Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions Nočioni pēc Argentīnas zaudējuma kritizē naturalizāciju

Agris Suveizda

Olimpiskais čempions Nočioni pēc Argentīnas zaudējuma kritizē naturalizāciju
Fakundo Kampaso un Andress Nočioni. Foto: Xinhua/SIPA/Scanpix

Olimpiskajā priekškvalifikācijā Amerikas reģionā vienīgo ceļazīmi uz olimpisko kvalifikāciju ieguva Bahamas, kas gan grupu turnīrā, gan arī finālspēlē pārspēja Argentīnu (95:77, 80:76), kas nesen jau piedzīvoja lielu vilšanos, nekvalificējoties arī Pasaules kausa finālturnīram.

Olimpiskās priekškvalifikācijas finālspēli izšķīra 34 gadus vecais amerikāņu aizsargs Eriks Gordons, kurš 34 minūtēs sameta 27 punktus un četrās spēlēs izcēlās ar vidēji 20,3 punktiem. Gordonam palīdzēja arī citi NBA spīdekļi – Badijam Hīldam 19,8 punkti, 4,8 atlēkušās bumbas, 3,3 piespēles un 4,0 kļūdas, bet Deandrē Eitonam 15,5 punkti un 13,8 atlēkušās bumbas. Atšķirībā no Bahamās dzimušajiem Hīlda un Eitona, Gordons 2010. gadā ar ASV izlasi kļuva par pasaules čempionu un izlases ilgstošās nepārstāvēšanas dēļ saņēma FIBA atļauju mainīt basketbola pilsonību.

Viens no Argentīnas zelta paaudzes pārstāvjiem Andress Nočioni, kuram novembrī apritēs 44 gadi, pēc fināla sociālajos tīklos uzsvēra Gordona meistarību, bet diennakti vēlāk veica vēl vienu ierakstu: "Tagad domājot ar vēsu prātu: vai tas ir taisnīgi, ko izdarīja Bahamas, pēdējā brīdī naturalizējot spēlētāju, kurš jau ir spēlējis ASV izlasē (un pat ieguvis Pasaules kausu)? Tamlīdzīgi pastiprinājumi iederas klubu sacensībās, nevis izlašu turnīros. Un tas būtu jālabo – nezaudēsim izlašu sacensību esenci."

Argentīnas izlasi vada Nočioni bijušais komandas biedrs Pablo Pridžioni, kurš pirms gada pēc triumfa FIBA Amerikas kausā, komentējot arī Eiropas čempionātu un Lorenzo Brauna triumfu ar Spāniju, pauda ļoti līdzīgu viedokli, uzsverot, ka viņa vadībā nebūs neviena naturalizēta spēlētāja un arī neviena ārzemju trenera. Argentīna olimpiskajās spēlēs nespēlēs pirmoreiz kopš 2000. gada, bet Pasaules kausā nepiedalīsies pirmoreiz kopš 1982. gada. Pasaules kausa atlasē Argentīna grupā palika uzreiz aiz strīpas – ceļazīmes izcīnīja Kanāda, Dominikāna un Venecuēla. Argentīna šajā gadsimtā ir izcīnījusi 2004. gada olimpisko zeltu un 2008. gada olimpisko bronzu, kā arī tikusi pie 2002. un 2019. gada pasaules sudraba.

Argentīnas līderi olimpiskajā priekškvalifikācijā bija Fakundo Kampaso (16,3p, 11,8rp, 4,0pb, 3,5ab, 3,8kļ) un Karloss Delfino (12,8p, 3,9ab, 1,8rp).

     [+] [-]

, 2023-08-22 17:28, pirms 10 mēnešiem
Pirms 2012 Londonas vai šo Gordonu saistīja ar britu izlasi? Katrā ziņā salinieki malači - Argentīnai regress, PK atlasē neraugoties uz visu izgāzās.. tagad Čīli knapi uzveica utt ne jau tāpat vien Delfino viens no labākiem 40 gados... bet vecums nav šķērslis - kā saka

     [+] [-]

, 2023-08-22 17:55, pirms 10 mēnešiem
ilinens rakstīja: Pirms 2012 Londonas vai šo Gordonu saistīja ar britu izlasi? Katrā ziņā salinieki malači - Argentīnai regress, PK atlasē neraugoties uz visu izgāzās.. tagad Čīli knapi uzveica utt ne jau tāpat vien Delfino viens no labākiem 40 gados... bet vecums nav šķērslis - kā saka
Tu domā par citu Gordonu. Britu sakarā bija Bens Gordons