Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Garbahosa ievēlēts par Spānijas Basketbola federācijas vadītāju

Garbahosa ievēlēts par Spānijas Basketbola federācijas vadītāju
Horhe Garbahosa
Foto: AFP/Scanpix

Par Spānijas Basketbola federācijas (FEB) jauno prezidentu šodien Madridē ievēlēts bijušais Spānijas valstsvienības centra spēlētājs Horhe Garbahosa.

Horhe Garbahosa vēlēšanu otrajā kārtā ieguva 61 balsi, bet viņa konkurents Arturo Agvado savāca 54 balsis. Kopumā vēlēšanās piedalījās 115 no 119 balsstiesīgajiem.

"Vēlos pateikties visiem - gan tiem, kas mani atbalstīja, gan tiem, kas to nedarīja," uzreiz pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas izteicās Garbahosa. "Esmu strādājis šim brīdim pēdējos 25 gadus. Jūs pat nevarat iedomāties, godu, atbildību un aizrautību, kādu es pašlaik izjūtu. Es apsolos smagi strādāt. Apsolu vienotību, kopīgi uzlabojot mūsu valsts basketbolu. Nevis no rītdienas, bet jau no šīsdienas pēcpusdienas."

38 gadus vecais Garbahosa spēlētāja karjeras laikā nepilnas divas sezonas pavadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Toronto "Raptors", bet lielāko karjeras daļu pārstāvēja Eiropas klubus - Vitorijas "Taugres" (Spānija), Trevīzo "Benetton" (Itālija), Malagas "Unicaja" un Madrides "Real" (abi - Spānija), kā arī Maskavas apgabala "Khimki". Spēlētāja karjeru viņš noslēdza 2012. gadā.

Spānijas izlases rindās Garbahosa kļuvis gan par Eiropas čempionu (2009. gadā Polijā), gan par pasaules čempionu (2006. gadā Japānā), bet 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs viņš ieguva sudraba medaļu.

Izmantotie resursi:
eurobasket.com

     [+] [-]

, 2016-07-09 18:00, pirms 8 gadiem
mums varēja Valteru! tad būtu tikpat intresanti kā hokejā un futbolā!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-09 19:26, pirms 8 gadiem
interesanti kāda viņa nostāja par ULEB?

     [+] [-]

, 2016-07-09 19:27, pirms 8 gadiem
svaigajā intervijā Elbakjans mēģināja sakoļīt Biedriņu, ka ar komandu jāpārņem LBS .. Biedriņš pieklājīga pilnībā tādu iespēju nākotnē neizslēdza