Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Spānijai spēlē Rīgā jāiztiek bez pamata saspēlnieka Fernandesa

Andrejs Siliņš

Spānijai spēlē Rīgā jāiztiek bez pamata saspēlnieka Fernandesa
Haime Fernandess un Artis Ate. Foto: FIBA

Spānijas basketbola izlases galvenais treneris Serdžio Skariolo informējis, ka savainojumu guvušā Haimes Fernandesa vietā uz Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm Rīgā pret Latviju un Madridē pret Turciju izlases kandidātu lokā uzaicināts Badalonas "Joventut" aizsargs Alberts Ventura.

25 gadus vecais Fernandess šonedēļ guva labās kājas savainojumu Karaļa kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē pret "Tenerife". Aizsargam nāksies iztikt bez basketbola aptuveni divus mēnešus. Tas nozīmē, ka Fernandess nevarēs palīdzēt arī izlasei pēdējās divās Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs.

17. septembra spēlē Madridē, kad Spānija izcīnīja panākumu pār Latviju ar 85:82, Fernandess 28 minūtēs guva deviņus punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. "Unicaja" aizsargs Pasaules kausa kvalifikācijā pārsvarā bijis Spānijas izlases pamata saspēles vadītājs.

Gadu vecākais Ventura visu profesionāla karjeru pavadījis Badalonas "Joventut" rindās, bet šajā sezonā 19 mačos ACB līgā vidēji 23 minūtēs guvis 5,1 punktu, izcīnījis 1,8 atlēkušās bumbas un atdevis 1,3 rezultatīvas piespēles. Pieaugušo izlasē 26 gadus vecais Ventura nav spēlējis, bet pārstāvējis Spānijas U16 un U18 izlases. Viņš būs viens no trim debitantiem šajā sasaukumā - gatavi debijai valstsvienībā būs arī Pere Tomass no “Manresa” un 18 gadus vecais “Zaragoza Basket” saspēles vadītājs Karloss Alosens.

Spānija ar astoņām uzvarām desmit spēlēs ir pirmajā vietā grupā un jau nodrošinājusi dalību Pasaules kausa izcīņā. Bez spēles Rīgā spāņiem kvalifikācijas turnīra pēdējā mačā savā laukumā 25. februārī būs jāuzņem Turcija, kas tabulā kāpj uz papēžiem, lai izcīnītu pirmo vietu.

Spānijas kandidāti (iekavās spēļu skaits PK kvalifikācijā)

#SpēlētājsKlubsSpēles
00Rodrigo San MigelsTenerife5 (5)
3Čavi Lopess-ArostegiJoventut1 (0)
6Alberto AbaldeValencia7 (4)
8Edgars VicedoEstudiantes5 (4)
9Načo JovetsObradoiro7 (6)
10Kvino KolomsBahcesehir (Turcija)12 (10)
11Sebass SaissTenerife17 (10)
12Karloss AlocensZaragoza- (-)
14Jonatans BarreiroZaragoza1 (1)
19Pere TomassManresa- (-)
24Dario BrisuelaEstudiantes3 (3)
33Havjērs BeiransTenerife7 (7)
77Viktors ArteagaEstudiantes7 (5)
-Alberts VenturaJoventut- (-)

Izmantotie resursi:
Albert Ventura sustituye a Jaime Fernández |...