Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"Prometey" treneris Ginzburgs ar asarām pamet Čehijas izlasi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Prometey" treneris Ginzburgs ar asarām pamet Čehijas izlasi
Ronens Ginzburgs. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Rīgā bāzētā Ukrainas basketbola kluba "Prometey" galvenais treneris Ronens Ginzburgs atvadījies no Čehijas valstsvienības, kuru vadīja desmit gadus.

Atvadoties no Čehijas izlases, Ronenam Ginzburgam par godu tika izveidota dokumentālā filma. Galvenajam trenerim tika sarīkots īpašs seanss, un viņš bija redzams ar asarām acīs. Ginzburgs valstsvienību vadīja kopš 2013. gada novembra, un pirms trīs gadiem Telavivā dzimušais Izraēlas speciālists tika pie Čehijas pilsonības.

Ginzburga vadībā Čehija pirmo reizi kvalificējās olimpiskajām spēlēm, Tokijā ierindojoties devītajā vietā. Apakšgrupā piedzīvoti zaudējumi pret Amerikas Savienotajām Valstīm un Franciju, bet pārspēta Irāna.

Tāpat čehi pirmo reizi spēlēja Pasaules kausā, 2019. gadā ceturtdaļfinālā piekāpjoties Austrālijai, kam sekoja Polijas pieveikšana, taču spēlē par piekto vietu ar 81:90 nācās atzīt Serbijas izlases pārākumu.

Eiropas čempionātā Ginzburga labākais sasniegums bija septītā vieta 2015. gadā Rīgā notikušajā turnīrā.

Lai gan Ginzburgs pametis galvenā trenera amatu, viņa sadarbība ar Čehijas izlasi nav beigusies – viņš paliks konsultanta un padomnieka lomās.

Izmantotie resursi:
https://cz.basketball/mission-neno-...