Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Eiropas U18 čempionāta pirmo fāzi uzņems Liepāja un Ventspils

Rolands Eliņš

Eiropas U18 čempionāta pirmo fāzi uzņems Liepāja un Ventspils
Foto: Ģirts Ģertsons

Liepājas domes sēdē šodien nolemts piešķirt finansējumu 70 tūkstošu apmērā, lai pilsētā nākamajā vasarā varētu sarīkot Eiropas U18 čempionāta basketbolā grupu turnīra un 1/8 fināla spēles. Tāpat grupu turnīrs norisināsies arī Ventspilī, kamēr izšķirošās turnīra spēles norisināsies Rīgā.

Liepājas domes publiskotajā informācijā norādīts, ka kopējais U18 čempionāta sarīkošanas budžets tiek plānots 512 tūkstošu eiro apmērā. No tiem Liepājas pašvaldība segs 70 tūkstošus, lai, kā norādīts tās paziņojumā, veicinātu pilsētas saimnieciskās dzīves attīstību, kā arī stiprinātu Liepājas tēlu starptautiskajā sporta sabiedrībā.

Jau iepriekš bija zināms, ka tieši Latvija rīkos 2018. gada čempionātu. Kā kandidatūras grupu turnīra sarīkošanai LBS izskatīja Ventspili, Liepāju un Valmieru, savukārt turnīra izšķirošā stadija paredzēta Rīgā. Sportacentrs.com Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldē noskaidroja, ka EČ U18 grupu turnīrs norisināsies Liepājā un Ventspilī, katrai pilsētai uzņemot pa divām apakšgrupām. Ventspilī un Liepājā tiks aizvadītas arī astotdaļfināla spēles, bet, sākot ar ceturtdaļfinālu, spēles turpināsies Rīgā.

Eiropas U18 čempionātā piedalīsies 16 izlases. Tas būs otrais Vecā kontinenta finālturnīrs šajā vecuma grupā, ko Latvija uzņems pilnībā. Iepriekš 2013. gadā Latvijas U18 izlase savā laukumā iekļuva pusfinālā un izcīnīja ceturto vietu, bet 2012. gadā finālturnīrs tika rīkots kopā ar Lietuvu.

Jāatgādina, ka Latvijas U18 izlase 2018. gada čempionāta elites divīzijā varēs startēt tikai tāpēc, ka rīko šo turnīru. Šogad izlase Slovākijā palika pēdējā vietā, kas, ja Latvija nerīkotu finālturnīru, nozīmētu izkrišanu uz otro divīziju.

Izmantotie resursi:
Liepājas sports: Sākums