Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Arī Maskava un Perma konkurēs ar Latviju par "EuroBasket 2025" rīkošanu

Rolands Eliņš

Arī Maskava un Perma konkurēs ar Latviju par "EuroBasket 2025" rīkošanu
Foto: imago images/ANE Edition/Scanpix

LETA. Krievijas pilsētas Maskava un Perma pretendē uz 2025.gada Eiropas basketbola čempionāta finālturnīra rīkošanu, ceturtdien ziņo Krievijas ziņu aģentūra TASS.

13.janvārī Permas apgabala gubernators Dmitrijs Mahoņins aģentūrai TASS pastāstīja, ka Perma nosūtījusi pieteikumu turnīra rīkošanai.

Par abu Krievijas pilsētu kandidatūrām TASS paziņoja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) preses dienests.

"Maskava un Perma pārstāv Krievijas Basketbola federāciju (RFB) pieteikumā Eiropas čempionāta rīkošanai," teikts FIBA paziņojumā.

Jau ziņots, ka arī Latvijas Basketbola savienība (LBS) ir iesniegusi Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļai ("FIBA Europe") pieteikumu čempionāta vienas grupas turnīra un finālposma organizēšanai Latvijā 2025.gadā.

Arī Latvijas valdība ir atbalstījusi Latvijas kandidatūras pieteikšanu 2025.gada Eiropas čempionāta finālturnīra organizēšanai.

Noteikts, ka nepieciešamais finansējums grupas turnīra sarīkošanai nepārsniegs 4,515 miljonus eiro, savukārt grupas turnīra un finālposma organizēšanas gadījumā tas nepārsniegtu desmit miljonus eiro.

Jau ziņots, ka uz finālturnīra rīkošanu 2025.gada septembrī bez Latvijas un Krievijas pieteikusies arī Kipra, Somija, Ungārija un Ukraina. Turklāt Kipra un Somija pretendē vien uz grupu turnīra rīkošanu.

Finālturnīra grupu sacensības notiks četrās valstīs, bet izšķirošās cīņas norisināsies tikai vienā valstī.

42. Eiropas čempionāts notiks 2025.gada septembrī.