Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Osmanam 19+9, Latvijas pāridarītāja Turcija izbraukumā negaidīti apspēlē Franciju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Osmanam 19+9, Latvijas pāridarītāja Turcija izbraukumā negaidīti apspēlē Franciju
Džedi Osmans. Foto: Arnaud Andrieu/SIPA/Scanpix

Pārbaudes spēlē pirms Ķīnā gaidāmās FIBA Pasaules kausa izcīņas basketbolā pārsteidzošu uzvaru pārbaudes spēlē svinējusi Latvijas izlasi finālturnīra kvalifikācijā pārspējusī Turcijas valstsvienība, kas, pateicoties Džedi Osmana 19 gūtajiem punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, ar 74:69 pārspēja Franciju.

Līdzvērtīgā spēles ievadā komandas vairākkārt apmainījās ar vadības grožiem, 7:0 izrāvienu pirmās ceturtdaļas beigās veicot Francijai, kas tādējādi ieguva piecu punktu handikapu (22:17). Tiesa nākamajās desmit minūtēs turki mājinieku vien'ceturtdaļā gūto punktu skaitu samazināja uz pusi, paši vēlreiz iemetot 17 punktus un puslaiku pārtraukumā dodoties ar minimālu pārsvaru - 34:33.

Cīņa par iniciatīvu turpinājās arī pēc pārtraukuma - par izšķirošu pavērsiena momentu šajā mačā kļuva noslēdzošā ceturkšņa sākums, kad Džeimss Metečans Birsens un Jigits Arslans kopā realizēja trīs tālmetienus pēc kārtas, no Turcijai nelabvēlīgā 54:56 panākot viesu lielāko pārsvaru - 63:56. Atlikušajā laikā Francija spēja pietuvoties, tomēr vadības grožus turki no savām rokām vairs neizlaida.

Bez minētā Džedi Osmana snieguma Turcijas sastāvā jāmin Furkana Korkmaza 15 punkti, kā arī snaipera Meliha Mahmutoglu desmit punkti (3/3 - 3p.). Francijas rindās rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Adriēns Mērmans, savukārt deviņi punkti, 11 atlēkušās bumbas un deviņas izprovocētas piezīmes aizsardzības speciālista Rūdija Gobēra rēķinā.

Turpinājumā Francija aizvadīs pārbaudes spēles ar Tunisijas, Melnkalnes, Brazīlijas un Argentīnas izlasēm, kamēr Pasaules kausā spēkosies ar Vāciju, Jordāniju un Dominikānas Republiku. Tikmēr Turcijas komanda spēkus pārbaudīs pret Senegālu un Jordāniju. Pasaules kausa izcīņā turku pretinieki būs Japāna, ASV un Čehija.

Izmantotie avoti:
Home | FFBB