Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pitino uzreiz pēc netikšanas uz OS aiziet no Grieķijas izlases

Rolands Eliņš

Pitino uzreiz pēc netikšanas uz OS aiziet no Grieķijas izlases
Riks Pitino. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Grieķijas basketbola izlases galvenais treneris Riks Pitino pēc šonakt piedzīvotā zaudējuma Čehijai, kas liedza grieķiem noformēt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, uz preses konferenci ieradās jau bez galvenā trenera statusa.

"Šajā preses konferencē es esmu kā bijušais treneris un Jorga Papajaņņa draugs," medijiem teica Riks Pitino. "Es vairs neesmu Grieķijas izlases treneris. Šis darbs prasīja man daudz laika, un man pašam mājās ir sava komanda."

"Vienošanās ar Grieķijas izlasi bija tieši uz šo laiku," paskaidroja Pitino, basketbola slavas zālē iekļautais treneris. "Grieķijā viņi vispār nezina, kurš īsti šobrīd ir federācijas vadītājs, taču esmu drošs, ka Grieķijai ir vairāki lieliski treneri, kas var turpināt to, ko centāmies iesākt šajās nedēļās. Protams, palīdzēšu viņiem arī turpmāk. Es mīlu Grieķiju, mīlu Grieķijas spēlētājus, bet man šis darbs bija tikai uz šo vasaru."

Pitino Grieķijas izlasi piekrita vadīt 2019. gada izskaņā ar domu tieši par Tokijas olimpiskajām spēlēm, kamēr EČ atlases turnīrā Grieķiju vadīja Tanasis Skortopoloss. OS tika pārceltas par gadu, tādēļ Pitino izlasi vadīja tikai šovasar un, tā kā OS ceļazīme netika iegūta, uzreiz arī to atstāja.

Tiek vēstīts, ka Pitino bijušas saspīlētas attiecības ar Grieķijas basketbola vadību. Viņš šo darbu veicis bez līguma un par to nav saņēmis samaksu.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/nation...