Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Baško-Melnbārde: "Gribētos domāt, ka bijām Latvijas labākā komanda"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Baško-Melnbārde: "Gribētos domāt, ka bijām Latvijas labākā komanda"
Gunta Baško un Kristīne Kārkliņa pret Krievijas izlasi (2009)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas izlases bijusī spēlētāja Gunta Baško-Melnbārde (34) sarunā ar jūlija žurnālu "Playboy" atceras grandiozo maču pret Krieviju, kad 8 tūkstošu skatītāju klātbūtnē tika piedzīvots zaudējums pagarinājumā. Tagad viņas dzīvē ir jauns posms, atgriešanās izlasē netiek apsvērta.

Pieredzējusī spēlētāja atzīst, ka viņas paaudzes lūzuma spēle bija 2009. gada Eiropas čempionāta ceturtdaļfināls, kad "Arēnā Rīga" Latvija pagarinājumā zaudēja Krievijai. "Tā bija spēle, kas paliks atmiņā uz visu mūžu. Man vēl tagad, atceroties sajūtas pirms mača, uzmetas zosāda. Bija atnākuši 8 tūkstoši cilvēku, visi kliedza, un sāka skanēt himna... Man asaras saskrēja acīs." Tā joprojām ir apmeklētākā spēle Eiropas sieviešu basketbola vēsturē. "Tas bija tik nenormāli kolosāli, man tikko atkal uzmetās zosāda. Bet, protams, tā bija arī neveiksme. Pieredzes trūkums un mūsu visu kļūdas nospēlēja izšķirošo lomu. Bija ļoti, ļoti, ļoti sāpīgi zaudēt, tā spēle bija pārāk emocionāla." 2009. gada čempionāta turpinājumā mūsu izlase piedzīvoja vēl vienu zaudējumu un netika uz pasaules meistarsacīkstēm. "Domāju, ka salūzām psiholoģiski. Joprojām nezinu, kas pēc tam notika. Čempionāts atmiņā palicis nedaudz ar rūgtumu. Turklāt zinot, ka viss bija tik tuvu, pašas visu izlaidām," atzīst Baško-Melnbārde.

"Mums allaž kaut kā pietrūka. Kāda neveiksme, kāda trauma vienmēr nospēlēja savu lomu. Taču tikšana uz olimpiādi arī nav slikta," rezumē sportiste. Atbildot uz jautājumu, vai jūs bijāt atjaunotās Latvijas visu laiku labākā komanda, Gunta Baško-Melnbārde smaida un saka, ka "tā gribētos domāt". Latvijas sieviešu basketbola izlases augstākais sasniegums ir tikšana uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, tika izcīnīta arī 4. vieta Eiropas čempionātā (2007), turklāt četros finālturnīros pēc kārtas izdevās iekļūt astoņniekā. Četrus gadus pēc kārtas izlase tika atzīta par Latvijas labāko sporta spēļu komandu (2005-2008).

Gunta atzīst, ka tagad nedaudz pietrūkst izlases, taču tur viņa savu pēdējo spēli jau nospēlējusi. "2011. gadā es pateicu, ka beidzu. Biju izdomājusi, ka tas cikls, kas iekļāva sevī Londonas olimpiskās spēles, būs pēdējais. Laiks mainīties paaudzēm, un man dzīvē ir jauns posms, piemēram, tagad zinu, kā tas ir, kad vasarā varu atpūsties. Iepriekš bija labi, bet arī tagad ir labi," atzīst basketboliste. "Vienmēr esmu bijusi un arī būšu patriote. Esmu lepna pa komandu, par Latviju, un, protams, man tā visa pietrūkst." Pēc karjeras beigšanas izlasē šo spēlētāju vairākkārt aicināja atpakaļ, taču viņa atteica.

Kā jau ziņots, aizvadītajā sezonā Gunta Baško kopā ar "Lattes Montpellier" klubu izcīnīja Francijas čempiones titulu, bet nākamajā sezonā viņa spēlēs franču "Basket Landes" vienībā.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Playboy"

  +4 [+] [-]

, 2014-07-05 13:55, pirms 10 gadiem
5.-9. gada izlase ir jaunlaiku LAT labākā komanda, nav divu domu!

  +4 [+] [-]

, 2014-07-05 14:10, pirms 10 gadiem
Tajā laikā es sapratu, ka arī sieviešu basketbols ir ļoti skatāms. Un tas viss pateicoties šīm Super Izlases Dāmām

  +3 [+] [-]

, 2014-07-05 14:30, pirms 10 gadiem
2007-2009 izlase bija top10 pasaulē(kas ir izcili), bet tās izsķirošās spēles-gan ļoti neveiksmīgi nospēlējām...(par tikšanu uz PČ un par tikšanu 1/4 OS)

  +2 [+] [-]

, 2014-07-05 14:36, pirms 10 gadiem
Lai arī toreiz biju mazs puišelis, šis izlases spēles bija vienīgas kas interesēja bez hokeja, tā bija visu laiku labākā izlase, brīžiem tā vien gribas lai visas viņas atgriezās tikai uz vienu Eiropas Čempionātu, tikai vienu nospēlē un viss Iedomājieties, nākamgad EČ ar -Baško, Babkinu, Jēkabsoni-Žogotu, Kubliņu, Tamani, lkm Putniņu un vēl daudzām kas toreiz spēlēja, vēl Niedolu, lai arī toreiz besija ārā ka rezultatīvāka par Aneti bija protams tāpat gribētos ar labāko LV basketbola izlasi vīriem Un hokeja ar Nolanu priekšā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-05 20:42, pirms 10 gadiem
Kas tie bija par spožiem laikiem mūsu komandai!! Jācer, ka jaunā paaudze izaugs tikpat panākumiem bagāta. Šobrīd gan otras Baško līmeņa spēlētājas mums vēl nav. Visu cieņu Guntai!

     [+] [-]

, 2014-07-26 00:46, pirms 10 gadiem
Bez Jēkabsones tā izlase visdrīzāk nebūtu tikusi ne uz vienu no lielajiem forumiem. Jā, Anete toreiz bija neapturama.