Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Šķelšanās LBS - prasīs Ojāra Kehra atkāpšanos

Šķelšanās LBS - prasīs Ojāra Kehra atkāpšanos
Ojārs Kehris
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Daļa Latvijas Basketbola savienības (LBS) šodien nākusi klajā ar prasību sasaukt LBS ārkārtas sapulci, kurā tiktu lemts par pašreizējā prezidenta Ojāra Kehra un padomes nomaiņu. Saskaņā ar likumdošanu, sapulce jāsasauc divu nedēļu laikā.

Masu medijiem šodien izplatīts šāds paziņojums:

LBS biedri pieprasa ārkārtas sapulces sasaukšanu
"Šodien Latvijas Basketbola savienības (LBS) biedri sporta klubs "Barons", sporta klubs "Cēsis", Gulbenes Olimpiskais klubs "Buks", basketbola klubs "Liepājas lauvas" un SIA "3 pret 3" LBS ģenerālsekretāram Edgaram Jaunupam iesniedza prasību sasaukt LBS biedru ārkārtas sapulci ar sekojošu dienas kārtību:
- esošā prezidenta atsaukšana un jauna prezidenta vēlēšanu organizēšana;
- padomes locekļu vēlēšanas;
- lemt par nepieciešamību veikt vispārēju (finansiālu, juridisku un organizatorisku) LBS auditu.

Ārkārtas biedru sapulces iniciatori uzskata, ka LBS esošā prezidenta Ojāra Kehra vadībā nav spējīga profesionāli ilgtermiņā organizēt basketbola dzīvi Latvijā. Organizācija, kurai būtu jākonsolidē basketbola sabiedrība, ir pārvērtusies par šauru personu un interešu grupu ar neskaidru lēmumu pieņemšanas mehānismu un necaurspīdīgām naudas plūsmām.
LBS biedru viedoklis tiek ignorēts. Valdei, pieņemot jaunatnes un klubu basketbolam svarīgus lēmumus, tie izrādās pretēji atbildīgajā LBS komisijā pieņemtajiem ieteikumiem. Komisijas, kurās darbojas ikdienā ar basketbolu saistīti profesionāļi, ir kļuvušas vien par pseidodemokrātijas atribūtiem - īstie lēmumi, acīmredzot, jau iepriekš ir pieņemti citur.
Biedriem nav pieejama informācija par LBS finanšu ieņēmumiem, plānotajiem tēriņiem.
Tomēr iesniegumu parakstījušie LBS biedri ir pārliecināti, ka basketbola sabiedrībā ir kompetenti, darboties griboši un idejām bagāti cilvēki. Mainot līdzšinējās vadības piekopto darba stilu un attieksmi pret organizācijas biedriem, ar dabiem ir iespējams panākt, ka savienībā vēlas iestāties un aktīvi līdzdarboties visas tās sporta skolas, sieviešu un vīriešu basketbola klubi, kuri līdz šim neredzēja jēgu darbībai LBS.

Saskaņā ar LBS statūtiem un "Biedrību nodibinājumu likumu", LBS biedru ārkārtas sapulces sasaukšanu var ierosināt ne mazāk kā 1/10 daļa organizācijas biedru, ģenerālsekretāram biedru sapulce ir jāsasauc nekavējoties, divas nedēļas pirms tās norises informējot visus biedrus par sapulces dienas kārtību."

Zem paziņojuma parakstījušies Ivo Zonne ("Barons"), Jānis Rozenbergs ("Cēsis"), Sandis Čilipāns ("Buks"), Artis Lagzdiņš ("Liepājas Lauvas") un Viesturs Ozols (SIA "3 pret 3"). Nepieciešams vairākums (50% plus viena balss) no 34 cilvēku plašā LBS biedru loka, lai sasauktā sapulce būtu balsstiesīga, un vairākums no sanākušajiem (atkal 50% plus viena balss) - lai pieņemtu lēmumu par izmaiņām.

LBS izplatījusi paziņojumu, ka jautājums par ārkārtas sapulces sasaukšanu tika skatīts trešdien Valdes sēdē.

1 2 3 4 5 6 184 komentāri

 +34 [+] [-]

, 2008-09-15 11:49, pirms 16 gadiem
Beidzot...
Slēpts komentārs: Banzai

 +24 [+] [-]

, 2008-09-15 11:49, pirms 16 gadiem
Sākas!
Stulbi,ka tas viss sākas tieši pirms basketbola sezonas sākuma! Savus rēķinus varēja kārtot starpsezonas laikā!

  +8 [+] [-]

, 2008-09-15 11:49, pirms 16 gadiem
sen jau bij laiks!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +46 [+] [-]

, 2008-09-15 11:52, pirms 16 gadiem
krēsls sašūpojies! Varētu lhf ar šāds joks notikt!

 +25 [+] [-]

, 2008-09-15 11:53, pirms 16 gadiem
Banzai rakstīja: Skaidrs, Barons.... laikam atriebība par kvotām! Pilnīgs sviests!

Un pie tā, ka Kambala mierīgi piedalās valstsvienības treniņos un sēž uz soliņa EČ kvalifikācijas spēlē arī vainīgs Barons?

  -2 [+] [-]

, 2008-09-15 11:53, pirms 16 gadiem
aa nu tgd viss skaidrs kaapec no barona anv neaks dzirdams par jauniem speeletaajiem!nomainiis lbs valdi, atcels kvotas un savaax pilnu komandu ar aarzemniekiem!!!!!
Slēpts komentārs: aaaigh

 +32 [+] [-]

, 2008-09-15 11:54, pirms 16 gadiem
hamuts rakstīja: krēsls sašūpojies! Varētu lhf ar šāds joks notikt!

Aizmirsti!
Nav tādu spēku,kas pāredzamā nākotnē varētu nomest Kiru no krēsla! Vienīgi,ja viņš pats izdomā aiziet atpūtā!

  +9 [+] [-]

, 2008-09-15 11:56, pirms 16 gadiem
Beidzot ir iespēja tikt vaļā no Kehra!

 +10 [+] [-]

, 2008-09-15 11:58, pirms 16 gadiem
It kā jau forši, it kā ...
Tomēr, ja jau LBS nesaprata, ka KK nevar spēlēt, tad tiešām ar gudrībām kaut kas nav kārtībā + tās pārbaudes spēles, kuras tiek sarunātas pirms ir apstiprināts treneris. Viss pulveris izšauts pirms pašiem turnīriem + pretinieki atklāj visus mūsu trumpjus.
Nu, neko darīt, cerams, ka svaigas asins būs labākas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-09-15 12:02, pirms 16 gadiem
Demars rakstīja: Tad jau Ingmārs vai Ēriks Strauss būs jāieceļ Kehra vietā...tie jau tie erudītākie baskertbola experti, kas vienmēr zina ko un kā vajag darīt.

Lai kā Tev viņi riebtos, tomēr bez viņiem Kehra krēsls netiktu sašūpots

  -1 [+] [-]

, 2008-09-15 12:04, pirms 16 gadiem
Demars rakstīja: Galvenais nelaist LBS tuvumā nevienu no Barona...vot tad gan sāksies ''brīnumi''.

Lai cik tas arii nebuutu skarbi, bet fakts!

  +6 [+] [-]

, 2008-09-15 12:04, pirms 16 gadiem
..nu to, ka viss šajos gaiteņos tiek sarunāts jau pirms lēmuma pieņemšanas un LBS vadība darbojas mafijas stilā, liecina vairāki gadījumi.., kaut vai Trajkoviča izvēle par LV galvenās izlases treneri.. kaut ko mainīt jau vajadzētu, bet nepārliecina tie, kas šo prasību ir iesnieguši.. Ja kaut kas mainīsies, tad tāpat pie šprices tiks kāds cits grupējums ar savām interesēm - tās varētu būt ar citu novirzi, bet nav garantēts, ka pareizāku..
P.S. kaut gan pavasarī, kad apstirpināja Jaunupu, jau lasīju rakstu, kur tika prognozēts kaut kas tamlīdzīgs - autoram laba nojausma vai arī zināšanas par aizkulišu spēlītēm.., bet kas neiepriecina, nepatika man toreiz tās viņa nojausmas par tiem dīķa šupotājiem - dažiem cilvēkiem ir lielas ambīcijas, bet vai ir arī varēšana kaut ko reālu izdarīt, ne tikai haosu sataisīt, grūti spriest...

  +1 [+] [-]

, 2008-09-15 12:04, pirms 16 gadiem
Nu te jau arī izlien ārā Kambalas skandāla kurinātāji un LBS racēji. Lūdzu nepārprast, organiski neciešu pašreizējo situāciju LBS, bet nu, ja šitie brieži tos nomainīs, tad būs vēl lielākā pakaļā. Sistēma, mīlīši, jāmaina, nevis deguni.

  +3 [+] [-]

, 2008-09-15 12:05, pirms 16 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Lai kā Tev viņi riebtos, tomēr bez viņiem Kehra krēsls netiktu sašūpots

Un šādi tu centies iemantot sava bosa - Ingmāra Jurisona - labvēlību?

  +7 [+] [-]

, 2008-09-15 12:07, pirms 16 gadiem
tieši par sistēmas maiņu jau "stāsts". degunus varēs vēlēt savienības biedri, bet sistēma ir sapuvusi pilnībā, to pierāda kaut vai Jankova braukāšana pa laukiem un jauno basketbolistu vervēšana savai aģentūrai. Vai par to LBS viņam maksā 100 000?????
Beidzot šitie tipiņi jāizdzenā!

  +9 [+] [-]

, 2008-09-15 12:09, pirms 16 gadiem
Barons nemaz negrib vadīt LBS !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2008-09-15 12:12, pirms 16 gadiem
Kāpēc tikai Kehris? Jaunups jau nav labāks!

 +11 [+] [-]

, 2008-09-15 12:13, pirms 16 gadiem
aaaigh rakstīja: valteru par prezidentu !

Jēzus Marija! Sātan, atkāpies. Tpu, tpu, tpu, tpuuuuuu!

 +13 [+] [-]

, 2008-09-15 12:14, pirms 16 gadiem
Nu galvenais, ka kaut kas ir sakustējies, bet diez vai kehris un ko kaut nedaudz ir nobijušies, domājams tur ir stingri pamati ielikti, lai tik vienkāši nekas nesabrūk.
Ja runājam par to ka kāds no "baroniem" raujas uz LBS vadītu, vai precīzāk par I.Zonni - ja nelados vienā no intervijām viņš pateica, ka nevēlas būt kehra vietā un tas tiešām nav vajadzīgs. Bet nevienu citu reālu kandidātu, ja nu nomet ojāru, neredzu. Varbūt teiksiet ka lbs mīkstākajā krēslā jāiesēdina vv(32kg), nu piedodiet, ja viņš ir spējīgs nogremdēt labus projektus, es viņu negribu pieskaitīt pie reāliem kandidātiem uz mīksto krēslu lbs mājā, tad tur būs vēl lielākas ziepes kā tagad ir.

  +5 [+] [-]

, 2008-09-15 12:15, pirms 16 gadiem
Yo rakstīja: Un šādi tu centies iemantot sava bosa - Ingmāra Jurisona - labvēlību?

Oho nezināju, ka Jurisons ir mans boss Dzīve ir brīnišķīga - katru dienu uzzinu kaut ko jaunu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jānis_Bērziņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-09-15 12:22, pirms 16 gadiem
kurkins rakstīja: Nu galvenais, ka kaut kas ir sakustējies, bet diez vai kehris un ko kaut nedaudz ir nobijušies, domājams tur ir stingri pamati ielikti, lai tik vienkāši nekas nesabrūk.
Ja runājam par to ka kāds no "baroniem" raujas uz LBS vadītu, vai precīzāk par I.Zonni - ja nelados vienā no intervijām viņš pateica, ka nevēlas būt kehra vietā un tas tiešām nav vajadzīgs. Bet nevienu citu reālu kandidātu, ja nu nomet ojāru, neredzu. Varbūt teiksiet ka lbs mīkstākajā krēslā jāiesēdina vv(32kg), nu piedodiet, ja viņš ir spējīgs nogremdēt labus projektus, es viņu negribu pieskaitīt pie reāliem kandidātiem uz mīksto krēslu lbs mājā, tad tur būs vēl lielākas ziepes kā tagad ir.

Par ģenerāli W pilnīgi piekrītu. Bet nevaru piekrist, ka nav ko Kehra vietā likt. Kaut vai tas pats Klintsons, un gan jau, ka ir vēl kāds, par kuru ir vērts domāt. Lielākā problēma ir tā, ka dzīvojam riktīgos Katelmaišos. Visi visus pāzīst un kādā dzīves posmā ar kādu ir bijuši saistīti, tāpēc vienmēr būs kāds, kam parūkt, ka re, re, tas jau ir šā vai tā kluba (cilvēku grupas) ieliktnenis, tāpēc mums ir smaga dzīve.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-15 12:26, pirms 16 gadiem
Beidzot! Un atlaist vajag arī Trajakoviču ! Kāpēc viņu vispār kāds izvēlējās , bez jebkādiem iepriekšējiem sasniegumiem... Vienīgais sasniegums, ka pēc tautības viņš ir serbs..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2008-09-15 12:27, pirms 16 gadiem
Nevajag steigties! arī kad beidzās Ulmaņa prezidentūras termiņš, neviens nevarēja iedomāties ko likt vietā, bet nāca Vaira, ta kā - visam savs laiks!
Jāsaka gan, ka pēc Vairas nākamais gan neizdevās

cerams, ka šoreiz būs labāks scenārijs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-09-15 12:36, pirms 16 gadiem
Demars rakstīja: Šajā gadijumā SA pārstāv barona puses intereses.
paskaties pats cik pozitīvi pēdejā laikā SA atspoguļo visu par un pa baronu. Kad ASK bija 6-7 leģionāri, tad SA brēca, ka tas ir kkas nepieņemams...Kad 8 leģionāri bija Baronam SA rakstija, ka viss o.k. Kad Barons iebilda pret kvotām, arī Strauss un Jurosns kvaukšķēja līdzi...Arī par Šķēles gājieniem SA klusē, tieši tāpat, kā par to cik talantus pēdejos gados Barons noturējis uz soliņa SA neraksta...Kad RD izlēma naudu dot ASK, tad Jurisons rakstija, ka tas ir noziegums, jo redz baronam ir laba struktūra un ka no Rīdzenes Baronam nāks talanti viens pēc otra...Nu kur tad viņi ir?
Tie ir tikai daži piemēri...Diemžēl situācija ir tāda, ka tagadējā sastāvā LBS var darīt jebko, tik un tā Jurisons meklēs skabargas...

Neesi nu tik kategorisks. SA nekad nav aizstāvējusi kāda kluba leģionārus. Vienīgais, par ko SA solidarizējās ar Baronu, bija fakts, ka Baronam ar vairākiem leģionāriem bija noslēgti vairāku gadu līgumi (situācijā, kad neviens pat nenojauta par kvotu ieviešanu), bet pēc pēkšņās kvotu ieviešanas sanāca, ka klubam jebkurā gadījumā jācieš zaudējumi - vai nu maksāt mežonīgo soda naudu par leģionāru kvotas pārsniegšanu, vai arī maksāt soda naudu kādam leģionāram par līguma priekšlaicīgu laušanu.
1 2 3 4 5 6 184 komentāri