Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Turcija pirms Eiropas čempionāta izvēlas sadarbību ar krieviem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Turcija pirms Eiropas čempionāta izvēlas sadarbību ar krieviem
Andrejs Kiriļenko
Foto: TASS/Scanpix

Nedēļu pirms 2017. gada Eiropas čempionāta basketbolā izlozes viena no turnīra rīkotājām Turcija par savu partnervalsti izvēlējusies Krieviju.

Tāpat kā 2015. gada turnīrs, arī 2017. gada Eiropas čempionāts basketbolā norisināsies četrās valstīs – Turcijā, Izraēlā, Somijā un Rumānijā. Katrai rīkotājai tika dota iespēja izvēlēties partnervalsti, ar kuru spēlēs vienā grupā. Pirms diviem gadiem Latvija deva priekšroku ekonomiskajiem mērķiem un izvēlējās Igauniju.

Iepriekš Somijas Basketbola federācija paziņoja par sadarbību ar Islandi, Izraēla izvēlējās lietuviešu līdzjutēju pieplūdumu, bet Rumānija deva priekšroku kaimiņiem ungāriem. Nedēļu pirms izlozes par lēmumu paziņojusi arī Turcija, kas izvēlējusies Krieviju.

"Pirmkārt, vēlos pateikties Krievijas Basketbola federācijai par goda dalīšanu ar mums. Abas federācijas cerēja kļūt par partneriem pirms tik lielām sacensībām," teica jaunievēlētā turku basketbola galva Hedo Turkoglu. "Ielūdzam krievu basketbola līdzjutējus viesoties skaistajā Stambulā un vērot aizraujošos mačus. Esam pārliecināti, ka Turcijas fani piepildītu halles, ja spēles norisinātos Krievijā."

"Turku izvēle nav pārsteigums, jo mūsu valstis ir cieši saistītas. Bez šaubām varu teikt, ka Eiropas čempionāts Turcijā tiks sarīkots visaugstākajā līmenī," sacīja Krievijas Basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko. "Savstarpējās spēles pēdējos gados bijušas aizraujošas un piesaistījušas daudz līdzjutēju. Esmu pārliecināts, ka visa turnīra garumā varēsim rēķināties ar lielu atbalstu."

Izloze 22. novembrī pulksten 16:00 notiks Stambulā. Turcijā norisināsies arī izslēgšanas spēļu kārta, mačus aizvadot "Sinan Erdem Spor Salonu", kas var uzņemt 16 tūkstošus līdzjutēju. Turku lielākie sasniegumi bijuši, kad Turkoglu vēl atradās laukumā – sudrabs gan 2001. gada Eiropas čempionātā, gan 2010. gada pasaules meistarsacīkstēs, un jāizceļ, ka abas sacensības norisinājās tieši Turcijā.

Izmantotie resursi:
International Basketball Federation (FIBA) -...

     [+] [-]

, 2016-11-15 13:42, pirms 8 gadiem
Šis nu gan ir pārsteigums zinot šo valstu savstarpējo politisko ''draudzību''.

     [+] [-]

, 2016-11-15 13:44, pirms 8 gadiem
Kurā vietā valstis ir cieši saistītas? Kad turki Vladimira lidmašīnīti notrieca? Būs interesanti, ko fani pirms un pēc spēlēm darīs.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-15 14:04, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Kurā vietā valstis ir cieši saistītas? Kad turki Vladimira lidmašīnīti notrieca? Būs interesanti, ko fani pirms un pēc spēlēm darīs.
Tas bija tikai tāds pārpratums. Kopš Erdogans iebāza pusi valsts aiz restēm par puča organizēšanu, tā šis ar Vladimiru laizās tā, ka šmakst vien.
Es viņu vietā Krieviju neizvēlētos no tāda viedokļa, ka par šiem nevar būt nekad drošs vai līdz čempim šie atkal netiks diskvalificēti.

     [+] [-]

, 2016-11-15 14:42, pirms 8 gadiem
Tas nu gan neizklausās pēc prātīga lēmuma Incidenti garantēti

     [+] [-]

, 2016-11-15 15:37, pirms 8 gadiem
Nu, no 4.groza bija izvēle - Krievija vai slovēņi, jo ungārus savāca rumāņi..pagājušā čempī slovēņi bija labàki par krieviem..
Tutki cer uz krievu tūristiem, un politisks gàjiens ...arī to krievu lidmašīnu notrieca tie, kurus šodien vaino valsts apvērsumā un gaida nàves sodu...krieviem un turkiem šodien - družba na veki ! ...

     [+] [-]

, 2016-11-15 15:41, pirms 8 gadiem
Da nekāda tur družba, turki, atšķirībā no krievsiem, tik ātri neaizmirsīs to tautu kas viņus saukāja par fašistiem un teroristiem, tākā krievus tur sagaidīs silti

     [+] [-]

, 2016-11-15 15:43, pirms 8 gadiem
kādi tur incidenti, pašreiz lielākie draugi
vienkāršie cilvēciņi no abām pusēm vēl ko uzkliegtu un piedāvātu "aprunāties", bet no augšas tiks pateiks "muti ciet" un miers

     [+] [-]

, 2016-11-15 15:52, pirms 8 gadiem
hokejs1un2, laikam neesi bijis turku Vidusjūras kūrortos, lai nezinātu cik tur % daudz atpūšas krievi...kaut vai NašaRaša - "Tagiiiiiiil!" ...briti brauc uz Spàniju, bet krievi uz Turciju...situàcija var mainīties, kad krievi Krimà sabūvēs tādas viesnīcas kā pie turkiem...bet jautājums ir par cenu, jo Sočos uz olimpiādi sabūvēja, bet cena nav turku...

     [+] [-]

, 2016-11-15 16:34, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: hokejs1un2, laikam neesi bijis turku Vidusjūras kūrortos, lai nezinātu cik tur % daudz atpūšas krievi...kaut vai NašaRaša - "Tagiiiiiiil!" ...briti brauc uz Spàniju, bet krievi uz Turciju...situàcija var mainīties, kad krievi Krimà sabūvēs tādas viesnīcas kā pie turkiem...bet jautājums ir par cenu, jo Sočos uz olimpiādi sabūvēja, bet cena nav turku...
esmu bijis gan Vidusjūras gan Melnās jūras kūrortos un zinu ka tur par krievu naudu ir gatavi krievu valodu iemācīties, bet tākā spēles notiks Stambulā kur krievu viesi nav bieža parādība un tākā tur ir visādi traki Galatasaray, Bešiktaš, Efes u.c. fani, būs traki