Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas ratiņbasketbola izlase bez trenera

Latvijas ratiņbasketbola izlase bez trenera
Latvijas izlase ratiņbasketbolā

Lai arī šīs vasaras Eiropas C divīzijas čempionāts ratiņbasketbolā norisināsies Cēsīs, pati rikotājvalsts - Latvijas ratiņbasketbola izlase ir bez trenera. Nekādu pārsteigumu nav - par iemeslu šim faktam kalpo finansējuma un atbalsta trūkums.

Latvijas ratiņbasketbola sporta federācija (LRSF) un Starptautiskā ratiņbasketbola federācija, Eiropas birojs (IWBF Europe) 2008. gada oktobra mēnesī parakstīja līgumu par iespēju rīkot 2009. gada Eiropas čempionātu ratiņbasketbolā C divīzijā. Čempionāts notiks no 22. jūlija līdz 30. jūlijam Cēsīs.

Čempionātā piedalīsies 10 valstu ratiņbasketbola izlases komandas – Latvija, Lietuva, Baltkrievija, Ukraina, Somija, Īrija, Grieķija, Serbija, Horvātija, Armēnija.

Diemžēl Latvijas ratiņbasketbola izlase ir bez trenera. Jau 2008.gada jūlija mēnesī LRSF iesniedza 2009. gada budžeta tāmi un uzsākām sarunas ar Latvijas basketbola savienību par iespēju daļēji segt atalgojumu Latvijas ratiņbasketbola izlases trenerim Malikam Abes (Francija). Šā gada sākumā saņēmām atteikumu – LBS nav naudas.

LRSF prezidente Daiga Dadzīte: „Kā mūsu izlasei veiksies Eiropas čempionātā, tagad pateikt grūti. Ja sākuma mērķis bija 1/2 vieta un tikšana B divīzijā, tad tagad, bez trenera, tas būs neiespējami. Mēs neprasām astronomiskas summas, bet gan pieticīgu summu no valsts budžeta, kas tiek izmantota Latvijas ratiņbasketbola izlases kandidātu sporta nometnēm, starptautiskiem turnīriem un vietējam čempionātam. Eiropā un pasaulē šis sporta veids ir populārs gan starp cilvēkiem ar invaliditāti, gan cilvēkiem, kuri nav invalīdi.

Itālijā, Spānijā, Vācijā, Austrijā, Polijā, Zviedrijā un Čehijā ir ratiņbasketbola profesionālās līgas, kur spēlētāji pelna naudu, tieši tāpat kā to dara ikviens profesionāls sportists. Normālās valstīs sportisti netiek šķiroti veselajos un invalīdos, kā tas ir Latvijā. Latvijā invalīdu sports tiek pielīdzināts rehabilitācijai. Latvijā ratiņbasketbols turās uz spēlētāju pašiniciatīvu”.

Latvijas ratiņbasketbola sporta federācija ir pateicīga visiem atbalstītājiem (Latvijas Paralimpiskai komitejai, Cēsu, Rīgas, Kuldīgas, Ozolnieku novada, Garkalnes novada pašvaldībām, AS Hansabanka/Swedbank), kuri ir palīdzējuši augt un attīstīties ratiņbasketbolam Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
LRSF
ratinbasketbols.lv

  +7 [+] [-]

, 2009-01-09 14:33, pirms 16 gadiem
dodiet naudu, žmogi tādi... prieks,ka cilvēkiem nav nolaidušās rokas un viņi vēlas sevi pierādīt...

  +2 [+] [-]

, 2009-01-09 14:47, pirms 16 gadiem
Kretīne tas , ka noniecina tos, kas cenšas kautko darīt...
Es pat uzskatu ka vairāk naudu vajag dot tieši ratiņbasketbolam no valsts nevis īstajam , jo šie cilvēki tomēr ir savadāki par mums kautkādā ziņā.

Daiga Dadzīte: Itālijā, Spānijā, Vācijā, Austrijā, Polijā, Zviedrijā un Čehijā ir ratiņbasketbola profesionālās līgas, kur spēlētāji pelna naudu, tieši tāpat kā to dara ikviens profesionāls sportists. Normālās valstīs sportisti netiek šķiroti veselajos un invalīdos, kā tas ir Latvijā. Latvijā invalīdu sports tiek pielīdzināts rehabilitācijai
šis ļoti besī!!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-09 14:49, pirms 16 gadiem
Gaudos visi kam nav slinkums?
Vajag darīt, nevis sūdzēties un gaudot!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-01-09 15:16, pirms 16 gadiem
girto rakstīja: Gaudos visi kam nav slinkums?
Vajag darīt, nevis sūdzēties un gaudot!
pēc raksta gan var secināt, ka negaudo, bet iztiks bez trenera.
p.s. tu pret invaliditāti esi vakcinējies?

  +1 [+] [-]

, 2009-01-09 15:54, pirms 16 gadiem
Vajag naudu dod!!!!!
LBS ieklausieties.........................

     [+] [-]

, 2009-01-09 16:20, pirms 16 gadiem
Viss atduras pret naudu...

  +5 [+] [-]

, 2009-01-09 16:38, pirms 16 gadiem
cilvekiem kuriem visvairaaak vajag kusteeties un kko dariiit njemt un lielie PIDARGALVAS nogriezh skaabekli un nevar sho to pamaksaat

     [+] [-]

, 2009-01-09 20:04, pirms 16 gadiem
gribētos zināt kādu summu viņi prasa