Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuva U17 Pasaules kausa pusfinālā zaudē ASV, spāņi garantē pirmās medaļas

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lietuva U17 Pasaules kausa pusfinālā zaudē ASV, spāņi garantē pirmās medaļas
Deivids Kastillo. Foto: FIBA

Spānijā notiekošā FIBA U17 Pasaules kausa izcīņās pusfinālā Lietuvas jaunieši izgāza spēles sākumu un piedzīvoja neveiksmi pret ASV vienaudžiem ar 62:89. Lietuviešus rītvakar sagaida cīņa par bronzas medaļām. Turnīra saimnieki spāņi pusfinālā pārspēja par otru galveno favorīti uzskatīto Franciju, pirmo reizi vēsturē garantējot medaļas U17 Pasaules kausa izcīņā - 68:53.

• Amerikas Savienoto Valstu U17 izlase ar 89:62 (21:7, 17:14, 26:20, 25:21) pārspēja Lietuvas vienaudžus, iekļūstot Pasaules kausa finālā.

• Amerikāņi pamatus uzvarai ielika jau spēles ievadā, kad īsā brīdī izvirzījās vadībā ar 17:2. Lietuvieši vairākkārt samazināja deficītu, taču ar pretizrāvieniem atbildēja arī ASV, uzvaru noturot un izskaņā palielinot pārsvaru.

• ASV U17 izlasē Džeremijs Fīrss guva 18 punktus, savukārt par četriem mazāk Kārteram Noksam. Pa 12 punktiem Dīdžejam Vāgneram un Deividam Kostillo.

• Lietuviešiem Vitauts Žigs sakrāja 17 punktus, bet Justs Stonkus atzīmējās ar 13 punktiem. Double-double Petra Padegima kontā – 11 punkti un tikpat bumbas zem groziem. Alekss Beļausks pievienoja astoņus punktus un 11 atlēkušās bumbas.

• Finālā amerikāņiem pretī stāsies Spānija, bet lietuvieši rītvakar par bronzu cīnīsies pret Franciju.

• Pirmo reizi vēsturē Spānijas U17 izlase sasniegusi Pasaules kausa finālu, ar 68:53 (13:17, 19:13, 14:18, 22:15) ceturtajā ceturtdaļā sakaujot Francijas vienaudžus, kuri pirms turnīra tika uzskatīti par galvenajiem favorītiem uz zeltu pēc ASV basketbolistiem.

• Turnīra saimnieki spāņu basketbola leģendas Pau Gasola klātbūtnē ceturtajā ceturtdaļā izcili darbojās aizsardzībā, spēles galotnē gūstot 11 bezatbildes punktus un sakaujot Franciju.

• Viens no galvenajiem panākuma kaldinātājiem bija izcilā cīņa zem groziem - Spānija savāca 54 atlēkušās bumbas, kamēr atlētiskie franči tikai 36 bumbas.

• 220 centimetrus garais Adajs Mara 17 nospēlētajās minūtēs dominēja, gūstot 16 punktus un savācot sešas bumbas. Lukasam Langaritam 11 punkti, bet Izanam Peresam desmit punkti un 14 atlēkušās bumbas. Zem groziem jaudīgs bija arī Alvaro Folgueirass, kuram deviņi punkti un 13 atlēkušās bumbas.

• Francijas izlasē desmit gūto punktu robežu pārsniedza tikai Kiljans Malvajā, kuram 11 punkti un piecas atlēkušās bumbas. Pa astoņiem punktiem Vilsonam Žakam un Īlanam Fibluī.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/world/u...