Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

NBA spēlējušais Loverņs atsaka Francijas izlasei Pasaules kausā

Agris Suveizda

NBA spēlējušais Loverņs atsaka Francijas izlasei Pasaules kausā
Žofrē Loverņs. Foto: imago/Seskim Photo/Scanpix

Eirolīgas līderes Stambulas "Fenerbahce" garais spēlētājs Žofrē Loverņs sociālo tīklu vietnē Twitter paziņojis par lēmumu nepalīdzēt Francijas basketbola izlasei šā gada Pasaules kausa izcīņā, kas Ķīnā sāksies 31. augustā.

"Pēc pieciem pēc kārtas Francijas izlasē pavadītiem gadiem, labām atmiņām un rezultātiem, par kuriem varam būt lepni, – zelts un bronza Eiropas čempionātā, bronza Pasaules kausā un dalība Riodežaneiro olimpiskajās spēles - šīs vasaras Pasaules kausa kampaņā nevēlos piedalīties man unikālu iemeslu dēļ, kurus izpaust nevēlos…," raksta Loverņs. "Ceru uz tikpat lielu sapratni un laipnību pret manu lēmumu, kādu iepriekš saņēma jebkurš cits, kurš pieņēma šādu izvēli. Ceru, ka saglabāšu sirsnīgās un draudzīgās attiecības ar cilvēkiem, ar kuriem esmu kopā pavadījis vairākus gadus pēc kārtas un ar kuriem kopā esmu piedzīvojis ļoti nozīmīgus brīžus, palīdzot veidot vienu no skaistākajiem posmiem Francijas basketbola vēsturē."

Pēc trīsarpus Nacionālajā basketbola asociācijā pavadītām sezonām Loverņs vasarā atgriezās Eirolīgā, parakstot līgumu ar Stambulas "Fenerbahce". Komanda ar 22 uzvarām 26 spēlēs ir Eirolīgas līdere, bet 27 gadus vecais francūzis sācis četras no 22 cīņām, vidēji 18 minūtēs tiekot pie 8,5 punktiem, 3,6 atlēkušajām bumbām un 1,8 rezultatīvām piespēlēm. NBA Loverņs pārstāvēja Denveras "Nuggets", Oklahomsitijas "Thunder", Čikāgas "Bulls" un Sanantonio "Spurs",regulārajā sezonā piedaloties 208 spēlēs (vidēji 13,6 minūtes, 5,6 punkti un 3,8 atlēkušās bumbas), bet izslēgšanas spēlēs aizvadot četrus mačus. Loverņs kopā ar Dāvi Bertānu spēlējis gan "Spurs", gan Belgradas "Partizan", kā rindās Loverņs kļuva par divkārtēju Serbijas čempionu un triumfēja arī Adrijas līgā. Pirms NBA karjeras Loverņs pārstāvēja arī "Elan Chalon", kļūstot par Francijas čempionu, "Valencia" un "Khimki". Šogad Loverņs jau ir ieguvis Turcijas kausu.

Francijas izlase Pasaules kausam kvalificējās bez lielām grūtībām, uzvarot desmit no divpadsmit spēlēs un savā grupā izcīnot pirmo vietu, apsteidzot krievus un čehus (abām izlasēm 8-4). Pasaules kausa finālturnīrā Francija spēlēs vienā apakšgrupā ar Dominikānu, Vāciju un Jordāniju.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/1JOLOLO/status/...