Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Smaga trauma arī Atinaiu, Grieķija spiesta atsaukt atskaitīto Mandzari

Agris Suveizda

Smaga trauma arī Atinaiu, Grieķija spiesta atsaukt atskaitīto Mandzari
Vangelis Mandzaris. Foto: Norbert Barczyk/PressFo/SIPA

Grieķijas Basketbola federācija savā mājaslapā pavēstījusi, ka kandidātu sarakstā savainojumu guvušo Joanni Atinaiu nomainījis Vangelis Mandzaris, kurš tikai trīs dienas iepriekš tika atskaitīts. Grieķija vēl turpina cerēt uz Kostasa Slukasa atlabšanu.

Akropoles turnīra pirmajā dienā Serbija uzvarā pār Turciju (87:72) zaudēja Malagas "Unicaja" uzbrūkošo aizsargu Draganu Milosavļeviču, kuram krustenisko saišu un meniska plīsuma dēļ ies secen visa nākamā sezona, bet turnīra noslēgumā pret serbiem nopietnu traumu guva arī grieķu aizsargs Joannis Atinaiu, kurš tik tikko bija izgājis uz maiņu un aizsardzībā, uzskrienot virsū serbu blokam, savainoja ceļgalu. Grieķijas federācija traumas būtību gan neatklāja, taču mediji ziņo, ka Kazaņas UNICS jaunpienācējam ir krustenisko saišu plīsums.

31 gadu vecā Atinaiu savainojuma dēļ izsaukts 29 gadus vecais Vangelis Mandzaris, kurš arī var spēlēt pirmā un otrā numura pozīcijās un kurš pēc astoņiem Pirejas "Olympiacos" pavadītiem gadiem šovasar pievienojās grieķa Dimitriosa Prifta trenētajam Kazaņas UNICS. Mandzarim iepriekšējā Eirolīgas sezona bija sliktākā karjerā. Viņš sāka trīs no 27 spēlēm un vidēji 11 minūtēs un 55 sekundēs sakrāja tikai 1,4 punktus, 1,6 atlēkušās bumbas un 1,2 rezultatīvas piespēles.

Tāpat Grieķija pavēstīja par Atēnu "Panathinaikos" spēka uzbrucēja Dinosa Mitoglu atskaitīšanu. Eirolīgas sezonā 23 gadus vecais spēlētājs sāka desmit no 27 spēlēm un vidēji nepilnās 14 minūtēs tika pie 4,2 punktiem un 3,0 atlēkušajām bumbām. Līdz ar to kļuvis skaidrs divpadsmitnieks, kas dosies uz pēdējām trim pārbaudes spēlēm Ķīnā, taču oficiālajā kandidātu sarakstā pagaidām paliek 13 spēlētāji, jo Grieķija līdz pēdējam gaidīs vienu no saviem līderiem Kostasu Slukasu, kuram ir kājas liela savainojums. Stambulas "Fenerbahce" saspēles vadītāja cerības gan neesot lielas. Kandidātos palicis veterāns Joannis Burusis, kurš pret Serbiju aizvadīja 166. spēli izlases rindās un ielauzās valstsvienības labāko desmitniekā. Līderis ar 351 spēli ir Panajotis Jannakis.

Grieķija Pasaules kausā būs vienā apakšgrupā ar Melnkalni, Brazīliju un Jaunzēlandi.

Grieķijas kandidāti

PozīcijaSpēlētājsVecKlubsCm
Saspēles vadītājsNiks Kalatess30Panathinaikos198
Kostass Slukass29Fenerbahce (Turcija)198
Antonis Koniaris21+Olympiacos190
Vangelis Mandzaris29UNICS (Krievija)196
Uzbrūkošais aizsargsJannulis Larendzakis25+AEK*196
Vieglais uzbrucējsKostass Papanikolau29Olympiacos203
Joannis Papapetru25Panathinaikos206
Tanasis Adetokunbo27Bucks (NBA)201
Panajotis Vasilopuloss35Peristeri203
Spēka uzbrucējsJannis Adetokunbo24+Bucks (NBA)211
Jorgoss Printezis34Olympiacos206
CentrsJoannis Burusis35+Gran Canaria (Spānija)215
Jorgoss Papajannis22Panathinaikos217

Larendzakis un AEK jūlija beigās priekšlaicīgi lauza līgumu

Izmantotie resursi:
Ανδρών: Επιστρέφει ο Μάντζαρης

  +1 [+] [-]

, 2019-08-19 17:49, pirms 5 gadiem
Cik daudz jau saites šajā vasarā pārrāvuši 😟