Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U16 puišu nākamā pretiniece – Melnkalne, favorītes Turcija un Horvātija zaudē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

U16 puišu nākamā pretiniece – Melnkalne, favorītes Turcija un Horvātija zaudē
Džeiks Krūmiņš spēlē pret Beļģiju
Foto: www.fibaeurope.com

Latvijas U16 vīriešu basketbola izlase sestdien, 17. augustā, plkst. 16:30 Eiropas čempionāta pusfinālā par trīspadsmito vietu spēlēs pret Melnkalni. Uzvarētāji svētdien sacentīsies pret Zviedrijas un Beļģijas dueļa veiksminiekiem, lai noskaidrotu komandu, kura saglabās vietu A divīzijā.

Piektdien Kijevā tika izspēlēti četri gandarījuma ceturtdaļfināli. Uzvarētāji garantēja palikšanu A divīzijā un turpinās cīņu par devīto vietu, savukārt zaudētājiem vienīgā iespēja noturēties ir uzvarēt abās atlikušajās spēlēs.

No atpalicēju grupas komandām vienīgo uzvaru izcīnīja Polijas kadeti, kuri pārspēja Melnkalni ar rezultātu 82:74. Par melnkalniešu pretiniekiem sestdien kļūs Latvijas basketbolisti, bet otrajā izdzīvotāju pārī tiksies Beļģija un Zviedrija.

Cīņa par U17 Pasaules čempionātu

Pārējās astoņas komandas turpināja cīņu par medaļām un piecām ceļazīmēm uz U17 Pasaules čempionātu Dubajā. Grieķijas kadeti mazrezultatīvā ceturtdaļfinālā uzvarēja Franciju – 42:38, vienlaikus rezervējot ceļojumu uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Turpinājumā sekoja divi pārsteigumi. Itālija negaidīti uzvarēja Turciju (82:73), savukārt Spānija no čempionu troņa gāza Horvātiju – 61:59. Vakara spēlē Serbija pārliecinoši tika galā ar Vāciju, sakaujot sāncenšus ar 76:50. Jāpiebilst, ka itālieši grupu turnīrā zaudēja Latvijai, taču nākamajās piecās spēlēs svinēja četrus panākumus.

Pusfinālos Grieķija tiksies ar Serbiju, bet Spānija stāsies pretī Itālijai. Gandarījuma pusfinālus izspēlēs Horvātija-Turcija un Francija-Vācija. Piektās vietas ieguvēji balvā saņems pēdējo ceļazīmi uz U17 Pasaules čempionātu.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

  +1 [+] [-]

, 2013-08-17 08:23, pirms 11 gadiem
Par uzvaru! Jāņem atlikušās 2 spēles!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-17 13:58, pirms 11 gadiem
būs rēcīgi, ja itāļi dabūs medaļu, bet lv izkritīs uz b div.. neesmu nostradamus, bet kautkas nav kārtībā. tik daudz spēļu pakāstas galotnēs vai pēc viena pretinieka izrāviena kādā spēles mirklī...