Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Halperins 34 gadu vecumā beidz spēlētāja karjeru

Andrejs Siliņš

Halperins 34 gadu vecumā beidz spēlētāja karjeru
Jotams Halperins
Foto: Sportida / SIPA / Scanpix

Divkārtējais ULEB Eirolīgas čempions un bijušais Izraēlas izlases aizsargs Jotams Halperins nolēmis 34 gadu vecumā likt punktu basketbolista karjerai, bet sportā paliks - Halperins veiks Jeruzalemes "Hapoel" sporta direktora pienākumus.

Halperins karjeru uzsāka dzimtajā Telavivā, 2001. gadā pievienojoties "Maccabi" vienībai un vēlāk divas reizes (2004, 2005) kļūstot par Eirolīgas čempionu. 2005./2006. gada sezonu Halperins pavadīja Ļubļanas "Olimpija", apliecinot sevi jaunā kvalitātē un vēlāk tiekot izvēlēts arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā. Halperinu ar 53. numuru draftēja Sietlas "SuperSonics", taču līdz spēlēšanai NBA basketbolists tā arī nenonāca.

Halperins atgriezās "Maccabi", divus gadus vēlāk pievienojās Pirejas "Olympiacos", vēlāk sezonu pavadīja Sanktpēterburgas "Spartak" un vienu arī Minhenes "Bayern" rindās. 2013. gadā Halperins atgriezās Izraēlā un pēdējos piecus gadus spēlēja Jeruzalemes "Hapoel", šajā laikā divreiz kļūstot par Izraēlas čempionu.

Kopumā septiņas reizes par Izraēlas čempionu kļuvušais Halperins pārstāvēja Izraēlas valstsvienību sešos Eiropas čempionātu finālturnīros.

Halperins paliks basketbolā un turpmāk veiks Jeruzalemes "Hapoel" sporta direktora pienākumus.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja