Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Francija raksta vēsturi un tiek pie unikāla sasnieguma jaunatnes turnīros

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Francija raksta vēsturi un tiek pie unikāla sasnieguma jaunatnes turnīros
Francijas U20 basketbolistes 2024. gada 14. jūlijā Viļņā. Foto: FIBA

Francija kļuvusi par pirmo Eiropas valsti 21. gadsimtā, kuras U20 sieviešu un vīriešu izlases divus gadus pēc kārtas triumfējušas Eiropas jaunatnes čempionātos, svētdien, 21. jūlijā, informēja Francijas basketbola federācija (FFBB).

“Les Bleuettes” 14. jūlijā finālā Viļņā pārsteidza Spāniju, apspēlējot galveno favorīti ar 83:75. Francijas jaunietes ceturtdaļfinālā laimīgi izglābās pret Turciju un spēja izcīnīt titulu, neraugoties uz Karlas Leites, Dominikas Malongas un Leilas Lakanas prombūtni.

Nedēļu vēlāk viņu pēdās devās “Les Bleus” jaunā maiņa. Francijas jaunieši 21. jūlijā Gdiņā apspēlēja Slovēniju ar 82:78. Arī puiši labāko četriniekā iekļuva caur adatas aci, taču citādi izšķirošās cīņas aizvadīja bez zaudējumiem.

“Mūsu jaunatnes izlases uzvarēja Eiropas U20 čempionātos otro gadu pēc kārtas,” teica FFBB prezidents Žans Pjērs Sjutā. “Sasniegumu paspilgtina fakts, ka jaunās paaudzes spēlētāji jau pārstāv valstsvienības (Leila Lakana, Dominika Malonga, Viktors Vembanjama, Bilals Kulibali) vai tuvojas NBA karjerai (Raians Rupērs, Tižans Salons, Pakoms Dadjē, Melvins Ažinsā).

“Vasaras notikumi parādi mūsu jaunatnes komandu iespaidīgās rezerves. Šie rezultāti apstiprina Federācijas apņēmību iesaistīt klubu trenerus darbā ar jaunatnes izlasēm. Apsveicu Žulī Barenas un Gijoma Vizo paveikto darbu, balstoties uz Valstsvienību direktorāta (Direction Technique Nationale) ieteikumiem. Lai šīs zelta medaļas kļūst par vēstnesi Olimpisko spēļu turnīriem.”

Francijas basketbola federācija 2024. gada 2. maijā ziņoja par jaunu rekordu – valstī reģistrēti 711 000 licencētu basketbolistu. Tas ir trešais lielākais rādītājs aiz futbola un tenisa.

Izmantotie resursi:
https://www.ffbb.com/ffbb/la-ffbb-b...