Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniece Rumānija nosauc kandidātus

Latvijas pretiniece Rumānija nosauc kandidātus
Džeikobs Pulens, iespējams, papildinās Rumānijas izlases rindas
Foto: AFP/Scanpix

Viena no Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniecēm nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Rumānija nosaukusi tos 16 spēlētājus, kas kandidātes uz vietu valstsvienības sastāvā

Tikai dažas dienas pirms oficiālo treniņu sākšanas savu kandidātu sarakstu nosaukusi Rumānijas izlase, kas būs vieni no Latvijas izlases pretiniekiem. Sarakstā iekļauti 16 spēlētāju vārdi, kas 9. jūlijā sāks treniņnometni. Nedēļu vēlāk rumāņiem paredzēts pārbaudes turnīrs Ukrainā, kur piedalīsies arī mājinieku, Baltkrievijas un Beļģijas izlases. Vēl pārbaudes mači Rumānijai būs augusta sākumā, kad tā aizvadīs spēles ar Senegālu un Izraēlu. Rumānijas komandu trenēs bosnietis Mladens Ostojičs.

Oficiālajā kandidātu sarakstā neiekļauts, taču, iespējams, izlasi papildinošs būs amerikāņu basketbolists Džeikobs Pulebs, kam esot piešķirta Rumānijas pase, vēsta itāļu portāls Sportando. Pēc tā informācijas Pulens būšot rumāņu sastāvā jau uz šovasar gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Uz pašu gatavošanās sākumu gan viņš noteikti nebūs, jo tuvākajos Pulena plānos ietilpst piedalīšanās NBA Vasaras līgā, kas startēs nākamajā nedēļā.

Pagājušajā sezonā 185 cm garais aizsargs aizvadīja savu pirmo gadu Eiropā, spēlējot Itālijas augstākās līgas klubā "Angelico Biella", kura sastāvā vidēji mačā guva 16 punktus un atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles. Netiek izslēgta iespēja, ka Eiropas pasi Pulens ieguvis bez nodoma spēlēt izlasē, bet gan savas cenas pacelšanai.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs paredzēts no 15.augusta līdz 11.septembrim, kurā Latvijas izlases pretiniekos būs Gruzija, Bosnija, Nīderlande un Rumānija. Uz finālturnīru Slovēnijā brauks grupas divas labākās komandas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Rumānijas izlases kandidāti;

spēlētājsklubs
Moldoveanu Vlad SorinBenetton Treviso
Tibirna BogdanCSM Oradea
Capusan Andrei DanielCSU Ploiesti
Lazar Laszlo EmilCSM Oradea
Baciu Catalin LucianU Mobitelco
Popescu Daniel IonutBCM U Pitesti
Dragusin Ionut FlorinGaz Metan Medias
Gutoaia AdrianEnergia Rovinari
Nicoara TitusGaz Metan Medias
Andrei Dragos MihaiBC Timisoara
Silvasan Mihai VladU-Mobitelco BT Cluj-Napoca
Paul Mihail OctavianU-Mobitelco BT Cluj-Napoca
Jucan Teodor GabrielGaz Metan Medias
Mandache Rares AndreiGaz Metan Medias
Olah Alexandru LucianNorthwestern University
Santa SzabolcsU-Mobitelco BT Cluj-Napoca

Izmantotie resursi:
Sportando Basket News
Federatia Romana de Baschet - Stiri - Nationala...

  +2 [+] [-]

, 2012-07-06 20:14, pirms 12 gadiem
Hmm, vai tad tagad var uzreiz spēlēt izlasē pēc pilsonības pieņemšanas? Liekas, ka bija pāris gadi jānodzīvo/jānospēlē tajā valstī. Āā, nu jā, Chris Kamans jau arī uzreiz spēlēja Vācijas izlasē.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-06 20:21, pirms 12 gadiem
Visi naturilizē,kamēr mums pat BADINGERS nav prioritāte...

  +7 [+] [-]

, 2012-07-06 21:58, pirms 12 gadiem
Piktais putns. rakstīja: Visi naturilizē,kamēr mums pat BADINGERS nav prioritāte...
nu par to ka mēs nenaturilizējam es tikai priecājos! To dara tikai vājas valstis, bet par Badingeru gan piekrītu par visiem 100%

  +3 [+] [-]

, 2012-07-06 22:19, pirms 12 gadiem
wolf rakstīja: nu par to ka mēs nenaturilizējam es tikai priecājos! To dara tikai vājas valstis, bet par Badingeru gan piekrītu par visiem 100%
mees nenaturilizeejam?? aa kaa tad bija ar Troju Ostleru!?

  +1 [+] [-]

, 2012-07-06 22:47, pirms 12 gadiem
Itālijas avots melo.
Rumānijas fed. prez. informē, ka tas amerikānis grib rumāņu pasi, tomēr viņš to nevar paspēt noformēt, jo ir pārāk laikietilpīga juridiskā procedūra.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-07 14:36, pirms 12 gadiem
Piktais putns. rakstīja: Visi naturilizē,kamēr mums pat BADINGERS nav prioritāte...
Nu un labi,ka nenaturalizē,man labāk patīk redzēt spēlēt latviešus valstsvienības izlasē,nevis visādu nēģerus un sazin ko vel.