Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Spānija piesakās OS kvalifikācijas turnīra rīkošanai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Spānijas basketbola federācija aizvadītajā nedēļā nosūtījusi pieteikumu Olimpiskā kvalifikācijas turnīra, kurā piedalīsies Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība, rīkošanai 2008. gada 9. - 15. jūnijā.


Čikāga --> Spānija/Japāna --> Pekina?
Lēmums par turnīra norises vietu tiks pieņemts FIBA Pasaules (FIBA World) centrālās valdes sēdē ASV pilsētā Čikāgā 8. un 9. decembrī. Divpadsmit valstsvienības sacentīsies par 5 palikušajām ceļazīmēm uz 29. vasaras Olimpisko spēļu sieviešu basketbola turnīru, kas notiks 8. - 23. augustā.


Kvalīfikācijas turnīrā piedalīsies Eiropas čempionāta otrās līdz piektās vietas ieguvējas (Spānija, Baltkrievija, Latvija, Čehija), Ameriku čempionāta otrās līdz ceturtās vietas ieguvējas (Kuba, Brazīlija, Argentīna), Āzijas čempionāta trešās un ceturtās vietas ieguvējas (Japāna, Taivāna), Āfrikas čempionāta otrās un trešās vietas ieguvējas (Senegāla, Angola) un Okeānijas trešā labākā komanda (Fidži salas). Dalību Pekinā jau nodrošinājušas Ķīna (mājinieces), pasaules čempiones austrālietes, kontinentu čempionātu uzvarētājas Krievija, ASV, Koreja (otrā vieta Āzijā), Mali un Jaunzēlande (otrā vieta Okeānijā).


Divpadsmit kvalifikācijas turnīra dalībnieces tiks sadalītas četrās grupās pa trim vienībām katrā. Divas labākās komandas no katras grupas iekļūs 1/4 finālos, kuru uzvarētājas automātiski kvalificēsies Olimpiskajām spēlēm. 1/4 finālu zaudētājas savā starpā izspēlēs pēdējo atlikušo ceļazīmi.


Japāna gatava maksāt
Nopietnu interesi par kvalifikācijas turnīra rīkošanu izrādījusi Japāna, kas ir gatava maksāt ievērojamas naudas summas tikai par turnīra rīkošanu vien. Arī Spānijas basketbola federācija jau nosaukusi Japānu par galveno konkurenti.


Baltkrievu blefs
Noslēdzoties Eiropas čempionātam, vēlmi rīkot pirmsolimpiskās cīņas pauda Baltkrievijas basketbola federācijas vadītājs Ļevs Pimenovs, taču baltkrievu federācijas nespēja pienācīgi nodrošināt pat savu valstsvienību šādu variantu tūlīt lika uzlūkot ar aizdomām. Arī šoreiz vēlamais ticis iztēlots par esošo.


Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā ir tikai viena zāle, kur rīkot šāda mēroga sacensības - pirms daudziem gadiem būvētā Sporta pils. Otra zāle ir 300 km attālajā Brestā. Turklāt Baltkrievijai nav ne pieredzes, ne rīkotājas spējas šāda turnīra nodrošināšanai, pirmkārt, jau minētās federācijas vadības mazspējas dēļ. Jāpiebilst, ka baltkrievi cerēja uz Kanādā dzimušā eiropieša, FIBA Eiropas ģenerālsekretāra Nara Zanolina, kurā rit arī baltkrievu asinis, atbalstu.


Jāņem vērā, ka kvalifikācijas turnīra mājvietas izvēli var iespaidot lēmums par vīru sacensību rīkošanu. Ja vīru turnīrs notiks Eiropā, maz ticams, ka turpat vieta atradīsies arī sieviešu sacensībām.


Izmantotie resursi: www.feb.es

  -2 [+] [-]

, 2007-11-12 18:19, pirms 17 gadiem
labakais variants buutu spaniju un baltkrievija

  +1 [+] [-]

, 2007-11-12 18:29, pirms 17 gadiem
Nedomāju, ka baltkrievi spētu to visu uzrīkot labāk par Spāniju. Toties latvietēm nebūtu problēmu ar aklimatizāciju un varētu arī fani vairumā aizbraukt uz spēlem.

     [+] [-]

, 2007-11-12 19:03, pirms 17 gadiem
Ceru ka Latvijā, fanu būs daudz .. varu derēt Latvietes tad labi nostartēs .. !