Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pešičs: ''Nepieļaušu, ka desmit sliktu minūšu dēļ tiek izdzēsts mūsu darbs''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pešičs: ''Nepieļaušu, ka desmit sliktu minūšu dēļ tiek izdzēsts mūsu darbs''
Svetislavs Pešičs. Foto: FIBA

Serbijas basketbola izlases galvenais treneris Svetislavs Pešičs, analizējot sniegumu 2022. gada Eiropas čempionātā, bija vīlies par sasniegto rezultātu, taču atgādināja, ka vienas neveiksmīgas ceturtdaļas dēļ nepieļaušot viņa darba izdzēšanu.

Serbijas basketbola izlase tika saukta par vienu no galvenajām favorītēm uz titulu 2022. gada Eiropas čempionātā basketbolā, taču tā izstājās jau astotdaļfinālā, piekāpjoties Itālijai. Kopš izlases grožus pārņēmis pieredzējušais Svetislavs Pešičs, serbiem bijuši vairāki rūgti zaudējumi, tostarp 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā pret Latviju un Beļģiju.

''Šajā turnīrā varējām novērot, ka mazās basketbola valstis attīstās, bet sporta līmenis izlīdzinās. Favorītiem paliek aizvien grūtāk uzvarēt. Turnīra izspēles formāts ir skarbs - mums pietika ar desmit sliktām minūtēm, lai viss iepriekš ieguldītais darbs paliktu bez rezultāta. Mums tā ir liela vilšanās un apzinos, kādu vilšanos par rezultātu izjuta fani,'' vērtējot sasniegto ''Eurobasket'', teica Pešičs.

Pieredzējušais treneris ļoti uzsvēra, ka pietrūkuši tie spēlētāji, kuri traumu dēļ nav varējuši izlasei palīdzēt. ''Uzsvēršu, ka turnīrā mums traumu un slimību dēļ nevarēja palīdzēt vairāki spēlētāji kā Bjelica, Avramovičs, Bogdanovičs. Milutinovs un Marinkovičs traumu dēļ vairākas spēlēs nepiedalījās, bet Nedovičs pēc savainojuma priekšlaicīgi noslēdza turnīru. Neskatoties uz visām grūtībām, manuprāt, komanda ar katru spēli progresēja, demonstrēja raksturu un spēlēja atbildīgi. Esmu lepns un gandarīts, ka varēju ar šiem basketbolistiem strādāt kopā.''

Sagaidāms, ka vismaz pagaidām Pešičs turpinās strādāt par Serbijas izlases galveno treneri. Jau novembrī valstsvienībai paredzētas nākamās 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cīņas pret Lielbritāniju izbraukumā un Turciju savā laukumā. Treneris piebilda, ka jau iepriekš savas garās karjeras laikā ir kritizēts, sakot, ka turpinās pastāvēt par sevis pieņemtajiem lēmumiem.

''Šī nav pirmā reize, kad mani kritizē un aizvaino. Personiski mani tas neuztrauc, jo zinu, kāpēc tas tiek darīts. Kā treneris vienmēr esmu skaidrojis savus lēmumus spēlētājiem. Kopā ar savu trenera štābu mēs nemainītu pieņemtos lēmumus, padarīto darbu un demonstrēto entuziasmu. Nepieļaušu, ka mūsu darbs tiek izdzēsts desmit neveiksmīgu minūšu dēļ pret Itāliju.''

Pēc sešām aizvadītām spēlēm Pasaules kausa izcīņā Serbija ar trim uzvarām un tikpat zaudējumiem šobrīd ieņem ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
https://kss.rs/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d...

     [+] [-]

, 2022-09-16 16:41, pirms 2 gadiem
Čikstulis. Tā tiem serbiem vajag, tāpat kā slovēņi sadomājušies