Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Tbilisi kaislības turpinās: Turcija pārsūdzēs FIBA lēmumu Sporta arbitrāžas tiesā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Tbilisi kaislības turpinās: Turcija pārsūdzēs FIBA lēmumu Sporta arbitrāžas tiesā
Ergins Atamans 2022. gada 6. septembrī Tbilisi. Foto: FIBA

Turcijas basketbola federācija (TBF) otrdien, 6. septembrī, nepiekrita FIBA šķīrējtiesneša lēmumam par noraidīto TBF protestu un plāno pārsūdzēt spriedumu Starptautiskajā sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

FIBA šķīrējtiesnesis pirmdien noraidīja turku protestu par “pazudušajām 22 sekundēm” Turcijas un Gruzijas spēlē. Lēmumā teikts, ka ceturtajā ceturtdaļā tiešām pieļauta kļūda spēles laika skaitīšanā, taču Turcija savā protestā nav norādījusi, ka laika skaitīšanas kļūdas dēļ tiktu noteikti ietekmēts spēles rezultāts, kā to paredz oficiālie basketbola noteikumi.

Turcijas basketbola federāciju neapmierināja šāda interpretācija. “Mēs nepiekrītam FIBA lēmumam par noraidīto protestu. Tajā nav teikts, vai Turcijas un Gruzijas spēles ceturtajā ceturtdaļā notika kļūda laika skaitīšanā, vienlaikus nenorādot, ka laika zaudēšana noteikti mainītu spēles iznākumu. Meklēsim taisnību Starptautiskajā sporta arbitrāžas tiesā (CAS).”

“Mēs uzticamies valstsvienības sportistiem un tehniskajam personālam,” teikts TBF paziņojumā. “Domājam, ka gadījumā, ja Eiropas basketbola pārvaldniece FIBA neveidos godīgu menedžementa klimatu, Eiropas basketbola stāvoklis pasliktināsies.”

Izmantotie resursi:
https://www.tbf.org.tr/haber/basin-...