Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Igaunija sagrauj Islandi, Nīderlandei 29:4 ceturtdaļa pret Filipīnām

Rolands Eliņš

Igaunija sagrauj Islandi, Nīderlandei 29:4 ceturtdaļa pret Filipīnām
Kristjans Kangurs, Igaunijas izlases basketbolists
Foto: Basket.ee

Igaunijas basketbola izlase pārbaudes mačā Tallinā ar 85:65 pārspēja Islandes valstsvienību, bet Nīderlande pēc ļoti līdzvērtīga pirmā puslaika trešajā ceturtdaļā iznīcināja iepriekšējā Pasaules kausa dalībnieci Filipīnu izlasi (89:62).

Igaunija mačā pret Islandi pirmo ceturtdaļu uzvarēja ar 18:9, veiksmīgi izmantojot Sīma-Sandera Venes veiksmīgo spēli. Igauņi nekautrējās daudz uzbrukt no tālās distances, visā mačā izpildot 31 tālmetienu. 12 no tiem bija precīzi, un palīdzēja pārliecinoši uzvarēt ar 85:65.

Vene noslēdza maču ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, bet 14 punkti Gregora Arbeta kontā. Trīs tālmetienus un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Stens Soks, savukārt islandiešus iegāza ne tikai piekāpšanās cīņām zem groziem, bet arī katastrofālā soda metienu precizitāte – trāpīti tikai 16 no 32 mēģinājumiem.

Pārbaudes maču šajā turnīrā aizvadīja arī Nīderlandes izlase, kura visai pārliecinoši sakāva viesus no Filipīnu salām (89:62). Nīderlandes sastāvā katrs spēlētājs izcēlās ar vismaz vienu precīzu metienu no spēles, bet rezultatīvākais bija Rolands Šafternārs ar 15 punktiem. Spēles pirmajā pusē Filipīnu izlase gan spēja cīkstēties līdzvērtīgi un zaudēja ar tikai vienu punktu, taču sekoja katastrofa trešajā ceturtdaļā, kuru Nīderlande uzvarēja ar 29:4, un pēdējā ceturtdaļā atlika vien šo 25 punktu pārsvaru noturēt.

Filipīnas ir vienīgā izlase šajā četru komandu turnīrā, kura pagājušajā gadā spēlēja Pasaules kausa izcīņā. Tā izcīnīja vienu uzvaru piecās spēlēs un astotdaļfinālā neiekļuva, savukārt Nīderlande un Igaunija šoruden piedalīsies Eiropas čempionātā – Nīderlande spēlēs C grupā, bet Igaunija D grupā kopā ar Latviju.

Šodien pārbaudes maču aizvadīja arī cita Latvijas pretiniece „Eurobasket 2015” – Beļģija, kura ar 68:70 piekāpās Gruzijai.

Izmantotie resursi:
Avaleht

Slēpts komentārs: cobham

     [+] [-]

, 2015-08-20 23:38, pirms 9 gadiem
cobham rakstīja: Lai jau papriecājas par uzvarām, savādāk čempī būs visi zāģi
Ukraiņus pacels..kas zin, varbūt ar lielu veiksmi var 4niekā tikt

  +3 [+] [-]

, 2015-08-21 00:34, pirms 9 gadiem
cobham rakstīja: Lai jau papriecājas par uzvarām, savādāk čempī būs visi zāģi
Ko nu rēc, igauņiem ir komandas spēle vienmēr augstā līmenī, kapāties prot par katru laukuma cm, nebrīnīšos, ja grupu turnīru noslēgs ar 3 uzvarām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-21 03:41, pirms 9 gadiem
weedsmoker rakstīja: igauniem monstruals sastavs.noteikti galvenie pretendenti uz zeltu
padzer vēl

  -3 [+] [-]

, 2015-08-21 09:49, pirms 9 gadiem
Nū, Islandi pieveikt un vēl savā laukumā jau nav nekāds varoņdarbs. Es vispār nesaprotu kā Islande varēja tikt finālturnīrā. Tāpat jau skaidrs ka gan igauņi gan islandieši finālturnīrā būs drāžamās avis

  +1 [+] [-]

, 2015-08-21 10:42, pirms 9 gadiem
lacis67 rakstīja: Nū, Islandi pieveikt un vēl savā laukumā jau nav nekāds varoņdarbs. Es vispār nesaprotu kā Islande varēja tikt finālturnīrā. Tāpat jau skaidrs ka gan igauņi gan islandieši finālturnīrā būs drāžamās avis
Domā, ka igauņi nevar vinnēr beļģus, čehus vai ukraiņus? Pat latviešus var, it īpaši, ja viņiem būs katrā spēlē vismaz 2000-3000 līdzjutēju. Kaut kā galva tev vasaras karstumā nestrādā nemaz...