Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Spānijas kungu un dāmu izlases pārbaudes spēlēs pirms Tokijas uzveic Franciju

Agris Suveizda

Spānijas kungu un dāmu izlases pārbaudes spēlēs pirms Tokijas uzveic Franciju
Mustafa Falls pret Pau Gazolu. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Tokijas olimpiskajām spēlēm ar uzvarām gatavošanos turpina Spānijas vīriešu un sieviešu izlases, kuras vakar Spānijas pilsētā Malagā pārspēja Francijas valstsvienības – ar attiecīgi 86:77 un 72:61. Rīt Parīzē gaidāmi atkārtoti dueļi.

Spānijas vīriešu izlases labā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Minesotas "Timberwolves" saspēles vadītājs Rikijs Ruvio, kurš no spēles trāpīja tikai divus no deviņiem metieniem (2p. 0/3, 3p. 2/6), toties realizēja visus 10 soda metienus. 14 punktus pievienoja Milānas "Olimpia" saspēles vadītājs Serhio Rodrigess, kurš guva 300. grozu izlases karjerā, bet 150. spēli valstsvienībā aizvadīja Losandželosas "Lakers" centrs Marks Gazols, kurš sakrāja astoņus punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Francijai ar 20 punktiem izcēlās Evans Furnjē no Bostonas "Celtics", kurš no tālienes trāpīja tikai divus no deviņiem metieniem (2p. 4/5, 3p. 2/9, 1p. 6/8), bet Stambulas "Fenerbahce" spēlētājam Nando De Kolo 17 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Iepriekš Spānija mājās divreiz uzveica Irānu (88:61, 96:53), bet rīt ar Franciju tiksies izbraukumā un tad dosies uz Lasvegasu, kur spēlēs pret ASV. Atšķirībā no spāņiem Francijai šī bija pirmā pārbaudes spēle. Pēc atkārtotas tikšanās francūžus vēl gaida pārbaudes spēles Japānā pret Japānu un Itāliju. Tokijas olimpiskajās spēlēs spāņi būs vienā apakšgrupā ar mājiniekiem japāņiem, argentīniešiem un slovēņiem, bet Francija cīkstēsies pret ASV, Čehiju un Irānu.

Pēc vīru spēles Malagā tikās arī dāmas, un arī šajā duelī pārāka bija Spānija – 72:61. Ar 19 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām izcēlās Alba Torrensa, bet pa 14 punktiem pievienoja Maite Kasorla un Marija Konde. Francijai 14 punktus guva Marina Žoanna. Līdzīgi kā kungi, arī dāmas rītvakar tiksies Parīzē. Maijā abās pārbaudes spēlēs uzvarēja Francija – 66:57 mājās un 72:45 viesos. Olimpiskajās spēlēs Spānijas grupā būs Dienvidkoreja, Serbija un Kanāda, savukārt Francijai būs jāspēlē pret Nigēriju, Japānu un ASV.

Izmantotie resursi:
https://www.feb.es/2021/7/8/balonce...
https://www.feb.es/Documentos/Archi...