Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Japānai palīdzēt PK2023 gatavs bijušais Porziņģa komandas biedrs Hačimura

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Japānai palīdzēt PK2023 gatavs bijušais Porziņģa komandas biedrs Hačimura
Rui Hačimura. Foto: FIBA

FIBA ziņo, ka paplašināto 25 kandidātu sastāvu, kas cīnīsies par vietu dalībai 2023. gada Pasaules kausa izcīņā basketbolā, nosaukusi viena no mājiniecēm - Japāna. Tās rindās gatavi spēlēt abi Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie, Rui Hačimura un Juta Vatanabe.

Viena no 2023. gada Pasaules kausa basketbolā rīkotājām Japāna paziņojusi paplašināto kandidātu sastāvu dalībai finālturnīrā un tajā iekļauti abi Nacionālajā basketbola asociācijā spēlējošie - Rui Hačimura un Juta Vatanabe.

Hačimura no 2019. gada līdz pat 2022./2023. gada sezonas vidum pārstāvēja Vašingtonas ''Wizards'', kurā spēlēja vienā komandā vispirms ar Dāvi Bertānu, bet vēlāk Kristapu Porziņģi. Maiņu darījumu laikā viņu aizmainīja uz Losandželosas ''Lakers'', kur spēlētājs kļuva par nozīmīgu rotācijas basketbolistu. Ja regulārās sezonas spēlēs viņš vidēji tās rindās meta zem deviņiem punktiem, tad izslēgšanas mačos Hačimuram 12.2 punkti un 3.6 atlēkušās bumbas.

Bez Hačimuras basketbola mekā spēlē arī Juta Vatanabe. Viņš savas basketbolista karjeras laikā pārstāvējis tādas komandas kā Memfisas ''Grizzlies'', Toronto ''Raptors'' un Bruklinas ''Nets'' pagājušajā sezonā. 2022./2023. gadā viņš laukumā devās 58 spēlēs, kurās vidēji guva 5.6 punktus un izcīnīja 2.4 atlēkušās bumbas.

Okinavā Japāna ielozēta E grupā kopā ar Austrālijas, Vācijas un Somijas izlasēm. Turnīru 25. augustā tā sāks pret Vāciju, turpinot 27. augustā pret Somiju un noslēdzot 29. augustā pret Austrāliju. Šī kļūs par sesto reizi, kad Japāna piedalās Pasaules kausā basketbolā. Pirms četriem gadiem tā piedzīvoja zaudējumus visos piecos mačos.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/basketb...