Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Čavars par spēlēšanu Japānā: ''Kā ārzemniekam man ir jābūt līderim''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Čavars par spēlēšanu Japānā: ''Kā ārzemniekam man ir jābūt līderim''
Klāvs Čavars. Foto: FIBA

LETA. Latvijas basketbolistam Klāvam Čavaram viņa pārstāvētajā Japānas pēc spēka trešās līgas komandā Jokohamas "Exellence" jāuzņemas līdera loma, jo viņš ir viens no vienības leģionāriem, sarunā ar aģentūru LETA teica Čavars.

Latvijas basketbolists vasarā no Polijas spēcīgākās līgas kluba Ļubļinas "Start" pārcēlās uz Japānas trešās līgas vienību "Exellence".

"Šobrīd viss norit labi, brīvajā laikā izbaudu japāņu kultūru, bet daudz nesanāk. Sezonā sanāk vairāk spēles nekā vidējam Eiropas klubam, kas spēlē vienā līgā. No sākuma bija nedaudz jāpierod, ka ir divas spēles pēc kārtas, bet šobrīd tas jau liekas pilnīgi normāli," stāstīja Čavars.

Viņš izcēla, ka, salīdzinot ar Polijā pieredzēto, Japānā basketbols tiek spēlēts ātrāk, neizpaliekot arī fiziskajai spēlei, taču viņa loma komandā nav daudz mainījusies.

"Loma man ir līdzīga - kā ārzemniekam man ir jābūt līderim. Ir nedaudz grūtāk kā Polijā, jo tur valodas barjera bija mazāka, bet Japānā tā ir nedaudz lielāka, taču esmu iemācījies saprasties ar visiem. Šobrīd komandā jau visi lieliski zinām savas lomas, jo sezona jau iet uz otro pusi. Varbūt tagad ar traumām un visu pārējo neiet tik labi, bet vienubrīd bijām ļoti labi saspēlējušies," skaidroja basketbolists.

Pagājušajā nedēļā Jokohamas vienībai pievienojās Ukrainas izlases spēlētājs Artjoms Kovaļovs, kurš sezonu iesāka Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienībā "Viimsi".

"Tā kā es devos prom, vajadzēja kādu manā vietā. Šobrīd komandā ir arī pāris traumas, tāpēc izvērtās situācija tā, ka mums vajadzēja nedaudz papildinājumu, jo Japānā komandai spēles ir arī šajā nedēļā," norādīja Čavars.

Šonedēļ Latvijas izlase uzsāks 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, taču Latvijas komandai jau nodrošinātas tiesības spēlēt finālturnīrā, kas 2025.gada augustā un septembrī risināsies Rīgā. Čavars uzsvēra, ka kvalifikācijas spēles tāpat būs vērtīgas, lai saglabātu augsto vietu FIBA pasaules rangā.

"Varbūt uzvaras neko nenozīmē, bet tajā pašā laikā esam astotajā vietā pasaulē un FIBA ranga punkti ir jākrāj. Ja zaudējam FIBA punktus, tad zaudējam arī ranga vietu un nākamajos turnīros tiekam izlozēti no sliktāka groza. Vienmēr uzspēlēt kopā un atsvaidzināt zināšanas par izlases taktiskajiem zīmējumiem un spēles stilu ir vērtīgi," skaidroja basketbolists.

Šajā vasarā FIBA un Eirolīga panāca vienošanos, ka izlašu logos nenotiks Eirolīgas mači, ļaujot basketbolistiem pievienoties valstsvienībām. Čavars neuzskata, ka tas dotu īpašas priekšrocības kādai no izlasēm, taču radīs papildu slogu basketbolistiem.

"Tas būs lielāks slogs Eirolīgas spēlētājiem, jo viņi spēlē gan Eirolīgā, gan vietējā čempionātā, un tas spēļu skaits sanāk pietiekoši iespaidīgs un slodzes nav mazas. Katram ir nopietni jāizvērtē, vai var pievienoties," viņš piebilda.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijā 22.februārī Saragosā tiksies ar Spānijas izlasi, bet svētdien 25.februārī "Arēnā Rīga" uzņems Slovākijas izlasi.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-02-20 16:10, pirms 2 mēnešiem
Čavar, 幸運を!