Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Ja visi būtu veseli, man būtu galvassāpes par sastāva izvēli"

Bagatskis: "Ja visi būtu veseli, man būtu galvassāpes par sastāva izvēli"
Ainars Bagatskis
Foto: budivelnyk.ua

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis sarunā ar Latvijas Televīzijas "Sporta studiju" atskatījās uz aizvadīto sezonu Kijevas "Budivelnik", kā arī komentēja citas Latvijas basketbola aktualitātes.

Neskatoties uz to, ka aizvadītajā sezonā Ainara Bagatska trenētais Kijevas "Budivelnik" izcīnīja Ukrainas čempiona titulu, sezona esot vērtējama divējādi, LTV "Sporta studijai" atzina pats basketbola speciālists. Iemesls tam esot starts ULEB Eirolīgā, kas, lai arī nebijis slikts, tomēr bijis diezgan neveiksmīgs izlozes ziņā – pretī nākušas ļoti spēcīgas komandas ("Barcelona", "Fenerbahce Ulker" un CSKA).

Bagatskim līgums ar "Budivelnik" arī uz nākamo sezonu, tomēr latviešu speciālists kādu laiku vēl ir iespēja apdomāt, vai viņš vēlēsies palikt Kijevā. Uz jautājumu, vai ar Bagatski sazinājies Latvijas kluba "VEF Rīga" boss Edgars Jaunups, speciālists atbildēja noliedzoši, piebilstot: "VEF ir labs un ambiciozs projekts ar cilvēkiem, kuri negrib (tikai) spēlēt, bet kuri grib uzvarēt. Vienmēr ir interesanti ar tādiem cilvēkiem sadarboties."

Bagatskis arī komentēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas iznākumu, norādot, ka sezonas gaita ventspilniekiem kopumā bijusi mierīgāka, savukārt "VEF Rīga" piedzīvoja daudzas izmaiņas. Bagatskis gan piebilda, ka nešaubās par "VEF Rīga" nopietnajiem nolūkiem attiecībā uz nākamo sezonu.

Latvijas izlases treneris arī izteicās saistībā ar gaidāmo NBA draftu, kurā dalību ir pieteikuši trīs Latvijas basketbolisti – Ojārs Siliņš, Kristaps Porziņģis un Iļja Gromovs. Bagatskis norādīja, ka ne vienmēr tas, ka spēlētāju var izvēlēties kāda konkrēta komanda, ir pozitīvi vērtējams faktors, lai gan, protams, kāda kluba aizbildniecība var būt ļoti vērtīga.

Bagatskis arī atklāja, ka gaidāmajā Eiropas čempionāta atlases turnīrā iespēja spēlēt varētu būt arī daudziem jaunajiem spēlētājiem. Treneris norādīja, ka arī šogad sastāva komplektācijā varētu būt problēmas, tomēr detalizētāku informāciju neatklāja. Bagatskis gan nenoliedza, ka Latvijā ir daudz labu basketbolistu, un, ja visiem būtu iespēja pretendēt uz vietu izlasē, trenera pienākums izvēlēties sastāvu būtu ārkārtīgi sarežģīts.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-22 13:29, pirms 10 gadiem
un kā tad ar centriem? Nav neviena +/- normālam eiropas līmenim atbilstoša...ok kvalifikācijā vēl būtu jāpietiek ar to, bet čempī?

     [+] [-]

, 2014-05-22 13:48, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Domāju, ka sastāvu izdosies izveidot konkurēt spējīgu, lai izcīnītu pirmo vietu grupā! Šķiet, ka problēmas būs 3/4 numura pozīcjās. Par uzvaru! Par lielu Latviju!
3/4 ? Kuri tad mums ir tie centri daudzie ?

     [+] [-]

, 2014-05-22 13:56, pirms 10 gadiem
Pilnīgi piekrītu par centriem, ja būtu centrs kurš būtu ļoti labs kaut vai uzbrukumā, bet mums ir viduvēji centri, kuri nevar nosargāt groza apakšu un paši sev nevar izkārtot labu metienu

  +1 [+] [-]

, 2014-05-22 14:34, pirms 10 gadiem
...VEF ir labs un ambiciozs projekts ar cilvēkiem, kuri negrib (tikai) spēlēt, bet kuri grib uzvarēt...

Nopietni? nekad neesmu sapratis VEF organizāciju un tas abīcijas, kas svārstās strap mākoņiem un kosmosu

  +8 [+] [-]

, 2014-05-22 14:47, pirms 10 gadiem
Beidziet dzīvot vēsturē. Kādi centri? Maccabi vinnē Eirolīgu ar vienu centru, kurš nospēlē 10-15min spēlē. Spēli uztaisa Tyus-203cm. Madridē Slaughter-204cm, Barselonā Dorsey-206, CSKA Hines-198... un nevienam no viņiem nav metiens no distances. Uz laukuma iziet pieci cilvēki, kuri kopā taisa rezultātu. Un trenera uzdevums ir izveidot komandu ar tai piemērotu spēles modeli, nevis raudāt, ka trūkst kādas pozīcijas spēlētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-22 15:07, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Pa centru iet Šeļakovs ar Mejeri, kuram laba debijas sezona BBL + vēl uz treniņnometni var izsaukt Iļjinu ar Zaķi....neaizmirsīsim, ka tāpat Freimis kādu spēles nogriezni kā centrs var spēlē
Iļjinu? No VEFa? Esi tak nopietns!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-22 16:01, pirms 10 gadiem
Nu, ar gariem un atsperīgiem uzbrucējiem, kādu mums ir papilno, daudz ko var kompensēt. Tas pats Ojārs Siliņš Itālijā bloķē mellos centrus katru spēli. Piedevām Bērzs, Freimanis, Porziņģis var palīdzēt
aizlāpīt pozīciju.

     [+] [-]

, 2014-05-22 16:07, pirms 10 gadiem
Loģisks teikums " tomēr latviešu speciālists kādu laiku vēl ir iespēja apdomāt, vai viņš vēlēsies palikt Kijevā "

  +2 [+] [-]

, 2014-05-22 16:10, pirms 10 gadiem
"Negrib spēlēt, bet grib uzvarēt":-) Netīšām labi sanāca noraksturot to super-puper-mega projektu:-)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-22 17:19, pirms 10 gadiem
Tikai ne Zaķi. Tas ir vīru basketbols. Man jau pietika ar viņu finālā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-22 18:41, pirms 10 gadiem
Zaki vienozimigi vajag izlase, bus mums kartigs vecis vismaz pie groziem!!

     [+] [-]

, 2014-05-22 18:42, pirms 10 gadiem
un dieva del es ceru ka Bagijs nenems vairs to malkas pagali Selakovu. kuram ir muskuli bet galva nekas.. vismaz ta liekas uz basketbola laukuma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja