Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Miška: "Šo komandu un šo vasaru neaizmirsīšu nekad"

Andrejs Siliņš

Miška: "Šo komandu un šo vasaru neaizmirsīšu nekad"
Latvijas U18 izlase
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

"Gan uzvarējām, gan zaudējām kā komanda. Fantastiskas emocijas. Tika ieguldīts smags darbs, pēc kā varējām savākt darba augļus. Šis viss ir jāizbauda," pēc FIBA Eiropas U18 čempionāta fināla, Arēnā Rīga piekāpjoties Serbijas vienaudžiem, Sportacentrs.com sacīja Latvijas junioru valstsvienības spēka uzbrucējs Anrijs Miška.

Finālā zaudējums, taču apsveikumus par sudrabu taču pieņem?
- Jā, protams. Varbūt uzreiz pēc spēles bija rūgtums, bet šobrīd jau saprotam to, ka esam izdarījuši milzīgu darbu un jālepojas ar to, kas paveikts. Sudraba medaļa ir liels panākums.

Serbu fiziskais pārspēks groza apakšā jau bija paredzams. Kāda izvērtās cīņa soda laukumā?
- Protams, grūti. Viņi bija gari, smagi. Varbūt brīžiem mazāk nospēlēja viņu spēks, vairāk - mūsu pašu kļūdas. Kā bija, tā bija. Šobrīd tā jau ir vēsture.

Bet ir taču kaut kas, ko vari mācīties no serbu garajiem?
- Abi [Filips Petruševs un Marko Pecarskis] ir ļoti gudri, talantīgi, ļoti labi spēlēja groza tuvumā. Vienmēr gāja pakaļ bumbām, ļoti labi ieņēma pozīcijas - vienmēr īstajā laikā bija pareizajā vietā. Daudz ko varu paņemt no viņiem. Spēlējot pret šādiem spēlētājiem, daudz iemācies arī pats.

Biji vispār aizdomājies, ka kāda komanda vēl varētu spēlēt tik klasisku, drīzāk veco laiku basketbolu?
- Pirms čempionāta, protams, jau zināju, ka serbiem šie abi garie spēlētāji ir tik labi, bet nedomāju, ka viņi tik izteikti spiedīs uz apakšu. Ja godīgi, nedaudz pat brīnos, ka viņi tika tik tālu. Neraugoties uz šādu basketbolu, viņi visas spēles uzvarēja diezgan stabili. Varbūt parādīja, ka arī šāds basketbols joprojām strādā.

Fināls iespaidoja kopējo vērtējumu par turnīru?
- Šis bija fantastisks turnīrs, šo komandu un šo vasaru neaizmirsīšu nekad. Tas vienmēr paliks atmiņā. Gan uzvarējām, gan zaudējām kā komanda. Fantastiskas emocijas. Tika ieguldīts smags darbs, pēc kā varējām savākt darba augļus. Šis viss ir jāizbauda.

Kad čempionāta pirmajā spēlē zaudējāt Horvātijai, neiezagās šaubas par saviem spēkiem?
- Nē, jo zinājām, uz ko esam spējīgi. Jau pirms tam bijām uzvarējuši spēcīgas komandas. Zinājām, ka tā [pret Horvātiju] bija vienkārši viena slikta spēle, bet mēs varam daudz vairāk. Vēlāk to arī pierādījām.

No kurienes šī pārliecība? Pirms diviem gadiem U16 čempionāts tomēr neizvērtās tik labs...
- Šogad visi nāca uz izlasi gatavi. Pārliecība radās no smagā darba, kas tika ieguldīts. Protams, arī pārbaudes spēles iedeva lielu pārliecību - uzvarējām Spāniju (2016. gada Eiropas U16 čempioni - A.S.), uzvarējām Lietuvu (2016. gada Eiropas U16 vicečempioni - A.S.). Zinājām, ka varam cīnīties ar jebkuru komandu, ka vienā spēlē varam uzvarēt jebkuru komandu.

Nedēļu pirms čempionāta treneru kolektīvu papildināja Ainars Bagatskis. Vai bija nepieciešams pielāgošanās laiks?
- Varbūt pašā sākumā mazliet, bet treneris Bagatskis deva ļoti daudz. Protams, viņš neiejaucās spēles vadīšanā un lielajās lietās, bet daudz runāja ar spēlētājiem individuāli. Fantastiska iespēja mācīties no tāda trenera, centos izmantot katru padomu, ko saņēmu. Bija bauda strādāt ar šiem treneriem.

Sezonu pavadīji Valmieras komandas sastāvā un spēlēji LBL - cik daudz ieguvi no tā?
- Sezona noteikti nāca man par labu. LBL tomēr manai attīstībai bija labs līmenis. Bija grūti, bija jāspēlē pret smagiem un gariem centriem un ceturtajiem numuriem. Nebija viegli, un tas deva rūdījumu. Tagad jutu, ka spēlēt ir daudz vieglāk, nekā kaut vai pagājušogad.

Kādi nākamās sezonas plāni?
- Atpakaļ uz Spāniju, uz Fuenlabradu, bet vēl precīzi nezinu, kur tieši spēlēšu. Varbūt tikšu izīrēts, varbūt nē. Tāpat nezinu, kādā līgā spēlēšu. Šie visi jautājumi vēl priekšā.

Nākamvasar jau pasaules U19 čempionāts. Tā būs jauna motivācija darbam sezonas gaitā?
- Tieši tā! Atkal būs jāiegulda smags darbs. Ticu, ka visi spēlētāji jau sezonas laikā ieguldīs smagu darbu, lai būtu gatavi pasaules čempionātam. Jāiet uz priekšu!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
206 centimetrus garais spēka uzbrucējs Anrijs Miška čempionātā vidēji nepilnu 26 minūšu laikā guva 7,6 punktus, izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas, atdeva 1,7 rezultatīvas piespēles. Individuāli spilgtāko spēli Anrijs aizvadīja pusfinālā, pret Krieviju gūstot 17 punktus un izcīnot sešas atlēkušās bumbas. Šis Miškam bija jau ceturtais Eiropas čempionāts - divreiz jaunais basketbolists pārstāvējis Latviju U16 čempionātos un nu divreiz arī U18 čempionātos.

2015./2016. gada sezonu rūjienietis Miška pavadīja Madrides "Real" sistēmā, bet 2016. gada starpsezonā parakstīja piecu gadu līgumu ar Madrides apgabala "Fuenlabrada". Pagājušo sezonu Miška pavadīja īrē "Valmieras/Ordo" rindās Latvijas čempionātā un Baltijas līgā, bet jaunajā sezonā atgriezīsies Spānijā.

Māra Novika intervija ar Mišku pirms Eiropas čempionātu lasāma ŠEIT.

  -3 [+] [-]

, 2018-08-06 10:40, pirms 6 gadiem
Apsveicam , bet centriem U-18 puišiem izmantot vasaru treniņiem un velreiz noskatīties savu veikumu Finālā, bija ļoti slikti!

  +6 [+] [-]

, 2018-08-06 11:35, pirms 6 gadiem
duduu13 rakstīja: Apsveicam , bet centriem U-18 puišiem izmantot vasaru treniņiem un velreiz noskatīties savu veikumu Finālā, bija ļoti slikti!
Miska nav centrs, bet ceturtais nummurs

  +4 [+] [-]

, 2018-08-06 11:44, pirms 6 gadiem
Sie abi serbu garie ar lielu atrávienu bija labákie garie visā čempī. Viņi dominēja pret visiem pretinieku garajiem un Miska nav 5, bet 4 nummurs ar tendenci uzbrukut no distances. Saja izlase mums bija tikai viens klasiskais centrs-Mezulis, kurs vakar nevareja palidzet

  +3 [+] [-]

, 2018-08-06 11:52, pirms 6 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2018-08-06 11:57, pirms 6 gadiem
hokejaentuziasts rakstīja: Sie abi serbu garie ar lielu atrávienu bija labákie garie visā čempī. Viņi dominēja pret visiem pretinieku garajiem un Miska nav 5, bet 4 nummurs ar tendenci uzbrukut no distances. Saja izlase mums bija tikai viens klasiskais centrs-Mezulis, kurs vakar nevareja palidzet
Pēc auguma parametriem ņemot mums izlasē vispār nebija neviens centrs, ne Miška, ne Berķis, ne Mežulis, viņi visi ir maksimums PF. Cita lieta, ka daudzi puikas garo spēlētāju nabadzības dēļ tiek spēlēti kā centri daudzviet, otra lieta, viņi nav apmācīti spēlei ne PF ne C pozīcijā. Iespējams lielu lomu spēlē arī tas, ka jauniešu basī LV ļoti ilgi viņiem nav konkurences, viņi ar to sāk saskarties tikai,kad nonāk jauniešu izlasēs, kur dabūj pretiniekos tādas komandas, kā Serbija, Horvātija, kur garie ir tiešām gari un pie tam vēl arī māk kustēties un uzbrukt

  +5 [+] [-]

, 2018-08-06 12:02, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Pēc auguma parametriem ņemot mums izlasē vispār nebija neviens centrs, ne Miška, ne Berķis, ne Mežulis, viņi visi ir maksimums PF. Cita lieta, ka daudzi puikas garo spēlētāju nabadzības dēļ tiek spēlēti kā centri daudzviet, otra lieta, viņi nav apmācīti spēlei ne PF ne C pozīcijā. Iespējams lielu lomu spēlē arī tas, ka jauniešu basī LV ļoti ilgi viņiem nav konkurences, viņi ar to sāk saskarties tikai,kad nonāk jauniešu izlasēs, kur dabūj pretiniekos tādas komandas, kā Serbija, Horvātija, kur garie ir tiešām gari un pie tam vēl arī māk kustēties un uzbrukt
Miska vispār ir tas saucamais "vēlais" bērns. Viņš fiziski nobriedīs un pēc 2-3 gadiem būs daudz spēcīgāks. Šobrīd tas ir viņa lielākais trūkums. Bet visādi citādi, atbilstošs augums, labi lasa spēli, var iemest no distances, sodus vispār izpilda teju perfekti. Viņam vajadzīgs tikai laiks.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-06 12:08, pirms 6 gadiem
https://youtu.be/mcULJMJFuNs

https://youtu.be/dkxFtT0GUP0
Kaudze piemēru, ko postā jāmāk PF un C pozīcijā.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-06 12:11, pirms 6 gadiem
hokejaentuziasts rakstīja: Miska vispār ir tas saucamais "vēlais" bērns. Viņš fiziski nobriedīs un pēc 2-3 gadiem būs daudz spēcīgāks. Šobrīd tas ir viņa lielākais trūkums. Bet visādi citādi, atbilstošs augums, labi lasa spēli, var iemest no distances, sodus vispār izpilda teju perfekti. Viņam vajadzīgs tikai laiks.
Par to vēlīno briedumu es nestrīdos. Skaidrs, ka serbi ir šajā vecumā fiziski gatavāki. Bet, ja runājam tieši par Mišku, tad viņam ir cits trūkums, to atzina arī kāds no viņa treneriem intervijā, viņš ir mazliet pasīvs un skubināms. Neredzu viņā sportisko agresiju un azartu. Tas ir visai liels trūkums sportā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-06 14:17, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Pēc auguma parametriem ņemot mums izlasē vispār nebija neviens centrs, ne Miška, ne Berķis, ne Mežulis, viņi visi ir maksimums PF. Cita lieta, ka daudzi puikas garo spēlētāju nabadzības dēļ tiek spēlēti kā centri daudzviet, otra lieta, viņi nav apmācīti spēlei ne PF ne C pozīcijā. Iespējams lielu lomu spēlē arī tas, ka jauniešu basī LV ļoti ilgi viņiem nav konkurences, viņi ar to sāk saskarties tikai,kad nonāk jauniešu izlasēs, kur dabūj pretiniekos tādas komandas, kā Serbija, Horvātija, kur garie ir tiešām gari un pie tam vēl arī māk kustēties un uzbrukt
Vēl viena lieta , mums nav treneru ,kas mācētu tieši ar centriem strādāt , kas būtu bīstami zem groza apakšas !!! Daudz centru māk labāk spēlēt aiz trīspunktu līnijas mest truļus nevis ar spēku lauzties zem groza !!! Cik tādu Latvijas basketbolā mums ir ??? Vienīgais kas nāk prātā Meiers .

     [+] [-]

, 2018-08-06 14:55, pirms 6 gadiem
juings rakstīja: Vēl viena lieta , mums nav treneru ,kas mācētu tieši ar centriem strādāt , kas būtu bīstami zem groza apakšas !!! Daudz centru māk labāk spēlēt aiz trīspunktu līnijas mest truļus nevis ar spēku lauzties zem groza !!! Cik tādu Latvijas basketbolā mums ir ??? Vienīgais kas nāk prātā Meiers .
Nu Meiers ir visai vājš piemērs, visai paredzams, vienveidīgs, nevar ne piedriblēt, ne uzmānīt, nav strauja uzrāviena, tāpēc bieži iesprūst pret citiem garākiem pretinieku centriem. Viņam ir labas īpašības, viņš ir centīgs, agresīvs, neatlaidīgs. nav obligāti jāmāk tieši stumties, lauzties, jāmāk tieši apspēlēt, jābūt kustīgam kājās. Ir jau arī liels pluss, ja var iziet uz truli un iemest

     [+] [-]

, 2018-08-06 14:57, pirms 6 gadiem
juings rakstīja: Vēl viena lieta , mums nav treneru ,kas mācētu tieši ar centriem strādāt , kas būtu bīstami zem groza apakšas !!! Daudz centru māk labāk spēlēt aiz trīspunktu līnijas mest truļus nevis ar spēku lauzties zem groza !!! Cik tādu Latvijas basketbolā mums ir ??? Vienīgais kas nāk prātā Meiers .
Šajā ziņā Kambala un Biedriņš tomēr ir labāki piemēri. Abi bija ļoti kustīgi, ātri.

     [+] [-]

, 2018-08-06 15:07, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nu Meiers ir visai vājš piemērs, visai paredzams, vienveidīgs, nevar ne piedriblēt, ne uzmānīt, nav strauja uzrāviena, tāpēc bieži iesprūst pret citiem garākiem pretinieku centriem. Viņam ir labas īpašības, viņš ir centīgs, agresīvs, neatlaidīgs. nav obligāti jāmāk tieši stumties, lauzties, jāmāk tieši apspēlēt, jābūt kustīgam kājās. Ir jau arī liels pluss, ja var iziet uz truli un iemest
Bet citiem centriem no tā vispār nekā nav !!!!! Meieram kaut kas no tā tamlīdzīgs ir , cenšas vismaz veidot tādu stilu , bet viņš sācis darīt par vēlu un nemākulīgi bieži vien sanāk , nav bijis trenera kas iemāca pareizi !!!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-06 15:15, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Šajā ziņā Kambala un Biedriņš tomēr ir labāki piemēri. Abi bija ļoti kustīgi, ātri.
Cik no esošajiem mūsu centriem pretinieks baidās ???? Pareizi NE NO VIENA ….Vienīgais kas mums tāds ir bijis Kaspars Kambala . Kā saldais ēdiens bij skatīties kā leišu centri bezspēcīgi bij izdarīt ko viņam, tieši otrādi Kaspars viņus dauzīja , bakstīja , grūstīja , ar smaidu uz lūpām ņirgājās par viņiem ! Un pēc tam rādīja nevainīgu sejas izteiksmi tiesnesim …. Nu un tagad pasaki kur viņš tādas ''gudrības '' iemācījās Latvijā ??? HA-HA HA …. Vai tik tas nebij pāri dīķim !

  +1 [+] [-]

, 2018-08-06 15:21, pirms 6 gadiem
juings rakstīja: Cik no esošajiem mūsu centriem pretinieks baidās ???? Pareizi NE NO VIENA ….Vienīgais kas mums tāds ir bijis Kaspars Kambala . Kā saldais ēdiens bij skatīties kā leišu centri bezspēcīgi bij izdarīt ko viņam, tieši otrādi Kaspars viņus dauzīja , bakstīja , grūstīja , ar smaidu uz lūpām ņirgājās par viņiem ! Un pēc tam rādīja nevainīgu sejas izteiksmi tiesnesim …. Nu un tagad pasaki kur viņš tādas ''gudrības '' iemācījās Latvijā ??? HA-HA HA …. Vai tik tas nebij pāri dīķim !
Biedriņš bija ievērojami bīstamāks centrs 21-22 gadu vecumā...

     [+] [-]

, 2018-08-06 15:29, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Biedriņš bija ievērojami bīstamāks centrs 21-22 gadu vecumā...
Spēles ziņā jā Biedriņš bij bīstamāks , bet es šoreiz runāju par tā saukto ''netīrās spēles '' elementiem tur nu Kasparam pagaidām Latvijā pretinieku nav !!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-06 15:34, pirms 6 gadiem
juings rakstīja: Spēles ziņā jā Biedriņš bij bīstamāks , bet es šoreiz runāju par tā saukto ''netīrās spēles '' elementiem tur nu Kasparam pagaidām Latvijā pretinieku nav !!!!
Nu brāļi Kambalas abi bija vienmēr ļoti uzvilkti un agresīvi, jau kopš LJBL laikiem. Tas sportiskais niknums vairāk bija kā rakstura iezīme, nevis trenera nopelns.
Bet, Kambala diemžēl gāja komplektā ar tunnelvision, viņš neprata dalīties ar bumbu un tas mūsdienu basī nekur neder.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-06 15:38, pirms 6 gadiem
juings rakstīja: Bet citiem centriem no tā vispār nekā nav !!!!! Meieram kaut kas no tā tamlīdzīgs ir , cenšas vismaz veidot tādu stilu , bet viņš sācis darīt par vēlu un nemākulīgi bieži vien sanāk , nav bijis trenera kas iemāca pareizi !!!!!
Meistarības ziņā krietni pārāks par Meieri ir Pasečniks. Diemžel, pagaidām izskatās, ka attieksmes un pārliecības problēmas viņam ņem virsroku. Nav sportiskā niknuma un ambīciju.

     [+] [-]

, 2018-08-06 15:40, pirms 6 gadiem
Un sēdināt malā Kambalu nedrīkstēja, tad bija konflikts. Viss nav tik vienkārši

     [+] [-]

, 2018-08-06 15:47, pirms 6 gadiem
Kad Kaspars negribēja dalīties ar bumba un viņam raksturiņš bij ''smags'' , kurš to nezin , bet šoreiz es nerunāju par viņu kā spēlētāju kopumā vai par viņa cilvēciskām īpašībām , bet gan kā viņš spēlēja zem groza !!!

     [+] [-]

, 2018-08-06 16:56, pirms 6 gadiem
juings rakstīja: Spēles ziņā jā Biedriņš bij bīstamāks , bet es šoreiz runāju par tā saukto ''netīrās spēles '' elementiem tur nu Kasparam pagaidām Latvijā pretinieku nav !!!!
Tikai jautājums, ko tas reāli deva... Bija uzvilkts un agresīvs, taču varu derēt, ka tāda veida spēlētājs mūsu izlasei, kāda tā ir šobrīd, par labu nenāktu.

     [+] [-]

, 2018-08-06 16:57, pirms 6 gadiem
juings rakstīja: Kad Kaspars negribēja dalīties ar bumba un viņam raksturiņš bij ''smags'' , kurš to nezin , bet šoreiz es nerunāju par viņu kā spēlētāju kopumā vai par viņa cilvēciskām īpašībām , bet gan kā viņš spēlēja zem groza !!!
Atceros, kā viņš spēlēja zem groza, teicamas epizodes mijās ar katastrofālām, sevišķi aizsardzībā...

     [+] [-]

, 2018-08-06 17:00, pirms 6 gadiem
juings rakstīja: Cik no esošajiem mūsu centriem pretinieks baidās ???? Pareizi NE NO VIENA ….Vienīgais kas mums tāds ir bijis Kaspars Kambala . Kā saldais ēdiens bij skatīties kā leišu centri bezspēcīgi bij izdarīt ko viņam, tieši otrādi Kaspars viņus dauzīja , bakstīja , grūstīja , ar smaidu uz lūpām ņirgājās par viņiem ! Un pēc tam rādīja nevainīgu sejas izteiksmi tiesnesim …. Nu un tagad pasaki kur viņš tādas ''gudrības '' iemācījās Latvijā ??? HA-HA HA …. Vai tik tas nebij pāri dīķim !
Nu, pret leišiem bija viņam pāris tādas spēles, tajā pašā laikā, atceros, cik bezcerīgi viņš izskatījās vairākās citās, nu kaut pret tiem pašiem serbiem 2001. gadā...

     [+] [-]

, 2018-08-06 17:54, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Meistarības ziņā krietni pārāks par Meieri ir Pasečniks. Diemžel, pagaidām izskatās, ka attieksmes un pārliecības problēmas viņam ņem virsroku. Nav sportiskā niknuma un ambīciju.
Man izskatās, ka Pasečņikam un Rodionam visādi mock drafti sagrozīja par daudz galvas un aizmirsās, ka pa vasaru ir jāsvīst viņu vecumā, ja grib kkur izsisties. Būs fizuha būs pārliecība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-08-06 21:31, pirms 6 gadiem
Kopumā Anrijs nospēlēja tīri, pat mani nedaudz pārsteidza pēc ne tās izteiksmīgākās spēles aizvaītajā LBL virslīgas sezonā. Jākļūst agresīvākam pie groza, tad jau viss notiks. Lai tv izdodas, Anrij!

     [+] [-]

, 2018-08-06 21:33, pirms 6 gadiem
Sorry, pāris kļūdas... nospēlēja tīri labi. Lai tev izdodas!

     [+] [-]

, 2018-08-07 15:36, pirms 6 gadiem
arch122 rakstīja: Man izskatās, ka Pasečņikam un Rodionam visādi mock drafti sagrozīja par daudz galvas un aizmirsās, ka pa vasaru ir jāsvīst viņu vecumā, ja grib kkur izsisties. Būs fizuha būs pārliecība.
btw kad ir lasijis to aiz paywall rakstu par to, ka Rodions jau sogad debites NBA? Kadi tur bija argumenti?