Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Maķedonija atlaiž galveno treneri 45 dienas pirms "Eurobasket 2015" sākuma

Rolands Eliņš

Maķedonija atlaiž galveno treneri 45 dienas pirms "Eurobasket 2015" sākuma
Aleksandars Džikičs
Foto: Zurnal24.si

45 dienas pirms Eiropas čempionāta finālturnīra sākuma negaidītas pārmaiņas piedzīvojusi Maķedonijas izlase - tās federācija (MKF) paziņojusi par galvenā trenera Aleksandara Džikiča atlaišanu.

54 gadus vecais Aleksandrs Džikičs savulaik vadījis "Lietuvos Rytas", Slovēnijas "Krka" un "Union Olimpija" komandas, kā arī divas sezonas pavadījis NBA Minesotas "Timberwolves" trenera palīga amatā. Pirms pusotra gada viņš tika iecelts par Maķedonijas izlases galveno treneri un ar piecām uzvarām sešās kvalifikācijas spēlēs aizveda to līdz "Eurobasket 2015".

Džikičs šovasar jau bija nosaucis kandidātu sarakstu, kurā ietilpa tādi spēlētāji kā Pero Antičs un Bo Makkalebs, taču viņam nebūs lemts izraudzīties galīgo sastāvu, jo šodien Maķedonijas Basketbola federācija paziņojusi par serba atlaišanu.

"Mēs atlaižam no vīriešu izlases galvenā trenera amata Džikiča kungu, jo mūsu sadarbība nenes augļus un federācijas vadība zaudējusi ticību Džikiča kunga spējām. Pateicamies par ieguldīto darbu," vēstīts MKF paziņojumā.

Pārmaiņas saistītas ar jaunā federācijas prezidenta Petara Naumoska nākšanu pie varas. Kā basketbolists ieguvis trīs Eiropas kausus, Naumoskis tika ievēlēts amatā šī gada 27. aprīlī un solīja rekonstrukciju Maķedonijas basketbolā.

Eiropas čempionātā Maķedonija spēlēs C grupā pret Nīderlandi, Grieķiju, Horvātiju, Slovēniju un Gruziju. Laika sagatavoties vairs nav palicis daudz - pirmā spēle piektajā septembrī -, taču šobrīd Maķedonija ir bez galvenā trenera. Vietējie mediji gan vēsta, ka šī pozīcija, visticamāk, tiks uzticēta bijušajam izlases trenerim (no 1997. līdz 1999. gadam) Zarem Markovskim, kura pēdējā darba vieta bija Itālijas klubā "Juvecaserta".

Izmantotie resursi:
Македонска Кошаркарска Федерација

  -1 [+] [-]

, 2015-07-22 16:06, pirms 9 gadiem
Ar Maķedoniju mūsējie spēlēs pārbaudes spēli!

  +4 [+] [-]

, 2015-07-22 16:38, pirms 9 gadiem
piecas uzvaras sesās spēlēs un nevieš uzticību??

Dzikiča kungam drošvien paticis runāt pretii Naumoska kungam.

     [+] [-]

, 2015-07-23 18:37, pirms 9 gadiem
vai nu kaa jau tanii galaa notiek !! viens ir musulmanis a otrs pareizticiigais