Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

NBA drafta cerība Buzelis starptautiskajā arēnā pārstāvēs Lietuvu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

NBA drafta cerība Buzelis starptautiskajā arēnā pārstāvēs Lietuvu
Mats Buzelis. Foto: Dan Fritz

ASV dzimušais un uzaugušais lietuviešu izcelsmes basketbolists Mats Buzelis starptautiskajā arēnā izlēmis pārstāvēt Lietuvu. Buzeli, visticamāk, 2024. vai 2025. gadā izvēlēsies NBA drafta pirmajā kārtā.

208 centimetrus garais uzbrucējs ir ļoti daudzpusīgs. Buzelis var spēlēt gan kā uzbrūkošais aizsargs, tai skaitā ar bumbu, un vieglais uzbrucējs. Ikdienā viņš savas prasmes slīpē ASV vidusskolu čempionātā, līdz šim pārstāvot ''Brewster Academy'', bet nākamajā sezonā pievienosies ''Sunrise Christian'' vidusskolas komandai.

Buzeli, kura vecāki pirms vairāk nekā 20 gadiem no Lietuvas pārcēlās uz Čikāgu, jau iepriekš uzrunāja Lietuvas izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis, bet vizītē pie viņa devās lietuviešu basketbola leģenda Valdemārs Homičs. Buzeļa ģimenē gan joprojām runā lietuviski.

Lietuvas Basketbola federācija šodien paziņoja, ka vienošanās panākta un Buzelis starptautiskajā arēnā pārstāvēs Latvijas dienvidu kaimiņus.

Pašlaik talantīgais basketbolists piedalās vasaras turnīros ASV, pēc kuriem plāno pievienoties Lietuvas U18 izlases treniņnometnei. Tiesa, viņa dalība Eiropas čempionātā, kas startēs 30. jūlijā, vēl nav garantēta. Viņš tika izraudzīts arī starp ASV U18 izlases kandidātiem.

Skaidri zināma arī basketbolista nākotne klubu līmenī. Viņš izvēlējies nedoties uz NCAA, tā vietā 2024. gadā pievienojoties NBA G līgas jauno talantu komandai ''Ignite''.

Paredzēts, ka Buzeli 2024. vai 2025. gada NBA draftā pārliecinoši izvēlēsies pirmajā kārtā.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-175491-...

     [+] [-]

, 2022-07-21 16:06, pirms 2 gadiem
Sis ir nereals talants. Prieks par bralukam!