Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U-18 basketbola izlases līderis Žagars: "Varam cīnīties par titulu"

Krišs Upenieks

U-18 basketbola izlases līderis Žagars: "Varam cīnīties par titulu"
Artūrs Žagars
Foto: Euroleague

LETA--FIBA. Jaunais latviešu basketbolists Artūrs Žagars ar nepacietību gaida Eiropas U-18 čempionātu, kas no 28.jūlija līdz 5.augustam risināsies Latvijā, intervijā Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) uzsverot, ka latvieši var cīnīties par titulu.

Latvijas U-18 izlase 2017.gadā Eiropas čempionāta augstākā divīzijā palika pēdējā un būtu spiesta spēlēt zemākā līmenī, ja nebūtu uzņēmusies turnīra rīkošanu šogad. "Mums ir jāpierāda, ka tomēr piederam A divīzijai. Spēlēšana Eiropas čempionātā pašmāju atbalstītāju priekšā ir kas apbrīnojams. Tā būs neticama pieredze," FIBA citē Žagara teikto.

"Man būs jābūt vienam no komandas līderiem un mans uzdevums būs palīdzēt citiem spēlētājiem būt labākiem, saglabāt komandas ķīmiju un pastāvīgi augstu motivācijas līmeni," sacīja Žagars. Pie komandas vadošajiem spēlētājiem tiek pieskaitīti arī Artūrs Kurucs, Rainers Hermanovkis, Oskars Hlebovickis un Valters Vēveris.

"Mums ir patiešām labi aizsargi un malējie spēlētāji, tāpat kā garš rezervistu soliņš," klāstīja Žagars. "Visi varam mest no tālienes, taču es vēlos paturēt noslēpumā mūsu spēku pirms to cilvēki redzējuši." Piecas labākas Eiropas komandas kvalificēsies 2019.gada U-19 Pasaules kausa izcīņai Spānijā. "Domāju, ka sastāva ziņā esam piecniekā un varam cīnīties par titulu, taču tas nebūs viegli, jo talantīgu komandu būs daudz," teica Žagars.

Latvija spēlējusi divās U-19 Pasaules kausa izcīņās – 1999. un 2011.gadā, otrai no tām norisinoties Rīgā. "Tā būs papildus motivācija smagi strādāt un gatavoties. Tas noteikti būs gods Latvijai atgriezties Pasaules kausā. Latvijā notikušajā turnīrā dažas spēles redzēju, bet tobrīd nebija intereses par jaunatnes spēlēm," sacīja Žagars, kurš 2015. un 216.gadā spēlēja U-16 Eiropas čempionātā.

Aizvadītā sezona viņam bija pirmā projām no mājam. Žagars debitēja Spānijas kluba Badalonas "Joventut" sastāvā ACB līgas spēlē 17 gadu vecumā. ACB viņš divās spēlēs laukumā pavadīja 18 minūtes, guva astoņus punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un veica divas rezultatīvas piespēles.

Tāpat viņš veiksmīgi spēlēja "Adidas Next Generation" turnīrā jeb jaunatnes Eirolīgā, kā arī piedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno talantu nometnes "Global Camp" un bija uzaicināts kandidātos uz vietu Latvijas pieaugušo izlasi pirms nesenajām spēlēm pret Zviedriju un Ukrainu. "Šī sezona man deva daudz. Svarīgākais, ka sāku saprast basketbolu no cita skatu punkta, kas ļāva man sasniegt jaunu līmeni," viņš sacīja.

Eiropas čempionāts U-18 komandām no 28. jūlija līdz 5.augustam risināsies Ventspilī, Liepājā un Rīgā. Latvijas komanda turnīru sāks Ventspilī, A apakšgrupas turnīrā cīnoties ar Horvātijas, Grieķijas un Itālijas komandām. Astotdaļfinālā A apakšgrupas četrinieks tiksies ar B apakšgrupas vienībām (Turcija, Krievija, Francija, Vācija). Citas astoņas komandas grupas turnīrus un astotdaļfināla spēles aizvadīs Liepājā.

Astotdaļfināla uzvarētāji Rīgā 3., 4. un 5.augustā cīnīsies par 1.-8.vietu, bet zaudētāji par 9.-16.vietu. Latvijas U-18 izlases basketbolisti turnīram sāks gatavoties 18. jūnijā, un uz to plānots aicināt 16 spēlētājus.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2018-07-05 21:57, pirms 6 gadiem
Tad, lai veicas mūsu jaunajiem!

     [+] [-]

, 2018-07-06 13:32, pirms 6 gadiem
Vienmēr labāk bijis iepriekš nesolīt, bet tomēr izdarīt. Otrādi - tas nav labais stils.

     [+] [-]

, 2018-07-06 16:43, pirms 6 gadiem
Viss baigi atkarīgs no tā, cik daudz spēs dot pārējā komanda, jo tikai divatā, Kurucs ar Žagaru, laikam nebūs aršana par titulu.