Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U19 izlasi trenēs Visockis-Rubenis, U18 izlasi – Feldmanis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

U19 izlasi trenēs Visockis-Rubenis, U18 izlasi – Feldmanis
Artūrs Visockis-Rubenis. Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola savienības valde pēc LBS Treneru komisijas ieteikuma apstiprinājusi divu jaunatnes izlašu galvenos trenerus. U19 izlasi (2000. dzimšanas gads) pasaules čempionātā vadīs Arturs Visockis-Rubenis, U18 izlasi (2001. dzimšanas gads) – Raimonds Feldmanis.

Artūrs Visockis-Rubenis šā gadugājuma komandu vadīja gan 2016. gadā Eiropas U16 čempionātā (11. vieta), gan šogad junioru čempionātā (2. vieta un ceļazīme uz U19 Pasaules kausa izcīņu). No 2015. līdz 2017. gadam galvenā trenera asistents sieviešu valstsvienībā, kopš 2017. gada – viens no vīriešu valstsvienības galvenā trenera asistentiem.

Raimonds Feldmanis bijis galvenā trenera asistents U20 izlasē (2013) un U18 izlasēs (2014, 2015, 2017), kā arī galvenais treneris U18 izlasei (2016. gadā – 13. vieta Eiropas čempionātā).

LBS prezidents Valdis Voins: “Artūra Visocka-Rubeņa vadībā Latvijas U18 izlase trešo reizi vēsturē izcīnīja tiesības startēt U19 Pasaules kausa izcīņā un ir loģiski, ka trenerim būs iespēja vadīt komandu arī šajā turnīrā. Raimonds Feldmanis ieguvis lielu pieredzi gan jaunatnes izlasēs, gan pieaugušo komandā un ikdienā strādā ar junioru vecuma basketbolistiem “VEF skolā”. Treneru komisijas vērtējumā viņa kvalifikācija, darba stils un autoritāte dos iespēju kvalitatīvi organizēt U18 izlases treniņprocesu, sekmēt jauno spēlētāju progresu un izmantot komandas potenciālu. Vairāki U18 izlases kandidāti šogad jau piedalījās junioru čempionātā un nākamvasar varētu pretendēt uz vietu divās izlasēs. LBS uzstādījums paredz, ka katram spēlētājam prioritāte ir starts sava pamatgada izlasē, un neviens netiks spiests spēlēt divos čempionātos.”

U19 Pasaules kausa izcīņa paredzēta no 29. jūnija līdz 7. jūlija Krētas salā, Grieķijā. Turnīrā piedalīsies Serbija, Latvija, Francija, Krievija, Lietuva un Grieķija (Eiropa), ASV, Kanāda, Argentīna un Puertoriko (Amerika), Austrālija, Jaunzēlande, Ķīna un Filipīnas (Āzija un Okeānija), Mali un Senegāla (Āfrika).

U19 izlases galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis: “Iespēju spēlēt Pasaules kausa izcīņā uzlūkoju nevis kā bonusu, bet kā jaunu iespēju cīnīties par augstiem mērķiem. Lai to sasniegtu, jābūt stiprākajam sastāvam, tāpēc kā treneris, protams, gribu, lai manā rīcībā būtu visi labākie spēlētāji, arī gadu jaunākie, un optimālo sastāvu noteiktu dzīvā konkurence. Taču arī saprotu gan U18 izlases vajadzības, gan LBS, spēlētāju un viņu pārstāvju bažas par pārslodzes riskiem. Prieks, ka vairāki spēlētāji, kuri vasarā nebija sastāvā, iegūst labu praksi Latvijas – Igaunijas līgā. Ceru, ka sarunu procesā atradīsim kopsaucējus un labākos risinājumus katrā individuālajā gadījumā. Pasaules kausa izcīņa sākas jūnija beigās, gatavošanās posms būs par nedēļu īsāks nekā pērn. Jau runāts par pārbaudes spēlēm ar Lietuvas un Krievijas komandām, arī Igaunijas U20 izlasi. Detaļas vēl precizējam. Prieks, ka izdosies saglabāt treneru kolektīvu.”

2001. gadā dzimušo puišu komanda galvenā trenera Mārtiņa Gulbja vadībā 2017. gadā Eiropas U16 čempionātā izcīnīja 8. vietu, uzvarot trijās spēlēs no septiņām. Trīs basketbolisti (Kristaps Ķilps, Ojārs Bērziņš un Mārcis Šteinbergs) pagājušajā vasarā izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas, spēlējot kopā ar gadu vecākiem puišiem, vēl vairāki spēlētāji reāli pretendēja uz vietu šajā komandā).

U18 izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis: “Interešu lokā ir 25-26 spēlētāji, bet mērķtiecīgs darbs pie kandidātu saraksta sāksies tagad, kad esmu apstiprināts. Vairāki basketbolisti trenējas ārzemēs, bet mūsdienās operatīvi iegūt informāciju nav problēmu. Izrunāšos ar kolēģiem, kuru komandas veiksmīgi spēlē šajā vecuma grupā, kādu no viņiem noteikti iesaistīšu darbā. Pirmā nopietnā darba sesija būs decembra beigās tradicionālajā izlašu treniņnometnē un janvāra sākumā Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā. Bet ceru, ka vēl iepriekš izdosies noorganizēt individuālos treniņus, lai labāk iepazītu spēlētājus.”

Eiropas U18 puišu čempionāts 2019. gadā paredzēts no 27. jūlija līdz 4. augustam Grieķijas pilsētā Volosā, grupu izloze paredzēta 13. decembrī Belgradā.

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/izlases/juniori-u...

     [+] [-]

, 2018-11-15 00:19, pirms 5 gadiem
... neapskaužami U18 spēlētāji, Feldmanis jau reiz visiem parādīja kā par mata tiesu gandrīz izkrita no A grupas. Vajadzētu dot vel vienu iespēju, varbūt šoreiz izdosies to realizēt... Viņš varētu pastāstīt ar kādu sētas komandu šobrīd strādā un kur palikusi viņa sporta skolas vecākā grupa 😂

     [+] [-]

, 2018-11-15 10:37, pirms 5 gadiem
kapēc Fomins netrennē nevienu izlasi ? Visās vecuma grupās TOP komandas.