Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dončičs jau apstiprinājis dalību Pasaules kausā, Slovēnija domā vienīgi par medaļu

Agris Suveizda

Dončičs jau apstiprinājis dalību Pasaules kausā, Slovēnija domā vienīgi par medaļu
Luka Dončičs. Foto: FIBA

Slovēnijas Basketbola federācijas prezidents Matejs Erjavecs intervijā Slovēnijas sabiedriskajā medijā paziņojis, ka Dalasas "Mavericks" superzvaigzne Luka Dončičs jau ir apliecinājis vēlmi piedalīties nākamā gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas notiks Filipīnās, Indonēzijā un Japānā.

"Luka savu dalību apstiprināja jau minūti pēc mūsu uzvaras pār Vāciju, kad kļuva skaidrs, ka esam kvalificējušies. Godīgi sakot, par 99% bija skaidrs jau pēc spēles pret Izraēlu, taču arī tad bija liels prieks. Ja Luka būs vesels, par viņa dalību nebūs nekādu bažu," sacīja Erjavecs. "Ja komandā ir tāds spēlētājs kā Dončičs, tēmēt uz viduvējiem rezultātiem nedrīkst – ir jāiet tikai un vienīgi pēc medaļas. Tas ir vienīgais pareizais uzdevums."

"Dončiča attieksme ir lieliska. Kad spēlējām pret Izraēlu, Dalasā bija seši rītā, bet viņš tik un tā skatījās spēli. Tas nav vienkārši, ja pašu gaida spēles un izbraukumi. Esam priecīgi, ka viņš ir mūsu rindās, un lieliski saprotam viņa nozīmi laukumā un ārpus tā. Lai izprast būtu vieglāk, vajadzēja pašiem to redzēt uz vietas Dalasā – neticami, visiem ir viņa krekli, viņš nevar paiet pa pilsētu bez fanu uzmanības," teica Erjavecs, kurš ieradies Dalasā, lai apciemotu gan Dončiču, gan arī Denveras "Nuggets" sloveņu uzbrucēju Vlatko Čančaru, kuri aizvadītajā naktī spēlēja viens pret otru.

Slovēnija Eiropas čempiones pilnvaras nolika jau ceturtdaļfinālā, negaidīti ar 87:90 zaudējot Polijai: Poļus uzvarētu deviņās no desmit reizēm, bet šī bija tā viena reize. Ko mācījāmies no šā turnīra? To, ka allaž jābūt motivētiem par 100%. Ja neesi motivēts uz maksimumu, tad vari zaudēt arī Polijai. Uzvarējām uz papīra labākas vai līdzvērtīgas komandas – pārspējām sudraba un bronzas medaļu īpašnieces [Franciju un Vāciju], arī Beļģiju, kas sagādāja Spānijai vienīgo zaudējumu, bet negaidīti zaudējām bosniešiem un poļiem. Mācījāmies no šīm, tai skaitā manām, kļūdām un kvalificējāmies Pasaules kausam. Motivētiem jābūt vienmēr – motivācija ir izšķiroša."

Eiropas čempionātā Dončičs vidēji 33,2 minūtēs izcēlās ar 26,0 punktiem, 7,7 atlēkušajām bumbām, 6,6 rezultatīvām piespēlēm, 4,3 kļūdām un 2,0 pārtvertām bumbām. Slovēnija nākamvasar varētu piedalīties arī pārbaudes turnīrā par godu Spānijas federācijas simtgadei – spāņi plāno turnīru rīkot Seviljas futbola stadionā un pieaicināt arī ASV izlasi.

Izmantotie resursi:
https://www.rtvslo.si/sport/kosarka...

  +3 [+] [-]

, 2022-11-21 14:34, pirms gada
Slovēņi varēs uz dīvāna skatīties kā LV cīnās par medaļām 😄

  -1 [+] [-]

, 2022-11-21 15:40, pirms gada
Cobham tāpat kā 2017?

     [+] [-]

, 2022-11-21 15:55, pirms gada
Latvijai kā minimums Sudrabs.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-21 16:06, pirms gada
Un Dalasa pateiks - Ņekuja resnīt, netiksi ne uz kādu WC . Un varēs aiz sāpēm stūķēt pelmeņus un pampt vēl vairāk 😂🤣

     [+] [-]

, 2022-11-21 16:13, pirms gada
LASHARA_2022 rakstīja: Un Dalasa pateiks - Ņekuja resnīt, netiksi ne uz kādu WC . Un varēs aiz sāpēm stūķēt pelmeņus un pampt vēl vairāk 😂🤣
tās būs Slovēņu problēmas. Galvenais, lai Dalasa laiž Bertānu (un LBS samaksā apdrošināšanu).

     [+] [-]

, 2022-11-21 17:37, pirms gada
Pelmenis izkritīs ceturtdaļfinālā

  -1 [+] [-]

, 2022-11-21 18:10, pirms gada
Fināls Latvijā - Slovēnija

     [+] [-]

, 2022-11-21 18:34, pirms gada
Iespēja nav liela, bet ceru, ka KP un LD tiksies laukumā! KP būtu, ko pierādīt!

     [+] [-]

, 2022-11-21 19:18, pirms gada
Tad jau LV arī var teikt Ja LV izlassei ir tāds spēlētājs kā KP tad jāīet vienīgi pēc medaļas..
Grieķi arī tāpat var teikt , ja ir tāds spēlētājs kā Jannis tad jāīet tikai pēc medaļas..
Sviests..

     [+] [-]

, 2022-11-21 19:20, pirms gada
Dzimmiy rakstīja: Fināls Latvijā - Slovēnija
kas tad ASV nepiedalīsies??