Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Austrālijas basketbola izlase kvalificējas olimpiskajām spēlēm

Rolands Eliņš

Austrālijas basketbola izlase kvalificējas olimpiskajām spēlēm
Austrālijas izlase
Foto: Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/Scanpix

Okeānijas čempionātā uzvaru guvusi Austrālijas izlase, kura šodien ar 89:79 pārspēja Jaunzēlandi un nodrošināja sev vietu Riodežaneiro olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā.

Austrālijas izlase Okeānijas fināla pirmajā spēlē uzvarēja ar 71:59 un nonāca soļa attālumā no olimpisko spēļu sasniegšanas. Šodien Velingtonā Austrālija līdz ar to varēja atļauties ar 11 punktu starpību.

Līdz tam gan nenonāca, jo veiksmīgi spēles sākumā sevi pieteica Klīvlendas „Cavaliers” saspēles vadītājs Metjū Delavedova, kurš ātri guva septiņus punktus deva Austrālijai vadību 21:14. Drošākā atstatumā gan izrauties neizdevās, taču trešās ceturtdaļas sākumā atkal rezultatīvi nospēlēja Delavedova, kamēr zem groza noteikumus diktēja NBA čempions Endrjū Boguts. Spēles izskaņā jaunzēlandieši gan vēl veica pēdējo izrāvienu, taču no zaudējuma neizglābās, piekāpjoties ar 79:89.

Delavedova spēli noslēdza ar 14 punktiem, kamēr Bogutam 10+10, kā arī iespaidīgs +/- rādītājs, proti, +22. Viņš arī izcēlās ar trim bloķētiem metieniem, bet Jaunzēlandes rindās Korijam Vebsteram 16 punkti, tiesa, to sasniegšanai viņam bija vajadzīga 24 metieni no spēles.

Austrālija līdz ar to piebiedrojusies ASV un Brazīlijas izlasēm olimpisko spēļu turnīra dalībnieču sarakstā, taču visas cerības nav zudušas arī Jaunzēlandai, kura piedalīsies kvalifikācijas turnīrā kopā ar 11 citām izlasēm, kuras izcīnīs trīs vietas uz Rio.

Izmantotie resursi:
International Basketball Federation (FIBA) -...

  -1 [+] [-]

, 2015-08-18 17:03, pirms 9 gadiem
Jaunzēlande līdz OS ir elpas attālums, bet mums kā cūkai līdz aviācijai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-18 17:42, pirms 9 gadiem
Rēzeknes_Gancss rakstīja: Ta ir netaisniba.Ka mums gruti tikt uz OS Bet Viņiem 2 komandas sadala 1 biļeti,lai pievieno viņus pie Azijas
Viņiem nesadala 2 komandas! Ja nemaldos, tad 4 vai 5. Uzvarētājs tiek, bet otrās vietas ieguvējs tiek uz kvalifikācijas turnīru.
Eiropai grūti tikt uz OS? Galvu saspiedi? Paskaties cik komandas tiks uz kvalifikācijas mačiem! Tā lieta, ka varbūt spēka samērs starp kontinentiem ir atšķirīgs ir jau cita lieta. Bet viss kopumā ir godīgi!

  +1 [+] [-]

, 2015-08-18 19:44, pirms 9 gadiem
Rēzeknes_Gancss rakstīja: Ta ir netaisniba.Ka mums gruti tikt uz OS Bet Viņiem 2 komandas sadala 1 biļeti,lai pievieno viņus pie Azijas
Dāmām pirms 2008.gada Pekinas bija vēl lielāks humors- Austrālija tika kā pasaules čempione, Jaunzēlande attiecīgi kā nākamā labākā Okeānijas komanda. Rezultātā Latvija kvalifikācijas turnīrā dabūja tādu prieku kā ar Fidži uzspēlēt...

  -1 [+] [-]

, 2015-08-18 23:40, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Jaunzēlande līdz OS ir elpas attālums, bet mums kā cūkai līdz aviācijai!
++ par labu humoru... bet nekas nav neiespējams, arī mūsējiem...

  -1 [+] [-]

, 2015-08-19 00:07, pirms 9 gadiem
Liels Briinums!