Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Francija ''EuroBasket 2025'' kvalifikācijas kandidātos izvēlas astoņus Eirolīgas spēlētājus

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Francija ''EuroBasket 2025'' kvalifikācijas kandidātos izvēlas astoņus Eirolīgas spēlētājus
Matiass Lesors un Isaja Kordinjē. Foto: FIBA

Francijas basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē nosaucis 13 kandidātus februārī gaidāmajam pirmajam ''EuroBasket 2025'' kvalifikācijas logam, sastāvā iekļaudams astoņus Eirolīgas klubu basketbolistus.

Aizvadītajā jūlijā ULEB un FIBA saskaņoja kalendārus un vienojās par pārtraukumu Eirolīgas sezonā, lai šīs līgas basketbolisti varētu palīdzēt savām valstsvienībām kvalifikācijas logos sezonas laikā.

Iespēju valstsvienībai piesaistīt Eirolīgas spēlētājus izmantojis Francijas izlases galvenais treneris Vensāns Kollē, kandidātu lokā iekļaudams astoņus Eiropas spēcīgākā starptautiskā klubu turnīra basketbolistus – Metjū Strazelu no ''Monaco'', Silvēnu Fransisko no Minhenes ''Bayern'', Isaju Kordinjē no Boloņas ''Virtus'', Timotē Luvavū-Kabaro no Vilerbānas ASVEL, Damjēnu Inglisu no ''Valencia'', Geršonu Jabuseli un Vensānu Puarjē no līderes Madrides ''Real'', kā arī Atēnu ''Panathinaikos'' centru Matiasu Lesoru.

Tāpat Francijas izlasi pirmajās ''EuroBasket 2025'' kvalifikācijas spēlēs pārstāvēs divi no karstākajiem Eiropā spēlējošajiem franču talantiem Zakarī Risašers un Nadirs Hifi, kuri attiecīgi pārstāv Eirokausa klubus ''JL Bourg'' un ''Paris Basketball''.

''EuroBasket 2025'' pamatkvalifikācijā pašreizējā Eiropas vicečempione Francija spēlēs E grupā pret Bosniju un Herecgovinu, Horvātiju un Kipru. Pēdējā finālturnīram jau kvalificējusies kā rīkotāja.

2025. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs norisināsies Latvijā, Somijā, Polijā un Kiprā. Izšķirošās spēles tiks aizvadītas ''Arēnā Rīga''.

Francijas izlases kandidāti ''EuroBasket 2025'' kvalifikācijai

PozīcijaSpēlētājsAugumsKlubs
AizsargsEndrjū Albisī178 cmGran Canaria (Spānija)
Metjū Strazels182 cmMonaco
Silvēns Fransisko179 cmBayern (Vācija)
Isaja Kordinjē197 cmVirtus (Itālija)
Nadirs Hifi185 cmParis
Pols Lakombs193 cmStrasbourg
UzbrucējiTimotē Luvavū-Kabaro201 cmASVEL
Zakarī Risašers203 cmJL Bourg
Džeilens Hords204 cmHapoel Tel Aviv (Izraēla)
Damjēns Ingliss206 cmValencia (Spānija)
Geršons Jabusele203 cmReal Madrid (Spānija)
CentrsMatiass Lesors206 cmPanathinaikos (Grieķija)
Vensāns Puarjē213 cmReal Madrid (Spānija)

Izmantotie resursi:
https://www.ffbb.com/equipe-de-fran...

     [+] [-]

, 2024-01-23 20:36, pirms 3 mēnešiem
Sastāvs ir labs tiešam