Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Teletovičs sadusmojas par simulāciju un uzbrūk 17 gadus vecam partnerim

Rolands Eliņš

Teletovičs sadusmojas par simulāciju un uzbrūk 17 gadus vecam partnerim
Džanans Musa un Mirza Teletovičs
Foto: Klix.ba

Bosnijas un Hercegovinas basketbola izlases kapteinis Mirza Teletovičs vakardienas mačā pret Krieviju saniknojās par sava partnera Džanana Musas reakciju par sadursmi ar pretinieku. Viņš Musam veltīja gan skarbus vārdus, gan fiziski aizskāra viņu, izpelnoties vietējo līdzjutēju svilpienus un ūjināšanu.

Krievijas izlase vakar Latvijas tiesneša Oļega Latiševa tiesātajā mačā uzvarēja ar 78:67, nodrošinot vietu „Euro Basket 2017”, kamēr Bosnija un Hercegovina vairs var mērķēt tikai uz otro vietu grupā. Šī mača izskaņā, kad emocijas bija visnokaitētākās, izcēlās konflikts starp diviem partneriem Bosnijas izlasē.

Viss sākās ar krievu spēlētāja Sergeja Karasjova caurgājienu pēdējās minūtes sākumā (tobrīd rezultāts bija 75:67 Krievijas labā), kurā pret viņu tika pārkāpti noteikumi. Viņš jau lēcienā un piezemējoties ietriecās Džananā Musā, trāpot viņam ar elkoni. Lai arī vizuāli sadursme nebija pārāk uzskatāma, iespējams, ka Musam ar elkoni tika sāpīgi trāpīts pakrūtē. Musa pēc sadursmes paspēra vēl nelielu soli uz priekšu un tikai tad izrādīja sāpju reakciju, saķerot vēderu un apguļoties uz laukuma.

17 gadus vecais talants Musa, kurš jau debitējis Eirolīgā un pagājušajā gadā bija Eiropas kadetu čempionāta MVP, piecēlās tikai pēc krietna brītiņa un izlases medicīniskā personāla palīdzība, taču viņu sagaidīja jaunas nepatikšanas. Pie Musas asi vērsās izlases kapteinis Mirza Teletovičs vispirms mutiski, bet pēc tam arī fiziski, iesitot jaunajam spēlētājam un pagrūžot, turklāt tikai komandas biedru iejaukšanas un Mirzas nostumšana malā atturēja no konflikta turpinājuma.

Musa uz rezervistu soliņa atgriezās ar asarām acīs, kamēr Bosnijas līdzjutēji izsvilpa Teletoviču. Krievija tikmēr mierīgi noturēja uzvaru šajā spēlē un triumfēja arī atlases apakšgrupā.

Par Teletoviča, 30 gadus vecā NBA spēlētāja, rīcības iemeslu tiek minēts tas, ka viņš uzskatījis Musa sāpju reakciju par simulāciju un nav bijis apmierināts ar jaunā basketbolista rīcību. Musa tiek uzskatīts par šobrīd lielāko talantu Bosnijas basketbolā (U17 pasaules čempionātā viņš vidēji mačā sameta 34 punktus), un vietējie līdzjutēji atklāti tobrīd nostājās viņa pusē. Savukārt Bosnijas izlases treneris izteica vilšanos par Teletoviča rīcību un norādīja, ka tai nav attaisnojumu.

Teletovičs Bosnijas izlasi pārstāv jau kopš 2003. gada un ir divkārtējs Spānijas līgas čempions. Pēdējās četras sezonas viņš pavadījis NBA Bruklinas „Nets” un Fīniksas „Suns” sastāvā, bet šovasar pievienojās „Bucks”. Pagājušajā sezonā Fīniksā viņš izcēlās ar 12.2 punktiem vidēji spēlē, bet šobrīd Bosnijas mediji norāda, ka vakardienas konflikta dēļ Teletovičs apsverot iespēju beigt karjeru izlasē.


Izmantotie resursi:
Nemile scene u Mejdanu: Teletović na kraju meča...

  +2 [+] [-]

, 2016-09-11 14:07, pirms 8 gadiem
Izskatījas pēc simulācijas un pareizi ierādīja vietu, bet ar sišanu gan nevajadzēja, jo viņš iebojājis reputāciju. Protams, varēja iztikt savādāk, bet tomēr, kāds vēlējas parmācīt savādāk par simulāciju!

  +5 [+] [-]

, 2016-09-11 14:10, pirms 8 gadiem
Teletovičs malacis ! Ģērbtuvēs vēl varēja uzraut tam nodegušā bērnu teātra mākslniekam .

  +1 [+] [-]

, 2016-09-11 14:12, pirms 8 gadiem
Noskatījos video tuvplāna nevis sitiens izskatījas, bet vienkārši ar kulaku pieskāras un viss.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-11 14:23, pirms 8 gadiem
bāc tur tak gandrīz nēkā nebija

  +3 [+] [-]

, 2016-09-11 14:35, pirms 8 gadiem
nu ko lai saka -NBA Mirzam ir nācis par labu )))

  -2 [+] [-]

, 2016-09-11 14:40, pirms 8 gadiem
Tāds varonis ar saviem 9/37 (3p 6/23) abās spēlēs! Izteikts komandas līderis, kapteinis un kas tik vēl ne.

Tas drošvien kāds kompleksiņš no NBA paķēries līdz, kur jamo lielie melnie brāļi drošvien tāpat apbižo.

  -2 [+] [-]

, 2016-09-11 15:12, pirms 8 gadiem
Muļķis, tas Teletovic. Varbūt izskatās pēc telēlošanas, bet bieži vien pietiek precīzi un vāji trāpīt, lai notiktu kaut kas. Neredzu iemeslu,lai apzināti tajā epizodē jaunais būtu tēlojis

  -1 [+] [-]

, 2016-09-11 15:14, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tāds varonis ar saviem 9/37 (3p 6/23) abās spēlēs! Izteikts komandas līderis, kapteinis un kas tik vēl ne.

Tas drošvien kāds kompleksiņš no NBA paķēries līdz, kur jamo lielie melnie brāļi drošvien tāpat apbižo.
Ko viņš nepareizu izdarīja ? Ja reiz pats 17-gadīgais p-istiņš nesaprot , ka nevajag tēlot tā it kā viņam nabadziņam būtu galvu norāvuši .

  -3 [+] [-]

, 2016-09-11 15:19, pirms 8 gadiem
spēlmanis rakstīja: Ko viņš nepareizu izdarīja ? Ja reiz pats 17-gadīgais p-istiņš nesaprot , ka nevajag tēlot tā it kā viņam nabadziņam būtu galvu norāvuši .
Kādiem salmiem jābūt galvā, lai spēles laikā fiziski iespaidotu komandas biedru, turklāt savu skatītāju priekšā?

  +4 [+] [-]

, 2016-09-11 15:23, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Kādiem salmiem jābūt galvā, lai spēles laikā fiziski iespaidotu komandas biedru, turklāt savu skatītāju priekšā?
Pieļauju , ka citi argumenti vairs nedarbojās uz to jauno talantu . . Pokemonu ķērāju paaudze , ko tur var gribēt . Tagad vismaz kādas izredzes , ka šis ka atcerēsies uz kādu laiku .

  -3 [+] [-]

, 2016-09-11 15:39, pirms 8 gadiem
spēlmanis rakstīja: Pieļauju , ka citi argumenti vairs nedarbojās uz to jauno talantu . . Pokemonu ķērāju paaudze , ko tur var gribēt . Tagad vismaz kādas izredzes , ka šis ka atcerēsies uz kādu laiku .
Salidzinaji dzeku, kas U-17 pasaule cempi lade virs 30 p-tiem, ar klasisku pokemonu!!

     [+] [-]

, 2016-09-11 16:21, pirms 8 gadiem
spēlmanis rakstīja: Pieļauju , ka citi argumenti vairs nedarbojās uz to jauno talantu . . Pokemonu ķērāju paaudze , ko tur var gribēt . Tagad vismaz kādas izredzes , ka šis ka atcerēsies uz kādu laiku .
Hmm, un kura paaudze izaudzināja "pokemonu" paaudzi? : )))))

  -2 [+] [-]

, 2016-09-11 16:28, pirms 8 gadiem
Teletūbijs kārtējo maču ir spēlējis 1v5 un puļījis bezjēgā ar sliktu %, tāpēc izgāza dusmas pret jauno. Kādā sakarā treneris pieļauj viņa iedomībai brīvu vaļu, nevaru apjēgt.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-11 17:38, pirms 8 gadiem
Piegriezusies tēlošana basketbolā un Mirza pēc NBA to saprot. Jauno gurķi vajag paskolot.

     [+] [-]

, 2016-09-11 19:04, pirms 8 gadiem
sīkais klauns. nebija nekāds tur sitiens pēc kura varētu krist zemē. maksimums aizķēra plecu, sīkais ņerga. nebrīnos, ja sīkajam jau pamatīgi sakāpis galvā, varbūt pat vēl kaut ko pateica pretī. viss normāli, vieta jāierāda.

     [+] [-]

, 2016-09-11 20:56, pirms 8 gadiem
Kols rakstīja: Hmm, un kura paaudze izaudzināja "pokemonu" paaudzi? : )))))
Protams , protams . Tāpēc jau arī Mirzam cepuri nost , ka apzinājās un kaut ar nokavēšanos , bet tomēr mēģina sasmelt situāciju

  +2 [+] [-]

, 2016-09-11 23:07, pirms 8 gadiem
Šitos klaunus - simulantus vajag kopā ar tādiem pašiem futbola simulantiem - sūtīt pie regbistiem!! Lai tur iziet 2 nedēļu īstu vīru apmācību!!
Tur visas simulantu dumibas ātri izdauzīs laukā!!

  -1 [+] [-]

, 2016-09-12 10:09, pirms 8 gadiem
Nosimulēja vai nenosimulēja - tas lai paliek uz Musas sirdsapziņas, taču no Teletoviča puses tas bija tik tups gājiens, ka kko vēl muļķīgāku izdarīt, šķiet, nebija iespējams. Pēc spēles ģērbtuvēs varēja jauno čali gan sist, gan lamāt, bet te, laukumā, kad spēle vēl nav beigusies, skatītāju un pretinieku priekšā ko tādu izdarīt. Tādā veidā viņš pazemoja gan savu komandu, gan sevi, gan, jo īpaši - jauno puiku. Tas tikai apstiprina baumas par faktu, ka Teletovičam nav īsti pilns rubulis. Tiešām nespēju iedomāties, kad kāds no tiešām izciliem spēlētājiem, komandas līderiem, varētu atļauties izdarīt ko šādu...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-12 19:03, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Nosimulēja vai nenosimulēja - tas lai paliek uz Musas sirdsapziņas, taču no Teletoviča puses tas bija tik tups gājiens, ka kko vēl muļķīgāku izdarīt, šķiet, nebija iespējams. Pēc spēles ģērbtuvēs varēja jauno čali gan sist, gan lamāt, bet te, laukumā, kad spēle vēl nav beigusies, skatītāju un pretinieku priekšā ko tādu izdarīt. Tādā veidā viņš pazemoja gan savu komandu, gan sevi, gan, jo īpaši - jauno puiku. Tas tikai apstiprina baumas par faktu, ka Teletovičam nav īsti pilns rubulis. Tiešām nespēju iedomāties, kad kāds no tiešām izciliem spēlētājiem, komandas līderiem, varētu atļauties izdarīt ko šādu...
mieŗigi, gan Larijs Bērds, gan Džordans, pilnīgi mierīgi, kā arī daudzi citi. tie, kas augstu izsitās, mēdz arī no citiem gaidīt labu sniegumu. mazums, kas pa spēles laiku bija sakrājies Teletovičam attiecībā uz šī jaunēkļa uzvedību vai darbībām. es piekrītu, ka pārlieku saasināta reakcija, bet tāds ir sports.