Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Laba trešā ceturtdaļa ļauj U18 izlasei Baltijas kausā pārspēt Igauniju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Laba trešā ceturtdaļa ļauj U18 izlasei Baltijas kausā pārspēt Igauniju
Kristaps Soldatenoks. Foto: basket.lv

LETA. Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlase sestdien Kauņā notiekošajā Baltijas kausa izcīņā guva panākumu pār Igaunijas izlasi (86:70). Četri spēlētāji guva vismaz desmit punktus, ar 19 par rezultatīvāko kļūstot Kristapam Soldatenokam.

Latvijas basketbolisti otrajā spēlē ar rezultātu 86:70 (15:20, 20:15, 28:13, 23:22) uzvarēja vienaudžus no Igaunijas.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Kristaps Soldatenoks, bet pa desmit punktiem pievienoja Edvards Švalbe, Roberts Blūms un Kristers Skrinda, kurš sakrāja arī piecas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles.

Starp pretiniekiem Sims Martens Sādi izcēlās ar 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Piektdien turnīra pirmajā mačā latvieši ar 60:83 piekāpās Lietuvai.

Uz Kauņu devušies 14 no 16 spēlētājiem, kuri piedalījušies treniņnometnē un pirmajās pārbaudes spēlēs. Savainojuma dēļ nespēlē Jānis Censonis, bet treniņos ASV šobrīd piedalās Fransuā Nkojs.

Vēl sagatavošanās posmā Latvijas basketbolistiem plānoti mači Helsinkos ar Somijas U-18 izlasi (16. un 17.jūlijā). Pagājušajā nedēļā latvieši ar 90:77 un 77:56 uzvarēja Gruziju.

Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrs Portugāles pilsētā Matuzinjušā notiks no 21. līdz 30.jūlijam.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Latvijas komandas pretinieces būs Portugāles, Bulgārijas, Beļģijas un Šveices izlases. Grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Latvijas U18 izlases kandidāti

VārdsGadsPoz.Sporta skolaTreneris
Juris Vītols2005ARīga/DSN – BK LiepājaM. Fomins
Edvards Egle2005ARīga/A.Kraukļa VEFG. Jonāns
Roberts Blūms2005ARīga/DSN / ASVEL (FRA)M. Fomins
Jānis Censonis2005AVentspils Spars/VeAM. Graudiņš
Rolands Šulcs2006AGulbenes BJSSS. Dzērve
Mārtiņš Kilups2006ABJBS Rīga – BK LiepājaJ. Vasiļjevs
Toms Līnis2005A/UCēsis/ GBA Sojky Pelhrimov (CZE)V. Brizgālovs
Rūdolfs Švītiņš2005A/URīga/A.Kraukļa VEFG. Jonāns
Renārs Sondors2005UGBA Lions (CZE)M. Fomins
Adrians Visockis-Rubenis2005ULiepājas SSSA. Steckis
Kristaps Soldatenoks2005ULiepājas SSSA. Steckis
Kristers Skrinda2006UBJBS Rīga/DSNM. Fomins
Kārlis Vāvers2006UBJBS Rīga/DSNM. Fomins
Edvards Švalbe2005U/CRīga/A. Kraukļa VEFG. Jonāns
Toms Markuss Salnājs2005U/CVentspils SparsM. Graudiņš
Fransuā Nkojs-Eale2005CLiepājas SSSA. Steckis

Edijs Šlesers Galvenais treneris
Krists Pīternieks Treneris
Oskars Zurkovs Treneris
Ivars Ikstens Fiziskās sagatavotības treneris
Jurģis Eglītis Fizioterapeits

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2023-07-08 17:03, pirms gada
Secinājums par Baltic CUP 2023_ ar Bē grupas komandām LV var spēkoties ,bet līdz A grupas komandu līmenim (LT u.c.) kosmoss!!!
Jautājums LBS ,ko JŪS dariet nepareizi ja vēl U15 mēs leišus sasitām!!!
Tas vnk. liecina par to ,ka LJBL sistēma ir pilnīgi garām un nepieciešamas ir STEIDZAMAS REFORMAS....savādāk "lielajai izlasei" drīz nebūs kas spēlē ...

  -2 [+] [-]

, 2023-07-08 17:25, pirms gada
BELAZ rakstīja: Secinājums par Baltic CUP 2023_ ar Bē grupas komandām LV var spēkoties ,bet līdz A grupas komandu līmenim (LT u.c.) kosmoss!!!
Jautājums LBS ,ko JŪS dariet nepareizi ja vēl U15 mēs leišus sasitām!!!
Tas vnk. liecina par to ,ka LJBL sistēma ir pilnīgi garām un nepieciešamas ir STEIDZAMAS REFORMAS....savādāk "lielajai izlasei" drīz nebūs kas spēlē ...
Te trenera Edija Šlesera komentārs par šo turnīru. Negribu par šo neko izteikties, bet pēc viņa vārdiem sanāk, ka esot bijusi iespēja lietuviešus uzvarēt. Neredzēju vakar 4/4daļu, bet jāteic, ka līdz 3/4daļas baigām Latvijas spēle tiešām izslatījās daudzmaz ciešami.

Edijs Šlesers:“Pēc spēles ar Lietuvas komandu bija vilšanās, ka neizmantojām reālu iespēju pārspēt lietuviešus viņu laukumā. Trešajā ceturtdaļā pilnībā pārņēmām iniciatīvu, izcīnījām 8 bumbas pie pretinieku groza, labi izmantojām ātros uzbrukumus. Bet ceturtajā ceturtdaļā paši atdevām iniciatīvu. Dažas neveiksmīgas epizodes ceturtās ceturtdaļas sākumā pilnībā izsita mūs no sliedēm un izraisīja lavīnu. Skarba mācība.
Šodien pirmajā puslaikā darbojāmies pārāk individuāli. Katrā caurgājienā pēc pirmajiem soļiem tika meklēts grozs nevis partneris. Kad uzlabojās bumbas kustība un sākām spēlēt kā komanda gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, pilnībā kontrolējām spēles gaitu.
Abās spēlēs vislabāk darbojāmies trešajā ceturtdaļā. Viens no iemesliem – pirmajā puslaikā izmantoju plašu rotāciju, dodot iespēju visiem, bet pēc lielā pārtraukuma vairāk spēlēja tie, kam tajā dienā veicas labāk. Eiropas čempionātā eksperimentu būs mazāk.
Nākamnedēļ treniņos atkal pievienosies Fransuā, savukārt Jānim Censonim ļausim sezonas turpinājumā pievērsties 3×3 basketbolam. Trīs piecnieki palīdzēs kvalitatīvi aizvadīt pēdējo treniņciklu, bet pēc spēlē Somijā kandidātu loku samazināsim.”

  +1 [+] [-]

, 2023-07-08 18:21, pirms gada
[quote krokodilumednieks]
Te trenera Edija Šlesera komentārs par šo turnīru. ....

UN !?KO TU DANDIJ GRIBĒJI PATEIKT.....

     [+] [-]

, 2023-07-08 18:40, pirms gada
BELAZ rakstīja: [quote krokodilumednieks]
Te trenera Edija Šlesera komentārs par šo turnīru. ....

UN !?KO TU DANDIJ GRIBĒJI PATEIKT.....
Tak neiespringsti pārāk. Dažādi viedokļi taču pastāv. Šitie Baltijas kausi ne vienmēr ir absalūti objektīvi rādītāji, jo parasti tie ir kā gatavošanās posms Eiropas čempionātam. Lietuva, protams, bija labāka vakar, bet Latvija, cik tālu es redzēju maču līdz 3/4daļas beigām, nebūt niezskatījās bezcerīgi. Cik saprotu, tad mača beigās kaut kas salūza un nonācām lielākos mīnusos. Skat, mūsu komandas galvenais treneris Šlesers pat apgalvo, ka esot bijusi iespēja uzvarēt, bet paši beigās izlaidām spēli no rokām. Trenera teiktais man liekas drusku neatbilstīgs situācijai, tāpēc to šeit iecitēju. Es viņam nepiekrītu, bet nu lai tā būtu.
Ja par visu jaunatnes sistēmu kopumā, tad tā ir štruntīga, protams, bet tai pat laikā U18 izlasei atzīmi liksim ne dēļ šīs spēles, bet izejot no tā, vai komanda spēs atgriezties A divīzijā.