Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jansons: "Ir milzīgas progresa iespējas"

Andrejs Siliņš

Jansons: "Ir milzīgas progresa iespējas"
Ziedonis Jansons
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Protams, vēl ir kļūdas. Ir palikušas divas ar pusi nedēļas, jāstrādā pie sadarbībām un savstarpējās sapratnes. Tomēr neskatoties uz to, ka zaudējām, satraukumam nav pamata," pēc zaudējuma Brazīlijas vienaudžiem pārbaudes spēlē, gatavojoties pasaules čempionātam, sacīja Latvijas U19 izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons, norādot, ka komandai vēl ir milzīgas progresa iespējas.

"Brazīlija bija mums absolūti nezināms pretinieks, absolūti nezināma spēlētāju mentalitāte, līdz ar to pirms spēles bija neliels uztraukums. Ne tikai treneriem, bet arī spēlētājiem, acīmredzot. Tomēr, kā jau spēlē redzējām, nekas šai dzīvē nav tik melns, kā to krāso," pēc mača pārdomās dalījās treneris Jansons, norādot, ka Amerikas pagājušā gada U18 vicečempione nekādus brīnumus nerādīja. "Pilnīgi normāla komanda, ar kuru varam spēlēt un arī spēlējām līdzīgi lielāko mača laiku. Uz mūsu noguruma fona viņi beigās trāpīja vairākus metienus, kas arī izšķīra spēles likteni, un nebija viens vai divi punkti, bet gan septiņi."

Spēlē brīžiem bija visai nervozas epizodes, ar sakāpinātām emocijām, taču Jansons uzsver, ka tieši šādi mači ir nepieciešami: "Žēl, ka tas var beigties ar savainojumiem, lai gan tos var iegūt arī pilnīgi mierīgā spēlē. Šādas spēles ir vajadzīgas - tādās var vislabāk redzēt, kurš velk, kurš - ne. Abas komandas spēlēja ļoti fizisku spēli - tieši tas, kas būs vajadzīgs pasaules čempionātā, jo tur visas spēles būs uz maksimālu sasprindzinājumu un maksimāli fizisku spēli. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka visas pretinieku komandas spēlēs kārtīgu vīriešu basketbolu. Tāpēc mums arī tagad vajag pretī nevis meiteņu komandas, bet kārtīgus večus, lai mēs nobīstamies tagad un vairs nebīstamies pasaules čempionātā."

Vienā no epizodēm savainojumu guva saspēles vadītājs Dāvis Čoders, pārsitot zodu, taču, iespējams, varētu būt arī nopietnāka situācija: "Tiks uzliktas šuves, bet ir bailes, vai nav arī smadzeņu satricinājums. Ja nebūs, tad šuves tikai izdaiļo vīrieti."

"Jārunā godīgi - ņemot vērā to, ka mums šajā mačā nespēlēja pamata saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, pamata uzbrucējs Dāvis Bertāns, pamata centrs Edmunds Dukulis, otrajā ceturtdaļā nogāja malā otrais saspēles vadītājs Dāvis Čoders, mums ir milzīgas iespējas pastiprināt spēli," secināja Jansons. "Šodien ļoti lielu darba apjomu izdarīja Artūrs Brēmers, Jānis Timma, visi lielie spēlētāji - Vītiņš, Magone, Rostovs, Gražulis. Protams, vēl ir kļūdas. Ir palikušas divas ar pusi nedēļas, jāstrādā pie sadarbībām un savstarpējās sapratnes. Tomēr neskatoties uz to, ka zaudējām, satraukumam nav pamata."

"Spēlētāji, kuri vēl nav sākuši darboties ar komandu [Vecvagars, Bertāns, Dukulis, Siliņš], jādomā, būs nevis sliktāki, bet pat vēl labāki kā pagājušajā gadā, tāpēc progresa iespējas ir milzīgas."

Rīt U19 komanda aizvadīs jau piekto pārbaudes spēli, 12 Daugavas Sporta namā tiekoties ar Agra Galvanovska vadīto U20 valstsvienību. U19 komandā nespēlēs ne Jānis Timma, ne Artūrs Brēmers, bet iespēja tiks dota tiem, kuri šodien spēlēja maz vai nespēlēja vispār. "Rīt sāksim ar eksperimentālu sastāvu. Mums nav vajadzīga uzvara, mums ir vajadzīga pārbaude tiem, par kuriem ir šaubas, lai zinātu, kurš no viņiem varēs palīdzēt, ja ne čempionātā, tad vismaz atlikušajā gatavošanās posmā," norādīja Jansons.

Uz Valmieru komanda dosies 15 spēlētāju sastāvā - bez Bertāna, Siliņa un Dukuļa klāt nāks arī Arnolds Helmanis, kurš spēlē pret Baltkrieviju savainoja potīti un pirmās dienas pat pārvietojās ar kruķu palīdzību. Tāpat Valmieras nometnē beidzot uz pilnu slodzi sāks trenēties arī Kaspars Vecvagars.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-12 00:24, pirms 13 gadiem
cerams, ka uzlabos sneigumu, bet nu junioriem bijis labs sneiegums vienmer, bet nu sis ir pasaules limenis..

  +3 [+] [-]

, 2011-06-12 00:25, pirms 13 gadiem
trenera vārdiem pilnīgi piekrītu...
Vajag lai veči zina,kas ir spēks,un kas ar viņiem notiks pasaules čempī...tas ir patīkami,ka varam pārbaudes spēles aizvadīt ar tādu komandu kā Brazīliju...
vēl jāpiekrīt tam,ka komandai ir vēl potenciāls,jo 3 no līderiem vēl nav ieradušies uz treniņa ciklu...tā kā šeit slēpjas samērā liels potenciāls,ko varam likt lietā....
Cerams,ka pēdējo dienu daudzie notikumi(lēmumi) negatīvi neietekmēs Bertānu,un viņš čempī spēs parādīt savu labāko basketbolu...prieks par tādiem puišiem,kuri pēc pirmās izdevības skrien palīgā ,,Latvijas karogam'' pasaulē...
Lai veicas un ceram uz augstiem rezultātiem turnīrā!!!