Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

U-20: Spānija turpina graut, lietuvietes zaudē Polijai

U-20: Spānija turpina graut, lietuvietes zaudē Polijai
Foto: fibaeurope.com

Eiropas U-20 čempionātā basketbolā sievietēm šodien tika aizvadītas pirmās otrā posma spēles. F grupā pārliecinoši turpina spēlēt Spānija, kas šoreiz ar 37 punktiem pievarēja Nīderlandi, bet E grupā cīņas bijušas daudz sīvākas.

Latvijas izlase otro posmu iesāka ar prognozētu zaudējumu Francijai (62:75), bet tas nav atņēmis izredzes tikt ceturtdaļfinālā. Atlikušās divas spēles ir jāuzvar, un tad arī būs varianti. Rīt Latviju gaida tikšanās ar Nīderlandi, kas ar 36:73 piekāpās Spānijai. Vērts piebilst, ka spānietes visas četras šī čempionāta spēles allaž uzvarējušas ar vismaz 21 punkta pārsvaru (sīvākā cīņa ar Latviju). Nīderlandes izlase šajā turnīrā demonstrē labu sniegumu, pierādot, ka sieviešu basketbols šajā valstī strauji attīstās.

Bīstamākā pretinieču spēlētāja varētu būt Šatilla von Grinsvena, kura U-20 spēlēja arī iepriekšējā gadā. ASV studējošā basketbolistes līdz šim turnīrā vidēji guvusi 11 punktus un izcīnījusi 12 atlēkušās bumbas. Šīs spēles sākums rīt plkst. 17:00.

Vēl mūsu grupā šodien Lielbritānija sīvā cīņa atzina Itālijas pārākumu - 36:44.

F grupas tabula

VIzlaseBilance
1.Spānija3-0
2.Francija3-0
3.Itālija2-1
4.Lielbritānija1-2
5.Nīderlande0-3
6.Latvija0-3

E grupā komandu spēku samēri ir krietni vien līdzvērtīgāki. Bez zaudējumiem spēlēt turpina tikai Krievija, kas pirmajā otrā posma spēlē ar 61:54 pārspēja Ukrainu. Lieliski aizvadot pēdējo ceturtdaļu (25:13), savus līdzjutējus turpina priecēt Polijas komanda. Lietuvas izlase tika pieveikta ar 67:60, bet Malgožata Misjuka guva 20 punktus un izcīnīja 11 bumbas zem groziem.

No ceturtdaļfināla attālinājusies Turcija, kas ļoti neveiksmīgi nospēlēja otro puslaiku pret Serbiju, beigās piedzīvojot neveiksmi ar 53:64. Pēc pirmā puslaika turcietēm bija sešu punktu handikaps.

E grupas tabula

VIzlaseBilance
1.Krievija3-0
2.Polija2-1
3.Serbija2-1
4.Lietuva1-2
5.Ukraina1-2
6.Turcija0-3

Izdzīvošanas turnīrā Slovākija pārspēja Vāciju (55:46), bet Rumānija piekāpās Baltkrievijai ar rezultātu 50:64.


Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.