Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 izlase 3x3 basketbola Pasaules kausā spēlēs vienā grupā ar ASV

Rolands Eliņš

Latvijas U18 izlase 3x3 basketbola Pasaules kausā spēlēs vienā grupā ar ASV
Foto: Basket.lv

Starptautiskā basketbola federācija paziņojusi jūnijā gaidāmās Pasaules kausa izcīņas 3x3 basketbolā U18 vecuma grupā apakšgrupas. Latvija, kas finālturnīrā piedalīsies ceturto reizi, būs vienā grupā ar ASV, mājinieci Mongoliju, Baltkrieviju un Gruziju.

FIBA rangā U18 vīriešu izlasēm Latvija ieņem augsto trešo vietu, ar kuru izsēta arī Pasaules kausā. Augstāk par Latviju ir tikai Krievija un Ķīna. Attiecīgi savā PK apakšgrupā Latvija būs augstāk izsētā izlase.

Kopā ar Latviju spēlēs arī mājinieci Mongolija, kas Pasaules kausu izņems no trešā līdz septītajam jūnijam un kura pasaules rangā ieņem 11. vietu. Latvijas konkurente būs arī klasiskā basketbola lielvalsts ASV, kura 3x3 junioru rangā ieņem sesto vietu, Gruzija (28. vietā) un Baltkrievija (15. vietā).

Kopumā finālturnīrā piedalīsies 20 komandas, ieskaitot mūsu kaimiņvalsti Igauniju, kas pasaules rangā izsēta ar piekto numuru un spēlēs D grupā kopā ar Rumāniju, Brazīliju, Kirgizstānu un Argentīnu.

No katras grupas izkļūs divas labākās izlases, kas pēc tam sacentīsies ceturtdaļfinālos.

Latvija FIBA U18 Pasaules kausā 3x3 basketbola puišu izlasēm piedalīsies ceturto reizi. Līdz šim labākais panākums ir devītā vieta šajā turnīrā.

     [+] [-]

, 2019-03-07 18:41, pirms 6 gadiem
A kur Lietuvieši?

     [+] [-]

, 2019-03-07 18:54, pirms 6 gadiem
tieshaam, leishus neredzu hmmm