes un krekla ateiksies ?
kapec vinam atteikties ? neviens ar varu nelika spelet CCCP izlase

  +2 [+] [-]

, 2017-08-23 23:33, pirms 7 gadiem
Sanich rakstīja: kapec vinam atteikties ? neviens ar varu nelika spelet CCCP izlase
Es gan par to nebūtu tik pārliecināts tas tomēr bija cccp

  +4 [+] [-]

, 2017-08-24 09:21, pirms 7 gadiem
Mēs jau šeit varam ironizēt par PSRS izlasi,bet tajā laikā tas bija jebkura Latvijas,Lietuvas un pārējo PSRS republiku sportistu sapnis,jo iekļūšana šajā izlasē,gan daudzos komandu sporta veidos,gan arī individuālajos bija kā garantija Eiropas un Pasaules čempionātu medaļām.Atlika tikai tās izcīnīt.Tāda bija realitāte. Tagad iekļūšana Latvijas valsts izlasē lielāko ties garantē tikai nokļūšanu sacensību vietā un piedalīšanos šajos mačos.
Kas attiecās uz Valdi Valteru,tad viņš bija sava laika labākais saspēles veidotājs Eiropā un viņam jau sen vajadzēja būt FIBA slavas zālē.

     [+] [-]

, 2017-08-24 13:53, pirms 7 gadiem
kautrīgais rakstīja: Es gan par to nebūtu tik pārliecināts tas tomēr bija cccp
es tev ari neprasu but par to parlecinatam , nevienam nelika tur piespiedu karta spelet bet ja liktu tad nemaz tik labi nespeletu !

     [+] [-]

, 2017-08-24 13:54, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Mēs jau šeit varam ironizēt par PSRS izlasi,bet tajā laikā tas bija jebkura Latvijas,Lietuvas un pārējo PSRS republiku sportistu sapnis,jo iekļūšana šajā izlasē,gan daudzos komandu sporta veidos,gan arī individuālajos bija kā garantija Eiropas un Pasaules čempionātu medaļām.Atlika tikai tās izcīnīt.Tāda bija realitāte. Tagad iekļūšana Latvijas valsts izlasē lielāko ties garantē tikai nokļūšanu sacensību vietā un piedalīšanos šajos mačos.
Kas attiecās uz Valdi Valteru,tad viņš bija sava laika labākais saspēles veidotājs Eiropā un viņam jau sen vajadzēja būt FIBA slavas zālē.
piekritu katram vardam

     [+] [-]

, 2017-08-26 22:19, pirms 7 gadiem
A kādā sakarā FIBA zālē Šakils?

     [+] [-]

, 2017-08-26 22:20, pirms 7 gadiem
Un bāc un Leitneram nu gan spīd... Aizbrauca studentiņš basi uzspēlēt... tā teikt Visu dzīvi tagad viņu pieminēs - atcerēsies.