Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases bijušais treneris Trajkovičs strādās ar Bosnijas izlasi

Andrejs Siliņš

Latvijas izlases bijušais treneris Trajkovičs strādās ar Bosnijas izlasi
Stīvs Nešs un Nenads Trajkovičs
Foto: nenadtrajkovic.com

Serbu speciālists Nenads Trajkovičs, kurš 2008. gadā vadīja Latvijas basketbola valstsvienību, turpmāk strādās Bosnijas un Hercegovinas izlasē, veicot galvenā trenera Duško Ivanoviča asistenta funkcijas.

Trajkovičs Latvijas basketbola virtuvē atstājis neviennozīmīgas atsauksmes - serbs vadīja Latvijas izlasi 2008. gadā, palīdzot tai kvalificēties "EuroBasket 2009", taču uz finālturnīru Polijā pats neaizbrauca, jo Basketbola savienība lēma nomainīt Trajkoviču pret lietuvieti Ķestuti Kemzūru.

Savulaik 22 gadus Belgradas "Partizan" klubā nostrādājušais Trajkovičs pēc Latvijas izlases vadīšanas strādāja toreiz Eirolīgā spēlējošajā Romas "Lottomatica" kā asistents, pēc tam devās pāri okeānam, kļūstot par Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Fīniksas "Suns" spēlētāju attīstības treneri. 2011./2012. gada sezonā bija slovēņu "Krka" galvenais treneris, taču atstāja amatu četrus mēnešus pēc sezonas sākuma. Pagājušajā sezonā Trajkovičs veica beļģu kluba Pepinsteres "VOO Wolves" galvenā trenera pienākumus, taču maijā pameta klubu tā finanšu problēmu dēļ.

Savā mājaslapā Trajkovičs norādījis 18 NBA spēlētājus, ko individuāli trenējas. Pārsvarā eiropiešus, starp kuriem Andris Biedriņš, bet ir arī vairāki amerikāņi - Amare Stademairs, Eltons Brends, Drū Gūdens, Entonijs Kārters, Brendons Dženingss un citi.

Pēc "EuroBasket 2013", kur bosniešiem neizdevās pārvarēt pirmo kārtu (bija vienā grupā ar Latviju), galvenā trenera amatu atstāja horvātu speciālists Dražena Petroviča brālis Aleksandars Petrovičs. Par izlases jauno galveno treneri iecelts slavenais melnkalniešu speciālists Duško Ivanovičs, kurš iepriekš vadījis Vitorijas "Caja Laboral", "Barcelona" un citus klubus.

"EuroBasket 2015" kvalifikācijas turnīrā bosniešiem jāspēlē A grupā pret Islandi un Lielbritāniju.

Izmantotie resursi:
Naslovna strana | Novosti.rs

  +1 [+] [-]

, 2014-02-19 12:38, pirms 11 gadiem
bet kā tad Zīkes ziņojums par Trajkoviču? Tas Bosnijai nav svarīgs? Viss ieguldītais izmeklēšanas darbs bija kaķim zem astes?

  +1 [+] [-]

, 2014-02-19 12:50, pirms 11 gadiem
Trajkovičš ir ļoti labs treneris viens no Eiropas visslabākajiem treneriem.

     [+] [-]

, 2014-02-19 15:57, pirms 11 gadiem
Tas bija tas treneris kas attīstija spēlētājus... Žel ka neatstāja uz to čempi 2009. gadā, tagad būtu pavisam savādāka tā visa aina, Latvijas basītī!